Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom marzeń Diuna III z domusa

Tom Bor

Recommended Posts

Auto z komisu (a wcześniej od Szwabów) dostałam ze książkami auta i radia oczywiście po szwabsku i z kodami.

Pojadę w końcu do "Opla" i mam nadzieję, że mi pomogą bo we książkach mam dwa kody - jeden działa na radio a drugi - NIE działa na CD:confused:.

A jeśli chodzi o to zachowanie kieszeni, to brat mnie uświadomił, że tak się dzieje właśnie, jak prądu nie ma. Czyli CD nie jest przyczyną braku prądu a jego skutkiem.

Akumulator jest kupiony razem z autem więc nie wiem ile ma żyć za sobą.

Tyle wiedzy przybyło mnie przez wczorajszy wieczór.

Jak zdobędę więcej dzisiaj to się z WAMI podzielę.:lol2:

Edytowane przez sipatka

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdaje się, że oryginalnie do Opli montowane były radia Blaupunkta. Tylko nie wiem, jaki model. Jest dużo porad na elektroda.pl odnośnie resetowania radioodbiorników ;) Aczkolwiek faktycznie najlepiej zadać temat w serwisie. Zwykle wiąże się to z grzebaniem w bebechach.

Aku żyje średnio 2-3 lata, po czym warto go zmienić na nowszy model, bo traci swoje własności magazynowe i choćby go ładować prostownikiem nawet i tydzień, to będzie trzymać b. krótko.

Nie, nie to nie Blaupunkt. Chyba Filips i to taki specjalny bo on kieszeń do CD ma w skrytce pasażera montowaną.

Serwis mi już raz pomógł i to przez telefon bo nie wiedziałam jak ten kod do radia wprowadzić. Wtedy CD się nie zakodowało a teraz (znaczy z pół roku temu) tak jakoś samo. A że można do 10 razy popróbować, to zbytnio przesadzić nie chcę bo nie wiem co potem.

A tak w ogóle to ten samochód jest tak naszpikowany elektroniką, wszędzie jakieś czujniki, stale gada do mnie, szkoda tylko że po szwabsku bo ja w tym języku ani be ani me...

No a aku najpewniej do kupienia, znowu kaska poleci...

Cześć Ilonka, wpadłam się przywitać i podziękować za świąteczne życzenia:) pozdrawiam gorąco w te szarobure dni! I trzymam kciuki za wszystkie autka, przy okazji dopiszę mojego rzęcha do listy - padł mi ostatnio 200km od domu, na szczęście zmieścił się na przyczepę znajomych i obyło sie bez lawetowania...