Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek projekt Chatka z pracowni mgprojekt

tomo203

Recommended Posts

I jeszcze na temat wejścia do łazienki. Niczego nie wykluczam, ale u mnie wiatrołap ma być szerszy o 0,5m, przez co szafa przesuwna ma być od ściany po prawej od wejścia. Zależy mi na tym małym schowku w kuchni, a przy Twojej koncepcji musiałbym z niego zrezygnować.

Witaj :)

co do zmiany wielkości to myślę że wydłużenie o metr to niezły pomysł. Sam nad tym myślałem. Jeśli chodzi o szerokość to wydaje mi się że nie potrzebne tym bardziej że zmieniasz wtedy cały projekt ( konstrukcja dach itd.) Po takiej sporej zmianie mogą wyskoczyć różne dodatkowe problemy jak np. długość belki stropowej teriva chyba wynosi 6 metrów) Ja bym nie ryzykował. To samo co Tobie mówił mi mój architekt.

Dzięki, dach rzeczywiście wyszedł nieźle :) Nie robiłem załamania i mam kąt nachylenia dachu 50 stopni, tak że zimą śnieg sam zjeżdża i nie utrzymuje się na dachu :) Pomyśl o tym żeby zrobić okno dachowe na klatce schodowej.

Rzeczywiście jeśli chcesz spiżarnie w kuchni to drzwi do łazienki by przeszkadzały. Architekt odradzał mi wejście do łazienki przez wiatrołap bo jest to najzimniejsze pomieszczenie w domu i po kąpieli będziesz musiał przez nie przechodzić. A jeszcze jak ktoś otworzy w tym czasie drzwi wejściowe :)

powodzenia :)

w razie pytań pisz śmiało

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 391
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam wejscie do lazienki przez wiatrolap ale dobudowalem z przodu przedsionek i jest bardzo fajnie, jakoś dziwnie mi wyglądało wejscie do WC przez kuchnie. Przebudowałem przedsionek w ten sposób jak pisałem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167944-Domek-projekt-Chatka-z-pracowni-mgprojekt/page17 Edytowane przez tomo203

• 4 weeks później...

Witaj dask. Z tą budową Chatki to już pewne? Jeśli tak to zdradź na jaką wersję się zdecydowałeś? I gdzie budujesz?

Pomyślałem że odezwę się w tym miejscu (mam nadzieję że Tomo nie będzie zły), bo ten dziennik jest świetną bazą wiedzy i taką "skrzynką kontaktową" z Chatkowiczami.

Pozdr

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
  • 4 years później...