Damiano18 13.10.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Witam, otóż mam problem.. Rok temu kupiłem drewniany dom (60letni) wyremontowałem go, zastosowałem (w celu ochrony) impregnat do drewna Hylotox Q. Zostały zabezpieczone ściany (belki) i podłoga. Od tamtej pory w domu strasznie śmierdzi.. nie wiem czym.. ale ten zapach jest taki że wszystko nim "przesiąka" - ubrania, jedzenie itp. Oczywiście po zastosowaniu impregnata do drewna dom był wietrzony 3-4 tygodnie. Na ścianach są położone płyty gipsowo-kartonowe. Czy ten zapach może być od tego impregnatu ? Czy od czegoś innego ? Edytowane 13 Października 2010 przez Damiano18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.10.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 zrobiłeś szczelny termos, okna pewnie nowe- a jak z wilgotnością? stare domy mają to do siebie że wydzielają zapachy- i to drewniane chyba bardziej niż murowane, nie znam produktu Hylotox- ale chyba to nie chodzi o ten zapach- bo sam piszesz że to było dawno temu robione i wietrzenie po tym było, masz jakieś inne zapachy ukryte, sprawdzaj wszystko i wszystkie miejsca gdzie wchodzi ci: woda, wilgoć, odpływy wody,.... tam szukaj śladu pozatym czy to jest taki sam zapach jak przed remontem tylko się nasilił, czy też jest to zupełnie inny zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia23 20.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Myślę,że to może być wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damiano18 24.10.2010 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 To jest bardzo intensywny zapach... Wydaję mi się że to nie jest wilgoć alni coś w tym stylu.. Jak kupiłem dom... owszem nie był za bardzo wietrzony i jak wiecie... po prostu śmierdziało takim czymś nie wietrzonym ale... gdy zastosowałem ten impregnat to zaczeło bardzo intensywanie śmierdzieć.. najbardziej na północnej ścianie.... Sam nie wiem ... może to i wilgoć... okna są nowe ale otwierane regularnie, codziennie. Więc dom jest wietrzony. Jeszcze nie ma tylko wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunter 25.10.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Hmm, jeśli chodzi o drewniane domki, to w grę wchodzi faktycznie wilgoć. Ale mówisz, że okna są regularnie otwierane i dom wietrzony, więc to byłoby trochę dziwne. Jeśli chodzi o impregnat, to raczej sam z siebie nie powinien tak śmierdzieć, ale może wszedł w jakąś reakcję w czymś innym? Jeśli wietrzenie nie pomoże, to najlepiej wezwij jakiegoś fachowca, żeby sprawdził od czego to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Nie wiem czy nie za dużo tej trucizny zastosowałeś w domu. To raczej stosuje się na zewnątrz, a wewnątrz domu raczej do drobnych przedmiotów, mebli, które mają potem karencję. Poczytaj tu jaką trutką pomalowałeś ściany i podłogi http://www.altax.com.pl/nowekarty/HYLOTOXQ_Kartacharakterystyki05.11.2009.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damiano18 25.10.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Możliwe... że ten preparat wszedł w reakcje z... wapnem... Bo te belki były właśnie pomalowane wapnem... Czy jest taka możliwość że preparat wszedł w reakcje z wapnem i dlatego tak teraz śmierdzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.10.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Stawiam na wilgoć na styku płyt kartonowych i drewna.... Poza tym jak dużo hylotoxu użyłeś? Bo to raczej doraźny środek, w sensie stosowania punktowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 28.10.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 a i jeszcze może być kanaliza , lub gdzieś woda ucieka z rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damiano18 29.10.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 A może ten środek wszedł w reakcje z wapnem..? Czy jest to raczej nie możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 30.10.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 sprawdź to dosypując do tego świństwa wapno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 30.10.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Albo poszukaj jakichś specjalistów, którzy zajmują się środkami chemicznymi/impregnacją drewna. Ja jestem zdania, że czasem lepiej nieco oszczędzić sobie życia i zapłacić osobie/firmie trzeciej za rozwiązanie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 01.11.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Pytanie podstawowe, czy ten środek jest do stosowania wewnątrz domu ? Najlepiej do nich zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 19.11.2010 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 kupiłem drewniany dom (60letni) wyremontowałem go, zastosowałem (w celu ochrony) impregnat do drewna Hylotox Q. Zostały zabezpieczone ściany (belki) i podłoga. spal dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.11.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Damiano 18 co dalej z zapaszkiem, czy udało się coś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 27.11.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Zapach zapachowi nie równy. Co przypomina ten konkretny? Zapach podkładów kolejowych, szamba, zepsutego jajka - siarkowodoru a może padliny. Ja poważnie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 06.03.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Zapachu już nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 06.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 myslisz,,ze to może byc reakcja chemiczna? czy związek przypominający kreozot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 17.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Chyba Damiano18 po prostu wywietrzył, bo nic nie chce napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts