Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek projekt Chatka z pracowni mgprojekt

tomo203

Recommended Posts

tpeter powiedz mi z jakiego drzewa masz schody? Byli u mnie dziś stolarze, ceny takich ładnych ażurowych schodów z np. dębu wachają się w moim regionie od 5-8 tys zł, mam dużo dech sosnowych po więźbie dachowej, ale podobno jest to za miekkie drewno i sie zbytnio nie nadaje na schody

Witam.

Przepraszam że tak długo nie odpowiadałem ale cały czas jestem na działce i nie mam dostępu do kompa. Schody mam z modrzewia tak samo jak taras. Mam nadzieję że dach skończą w tym tygodniu. Jak wrócę do domu to zamieszczę parę fotek.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

• Odpowiedzi 391
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dziś zamówiłem schody, będą ażurowe dębowe, do tego stolarz zrobi mi balustrady na górnym i dolnym tarasie (wykorzystam sosnę).

W tym tygodniu zagości u mnie majster skończy obróbkę drzwi i bramy garażowej oraz hydraulik który zrobi instalacje wodno-kan, wylewka i ocieplenie poddasza :)

Edytowane przez tomo203

Witam, u mnie na budowie obecnie następujące zmiany:

Rozłożony przezemnie styropian na górze:

DSC_0823.JPG

DSC02951.JPG

DSC02949.JPG

Hydraulik zaczoł prace wewnątrz domu:

DSC02954.JPG

DSC_0829.JPG

DSC02944.JPG

Oraz w olnej chwili zaczołem obrabiać słupy :)

DSC_0835.JPG

Jutro hydraulik kończy pracę wewnątrz domu (zamieszcze fotki)

Policzyłem dokładnie powierzchnie (po podłodze) Chatki, wysło mi z garażem 100m2

• 2 weeks później...

Tomo zauważyłem na Twoich zdjęciach, na oknach, od środka folię zabezpieczającą. Mi mój sprzedawca mówił żeby najpóćniej w ciągu 2-3 miesięcy ją pozdejmować, bo później mogą być problemy z odklalejaniem. Klej czy też taśma wchodzą w jakąś reakcję z materiałem z jakiego jest wykonana rama.

Pozdrawiam

Witam użytkowników tego forum,jestem zainteresowany budową chatki projekt B i mam pytanie do tomo203,jaki był koszt fundamentów ile poszło ci na zbrojenie i na beton na fundamenty ,ile na strop teriva+beton Edytowane przez borys7373

witam, chatka u nas troche zmienila swoj charakter, jest inna i takze wieksza, zostala dobudowana piwniczka pod balkonem, u was tarasem.Wykonczenie w srodku prawie jest gotowe, nocowac juz mozna pomimo ze jeszcze nie jest zagospodarowana. Teren dzialki , jest pochyly stromy, wymaga duzo pracy i pomyslu. ca.300 qm trzeba brukiem oblozyc, poniewaz piach i gline do domku sie wnosi, pozatym na terenie dzialki murki oporowe trzeba postawic i przed podmyciem teren zabezpieczyc !!!pozdrawiam

Obraz055a.jpg

Wreszcie udało mi się porobić fotki, oto prac ciąg dalszy:

Góra sypialnia:

DSC_1547.JPG

DSC_1537.JPG

Klatka schodowa (schody we wrześniu)

DSC_1538.JPG

Mały pokoik:

DSC_1539.JPG

DSC_1541.JPG

Przelot przez góre:

DSC_1542.JPG

Na górze brakuje mi drzwi i drobnych pierdółek, światło już jest, nocować można.

Co na dole? Na dole gładź oraz ściany przygotowane pod malowanie. Zrobiłem kawałek podwieszanego sufutu i w przyszłym tygodniu przychodzi ekipa montować kominek

DSC_1551.JPG

DSC_1562.JPG

Jak Wam się podoba?