tpeter1 08.05.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 tpeter powiedz mi z jakiego drzewa masz schody? Byli u mnie dziś stolarze, ceny takich ładnych ażurowych schodów z np. dębu wachają się w moim regionie od 5-8 tys zł, mam dużo dech sosnowych po więźbie dachowej, ale podobno jest to za miekkie drewno i sie zbytnio nie nadaje na schody Witam. Przepraszam że tak długo nie odpowiadałem ale cały czas jestem na działce i nie mam dostępu do kompa. Schody mam z modrzewia tak samo jak taras. Mam nadzieję że dach skończą w tym tygodniu. Jak wrócę do domu to zamieszczę parę fotek. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 08.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Ja dziś zamówiłem schody, będą ażurowe dębowe, do tego stolarz zrobi mi balustrady na górnym i dolnym tarasie (wykorzystam sosnę). W tym tygodniu zagości u mnie majster skończy obróbkę drzwi i bramy garażowej oraz hydraulik który zrobi instalacje wodno-kan, wylewka i ocieplenie poddasza Edytowane 8 Maja 2011 przez tomo203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 16.05.2011 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam, u mnie na budowie obecnie następujące zmiany: Rozłożony przezemnie styropian na górze: Hydraulik zaczoł prace wewnątrz domu: Oraz w olnej chwili zaczołem obrabiać słupy Jutro hydraulik kończy pracę wewnątrz domu (zamieszcze fotki) Policzyłem dokładnie powierzchnie (po podłodze) Chatki, wysło mi z garażem 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 23.05.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witam, mogę sięjuz pochwalić podłogówka oraz posadzkami Obecnie wszystko schnie i czkeam na docieplenie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zywiec2010 27.05.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Super Tomo Wnętrze wydaje się takie przestronne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 27.05.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Dziś wykopaliska na działce, zamówiłem minikoparke i kopia po 30m pod wodociąg, kanalizację oraz szambo, jutro koniec. Od poniedziełku wchodzi ekipa ocieplająca poddasze, foty wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 01.06.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Witam, roboty ruszyły dalej min ocieplenie poddasz oraz montaż szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 13.06.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Długo nic nie zamieszczałem, ale nie było czasu. Dach już jest zrobiony i oto efekt: początek prac 3 maj na działce Efekt końcowy: Teraz czekam na ocieplenie elewacji i kolorek:)) Pozdrawiam wszystkich budowniczych Chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 13.06.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Tpeter bardzo ładnie dach wyszedł, u mnie juz docieplone poddasze, chłopaki kładz kłada, niedługo fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 14.06.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Tomo zauważyłem na Twoich zdjęciach, na oknach, od środka folię zabezpieczającą. Mi mój sprzedawca mówił żeby najpóćniej w ciągu 2-3 miesięcy ją pozdejmować, bo później mogą być problemy z odklalejaniem. Klej czy też taśma wchodzą w jakąś reakcję z materiałem z jakiego jest wykonana rama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys7373 18.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 (edytowane) Witam użytkowników tego forum,jestem zainteresowany budową chatki projekt B i mam pytanie do tomo203,jaki był koszt fundamentów ile poszło ci na zbrojenie i na beton na fundamenty ,ile na strop teriva+beton Edytowane 18 Czerwca 2011 przez borys7373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 21.06.2011 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 borys7373 nie pamiętam, musiałbym zagłębić się w rachunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziochatka 22.06.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A ja sie jutro wprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziochatka 22.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Musisz poszukac wchłaniacze wilgoci bo ci będzie kisło od tynków bo masz ocieplone styropianem ja nie mam jeszcze ocieplone pod koniec wakacji ocieple zeby nie wychpodziła wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 22.06.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Kondzio nic nie kiśnie Spokojna głowa, góra juz pomalowana, w poniedziałek kłada panele. Zapodaj fotki swojej chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziochatka 25.06.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Jak znajde czas :[ Brak go... Będzie kisło po 2 - 3 latach. Kiedy masz zamiar wprowadzić się? Wiedz że Trzeba zgłóośic to do insp. nadzoru. i 21 dni ale plus 1 tyg papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 26.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam, chatka u nas troche zmienila swoj charakter, jest inna i takze wieksza, zostala dobudowana piwniczka pod balkonem, u was tarasem.Wykonczenie w srodku prawie jest gotowe, nocowac juz mozna pomimo ze jeszcze nie jest zagospodarowana. Teren dzialki , jest pochyly stromy, wymaga duzo pracy i pomyslu. ca.300 qm trzeba brukiem oblozyc, poniewaz piach i gline do domku sie wnosi, pozatym na terenie dzialki murki oporowe trzeba postawic i przed podmyciem teren zabezpieczyc !!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borys7373 27.06.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Mam pytanie do wszystkich co już coś postawili, a dokładnie chodzi mi o stan surowy otwarty czy wyrobie się w 45 tys już z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 27.06.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Nie iwem jak u Ciebie cenowo ale według mnie się nie wyrobisz, z dachem to ok 65tys było chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 28.06.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wreszcie udało mi się porobić fotki, oto prac ciąg dalszy: Góra sypialnia: Klatka schodowa (schody we wrześniu) Mały pokoik: Przelot przez góre: Na górze brakuje mi drzwi i drobnych pierdółek, światło już jest, nocować można. Co na dole? Na dole gładź oraz ściany przygotowane pod malowanie. Zrobiłem kawałek podwieszanego sufutu i w przyszłym tygodniu przychodzi ekipa montować kominek Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts