Zywiec2010 31.12.2011 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Trudno powiedzieć jakie będą koszty piwniczki ale wydaje mi się że niewielkie. Mnie mają robić płytę balkonową wspartą na 2 filarach zamiast tarasu ziemnego. fundamenty domu zostaną nienaruszone a tylko pod balkonem zrobię wylewkę i wymuruje ścianki i zrobię wejście. U mnie ze względu na duży spadek terenu taras ziemny nie wchodzi w rachubę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 01.01.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 piwniczka pod plyta balkonowa postawiona na dwoch filarach jej wysokosc 1,75m, bloczki na wymurowanie scianek wyniosly 900zl+ cement 5- 10workow +robocizna,zycze sczesliwego nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel 02.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A czy trzeba gdzieś to zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 03.01.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Piwniczka dobra sprawa, może dobuduję takie pomieszczenie pod garażem z tyłu domu. Co do użytkowania chatki, spędziliśmy tam święta i sylwestra, dom jest bardzo ciepły, raz przez przypadek osiągnołem 28 stopni w srodku więc sauna, potem przez 2 dni nie paliłem wogóle. Znalazłem jeden minus, wiatrołap. Wszystko wnosi się do domu, trzeba na wiosnę zabudować podest przed wejściem i zrobić tam wiatrołap na kurtki i buty. Dom jest pojemny, na wylwestra było u nas 12 osób w tym 9 nocowało Coraz bardziej podoba mi się ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianmk 05.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ,,To tak można?" Plan jest taki taras drewniany na legarach legary na bloczkach, po odbiorze demontaż. Wykop w odległości 1m od ścian i fundamentów piwniczka z bloczków betonowych 1.9-2.0m wejście z boku,folia i strop przysypany, . Później zmontowanie tarasu ponowne na legarach.Taką piwniczkę tylko z 15m od domu ma mój sąsiad, doskonale się sprawdza. Świetny projekt takiej piwniczki ogrodowej był w którymś nr muratora łącznie z materiałami ilościowo rozpisane. Wejście było podwójne(ochrona przed śniegiem).Pierwsze drzwi składane przesuwne, drugie odstęp 0,5m zwykłe. Zejście po wylanych schodkach i murki oporowe z cegły. Temperatura stał przez cały rok+ 8-9stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doberman 10.01.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 tomo203 a więc chatka gotowa:) może ktoś podać całkowity poniesiony koszt budowy domu będę bardzo wdzięczny bo widzę że nie jedna osoba już ma swoją chatkę a jestem ciekaw czy stać mnie na budowę. pozdrawiam doberman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 14.01.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Fotka z telefonu, przepraszam z abałagan oraz zewnątrz z podbitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izulala 16.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam wszystkich Mam do Was pytanko, na stronie MPG projekt pokazał się podobny domek do Chatki o nazwie Wisełka - różni się tym, że jest wbudowany garaż i przedłużona góra - oraz cena w kosztorysie też się różni czy to możliwe ze aż o ok 70tys netto?? ktoś buduje taki dom, lub zna osobę która ją buduje i jaki jest faktyczny koszt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KZ1719507696 16.01.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tomo203, jakbym mogla miec do Ciebie prosbe.... Powiedz mi Proszeee jakie sa wymiary Twoich schodow, bo w projekcie z tego co widze na stronie MG opisane sa jako 16x18,2x26 czyli powinny miec 16 stopni o wysokosci ( u Ciebie odleglosc pomieszy stopniami plus grubosc jednego stopnia) 18,2cm i szerokosci stopnia 26cm. Na zdjeciu z Twojego domu naliczylam stopni 12 (13 to juz ostanie wejscie na kondygnacje) wydaja sie wezsze no i troche na siebie nachodza (ile na siebie nachodza? okolo 2cm?). Jakbys mi podal te wymiary (plus grubosc deski schodowej) jakie sa u Ciebie w rzeczywistosci to bylabym strasznie wdzieczna, bo tak mi sie te Twoje schody podobaja, ze chcialabym miec takie same a zalezy mi na przestrzeni w domu i chcialabym schody zrobic bardzo delikatne, zeby niepotrzebnie nie zagracac wnetrza. Poza tym schody w projekcie sa praktycznie identycznie opisane (16x18,3x26), wiec Twoje modyfikacje pasowalyby tutaj jak ulal. No i jeszcze pytanko, wygodnie sie po nich chodzi, zmienil bys teraz stopnie zabiegowe na spocznik , czy pozostalbys przy takich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 16.01.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Bede w weekend na działce, pomierze schody bo nie pamiętam, ale stopień ma chyba 24cm, schody sa wygodne, musiałem je zmienić bo na dole nad głową masz rozprowadzenie ciepła kominkowego do pokoi i lazienki, stopnie sa wszytkie równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgawel 31.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 tomo203 mam do Ciebie kilka pytań.Czy poniosłeś jakieś dodatkowe koszta za wprowadzenie zmian w projekcie i na jakich zasadach to się odbywa?Czy mógłbyś dokładniej opisać co znaczy "...ściana na górze na 3 pustaki plus murłata ( w pojekcie ogóle nie ma) "-ściana została podniesiona o dodatkowe 3 pustaki i murłata?I pytanie do wszystkich czy jestem w stanie oczywiście oszczędnie i z pomocą bliskich wybudować taką Chatkę za kwotę 100-120tyś. zł jeśli nie to proszę sprowadzić mnie na ziemię.Za odpowiedzi z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 10.02.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam po dłuższej nieobecności, udało mi się założyć kocioł Kospel oraz podłączyć podłogówki, w Chatce jest teraz super ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanchatki 15.02.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam. Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy własnych "chatek" - gdzie wygospodarowaliście miejsce na: pralkę, mały schowek na narzędzia, czy tez rowery?? Jestem na etapie szukania projektu i chatka jest moim faworytem, tylko te szczegóły... aa i jeszcze jakie piece zastosowaliście w niedużej kotłowni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 16.02.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pralkę można postawić w łazience lub garażu, schowek na narzędzia na górze koło komina lub na stryszku, garażu, rowery garaż, kocioł zależy jaki mój może być zabudowany w kuchni ja mam w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof33 15.05.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam ja tez dolacze do tego forum gdyz wzielismy sie za budowe chatki 2 budujemy ja nad solina w miejscowosci Polanczyk zrobilismy piwnice pod całoscia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chipsus 20.05.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 tomo203czy mógłbyś powiedzieć jak puściłeś rury spiro do kominka???ewe. podesłać kilka zdjęś\mój mail[email protected]z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 28.05.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam, zdjęcia są już dostępne, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zywiec2010 31.05.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 już myślałem że nikt tu nie zagląda. Ja mam już wykonane fundamenty i lada dzień zaczną stawiać ściany. Pod tarasem powstała wąska piwniczka o szerokości 140 cm na 600cm. Niestety projektant nawalił bo mógł zaprojektować większą bo i tak ściany fundamentowe trzeba było murować wysoko. Zapraszam na mojego bloga na: http://www.zywiec2010.mojabudowa.pl/ tam znajdziecie zdjęcia itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 31.05.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cześć Żywiec, gratulacje rozpoczetej budowy !!! ja już Chatkę mam odebraną Cieszę się wsumie każdym weekendem spędzonym nad jeziorem. W czerwcu zaczynam dalsze prace tzn: tarasy, schody, obrzeża (klinkier), balustrady tarasu dolnego, elewacja cała domu oraz uwaga dobuduwije przedsionek czyli przedłużam wiatrołap oraz przesuwam schody wejściowe do domu i robię bezpośrednie przejście na taras dolny Myślę ze po 15 czerwca pierwsze fotki się pojawią, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zywiec2010 01.06.2012 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witaj Tomo super czekam na fotki. Jestem ciekawy jak Ci wyjdzie ten przedłużony wiatrołap. U mnie jak widać na zdjęciu bardzo wysoko. Schody do wejścia mają 15 stopni oczywiście wszystko wiąże się z dużo większymi kosztami bo za fundamenty wyszło około 35 tyś ! Dojazd na działkę też kiepski i trzeba wszystko na górę wozić ciągnikiem. Ja u siebie chcę zrobić dach nad gankiem bez załamu i podwyższyć górę o 3 pustaki. Do tego parę innych zmian ale to już napiszę jak będę mieć kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts