Zywiec2010 10.10.2014 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 I jeszcze na temat wejścia do łazienki. Niczego nie wykluczam, ale u mnie wiatrołap ma być szerszy o 0,5m, przez co szafa przesuwna ma być od ściany po prawej od wejścia. Zależy mi na tym małym schowku w kuchni, a przy Twojej koncepcji musiałbym z niego zrezygnować. Witaj co do zmiany wielkości to myślę że wydłużenie o metr to niezły pomysł. Sam nad tym myślałem. Jeśli chodzi o szerokość to wydaje mi się że nie potrzebne tym bardziej że zmieniasz wtedy cały projekt ( konstrukcja dach itd.) Po takiej sporej zmianie mogą wyskoczyć różne dodatkowe problemy jak np. długość belki stropowej teriva chyba wynosi 6 metrów) Ja bym nie ryzykował. To samo co Tobie mówił mi mój architekt. Dzięki, dach rzeczywiście wyszedł nieźle Nie robiłem załamania i mam kąt nachylenia dachu 50 stopni, tak że zimą śnieg sam zjeżdża i nie utrzymuje się na dachu Pomyśl o tym żeby zrobić okno dachowe na klatce schodowej. Rzeczywiście jeśli chcesz spiżarnie w kuchni to drzwi do łazienki by przeszkadzały. Architekt odradzał mi wejście do łazienki przez wiatrołap bo jest to najzimniejsze pomieszczenie w domu i po kąpieli będziesz musiał przez nie przechodzić. A jeszcze jak ktoś otworzy w tym czasie drzwi wejściowe powodzenia w razie pytań pisz śmiało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 27.10.2014 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Ja mam wejscie do lazienki przez wiatrolap ale dobudowalem z przodu przedsionek i jest bardzo fajnie, jakoś dziwnie mi wyglądało wejscie do WC przez kuchnie. Przebudowałem przedsionek w ten sposób jak pisałem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167944-Domek-projekt-Chatka-z-pracowni-mgprojekt/page17 Edytowane 27 Października 2014 przez tomo203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 22.11.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Chatka jesiennie Edytowane 22 Listopada 2014 przez tomo203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dask190 23.11.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Domek rewelacja! Planuje takie wybudować jak się uda to na wiosnę ruszę z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHAŁ_HAZIENDA 23.11.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witaj Tomo. Domek wygląda świetnie. Pozazdrościć...albo zakasać rękawy i działać Choć z pracami terenowymi ruszę dopiero w maju:/ Masz może jakieś przemyślenia co do zmian które wprowadziłbyś do swojej Chatki gdybyś zaczął budowę od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MICHAŁ_HAZIENDA 23.11.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witaj dask. Z tą budową Chatki to już pewne? Jeśli tak to zdradź na jaką wersję się zdecydowałeś? I gdzie budujesz? Pomyślałem że odezwę się w tym miejscu (mam nadzieję że Tomo nie będzie zły), bo ten dziennik jest świetną bazą wiedzy i taką "skrzynką kontaktową" z Chatkowiczami.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dask190 23.11.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Raczej tak. Chcę zbudować Chatke 2 z garażem i wprowadzić pewne zmiany ale wszystko co i jak okaże się gdy już ruszę z budową (dzięki tomo203 za ten temat bo jest bardzo pomocny). Jestem z podkarpacia z okolic Jaroosławia i tu chce się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 24.11.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Pisałem juz na forum o zmianach jakie bym zrobil, przedewszystkim dom bym wydlużył o 2 metry dzieki czemu pokoik na gorze bylby fajny itp.... Podstawa zrobić przedsionek tak jak u mnie, podniesc go o 3 pustaki a reszte widać, jest komfortowo jak na taki nieduży domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 25.01.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) A ja u siebie postawiłem na ogrzewanie tradycyjne i zbudowałem piec kaflowy z paleniskiem oszklonym. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez tpeter1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 15.03.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Ładny ten piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia48 10.04.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam:), przecudny domek, jak z bajki:). Zamierzam tez wybudowac ten domek, czy moglabym zapytac, czy koszt stanu pod klucz jest taki jak pisza na stronie? Dziekuje z gory za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol2505 26.11.2020 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Witam, właśnie zakupiłem z żoną ten projekt chatka 2. Mam takie pytanko odnośnie wysokości na poddaszu w sypialniach i łe ona wynosi w najnowszym punkcie, proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts