tpeter1 09.02.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 No i teraz przyszedł czas na wylewkę podłogi oraz okna. Moztaż okien zgrałem sobie z instalowaniem instalacji alarmowej. Bałem się, że zaraz po wstawieniu okien na drugi dzień ,a raczej noc, okien już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 09.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Aga ładny masz widok na jezioro z pokoju goscinnego i tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 09.02.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja dzisiaj jade z następną firmą w sprawie projektu kominka, zobaczymy co ci wymyślą.Aga ile cm kładliście wełny na ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 09.02.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja dzisiaj jade z następną firmą w sprawie projektu kominka, zobaczymy co ci wymyślą. Aga ile cm kładliście wełny na ocieplenie poddasza? Kominkiem tez jestem zainteresowana. Nam powiedzieli ze robocizna za taki kominek jaki chcemy czyli murowany wynosi 5000zl +wklad jaki sobie kupimy . co do ocieplenia nie pamietam,wydaje mi sie ze 20-25 cm welny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 09.02.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Aga ładny masz widok na jezioro z pokoju goscinnego i tarasu. a dziekuje. czy moge sie zapytac o koszty materialowe na twoj balkon. Robia mi teraz podbike i chce zeby odrazu balustrade na balkon zamowic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 09.02.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Powiem szczerze, że nie wiem, ponieważ materiał na balkon był zamawiany razem z drzewem na dach i robiła to wszystko jedna ekipa. Za drzewo w tartaku płaciłem około 650 zł za m3. Do tego jeszcze doszła drewutnia, ale ta została zrobiona z resztek dokupiłem tylko parę desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 09.02.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 A co sądzicie o tych materiałach na kominek:http://www.varmsen.com/kominki/p%C5%82yta-kominkowa-super-isol http://www.kominek.wroclaw.pl/oferta,63,Akumulacja-ciep%C5%82a Ciekaw jestem Tomo co na ten temat powiedzą Twoi fachowcy?Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 09.02.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 tpeter ja robie właśnie kominek z płyty krzemienno-wapiennej, podobno jest duzo lepsza od karton gips, najważniejsze ze nie pęka. Dziś była Pani u mnie na działce, kolejny projekt bede miał w sobote. Mam jeszcze jedną ostatnią firmę na koniec tygodnia. Wsumie bede wymierał 1 z 4 firm, sugeruje sie materiałami i pomysłowością wykonawcy. Wkład chce kupić do 4 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciolysy 10.02.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 aga masz wiecej zdjec z pokoju na górze?Jest tak to po proszę o foto ? W projekcie jest mowa o kwocie 150 tys .. czy za cenę można postawic i wykończyć dom ??jest to to realne... ??Ja biore sie za budowe w marcu lub w kwietniu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 10.02.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Moj do dziś kosztował 80 tys, myśle ze jeszcze z 50 tys i bedzie już można w nim spokojnie pomieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciolysy 11.02.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Tomo a tobie to firma postawiła ?czy systemem gospodarczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 12.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Tomo a nie boisz się że teraz po ociepleniu domu w środku powstał "termos" i będzie problem ze schnięciem tynku, odprowadzaniem wilgoci na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 12.02.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Zdjęcia cd. Przyszedł czas na elektryka. Zdjęcia robiłem tuż przed wizytą tynkaża ale padła bateria i kończyłem robić jak już zaczął pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpeter1 12.02.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Jak już pisałem buduję Chatkę nad Liwcem. Cytuję: RZEKA LIWIEC http://www.albumwypraw.waw.pl/1-Relacje/polska/rzekaliwiec/rzekaliwiec.jpg Jest typową nizinną rzeką, jak przystało na Mazowsze. Rzeka Liwiec ma około 120 kilometrów długości. Swój początek bierze pod wsią Klimonty, płynie w pobliżu miejscowości Siedlce, Liw, Węgrów, Łochów, a ujście do Bugu ma pod wsią Kamieńczyk. Rzeka Liwiec zachowała swój pierwotny charakter, nie ma obwałowań, żadnego odcinka nie poddano regulacji. Jest rzeką płytką, która wije się leniwie wśród łagodnych wzgórz morenowych i ukwieconych łąk, dlatego najlepiej spływać nią kajakami raczej wiosną lub jesienią, ponieważ latem może być mało wody. Posiada dość urozmaicone brzegi jak na rzekę nizinną, od wysokich skarp po płaskie mielizny. Nad samą rzeką można przejść się piaszczystymi, wysadzanymi wierzbami duktami, z których słynęło Mazowsze. Koryto i zatoczki upodobały sobie coraz liczniejsze bobry. Gdzieniegdzie zachowały się drewniane chaty zdobione malowidłami, jedna z nich zachowała się do dziś w miejscowości Liw, w której także atrakcją jest zamek. W opisie można przeczytać, że jest to rzeka dzika, nieuregulowana. Późną wiosną i latem w moim rejonie głębokość wynosi około 30-50 cm. Są tu idelne warunki dla pobytu z dziećmi. Dno piaszczyste, nurt łagodny. Żeby zrobić taki spływ (zdjęcia poniżej) to czekaliśmy około 3 lat. W innym przypadku kajaki trzeba by było większą część trasy przeciągąć przez łachy piasku. Wioseł używaliśmy tylko do sterowania kajakiem. Następnym razem pokażę zdjęcia jak ta łagodna, miła rzeczka urządziła nas w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 12.02.2011 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 (edytowane) To nie jest problem, przy tynkach wew koza i otwarte okna.maciolysy wszystko robiła mi jedna firma Edytowane 13 Lutego 2011 przez tomo203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziochatka 13.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Tomo wejdź na moje mam juz kilka nowszych zdjec ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 13.02.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) mam problem z umieszczeniem zdiec!!! na pierwszym zdieciu jest to podluzny pokoj+ dodatkowo drzwi na taras czego w projekcie nie ma.Zdiecie obok, nasza sypialnaia lozko 1,40cm na2,0 cm zmiesci sie na styk, grzejnik co widac jest juz wymontowany bo sie lozko nie zmiesci. Trzeci pokoj syna jest na wczesniejszych moich zamieszczonych zdieciach i jest odzwierciedleniem lustrzanym tego pokoju Edytowane 13 Lutego 2011 przez aga0304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciolysy 13.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 witam,....wczoraj byłem u projektanta zeby powiększył mi chatke do 73 m2.nie ma w tym problemu powiedział....pytam jaki kosztorys tego domu to on powiedział że w granicach 180 tys 200 tys.Ze za 150 tys. w zyciu nie postawi się. Załamał mnie ten człowiek..teraz sie zastanawiam czy budowac się.... Co o tym myslicie, czy projektant przesadził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0304 13.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 to zalezy z jakiego materialu!!!! My wybudowalismy z garazem podwojnym w ten sposob powiekszylismy lazienke i mamy pomieszczenie gospodarcze no i wiecej metrazu. Robocizna 67000( mury, dach, ocieplenie,tynki + srodek wykonczony kaflami na calym dole i parkietem na gorze)+ osobno Elektryka+Hydraulika + Materialy ktore nas naprawde drogo kosztowaly+bralismy firme ktora nam okna wstawila i drzwi. Niestety mnie na miejsu nie ma i nie moge budowy dopilnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo203 13.02.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Mi do dziś wszystko co widac z robocizną wyszło 83tyszł. Był dziś u mnie następny Pan od kominków, wymyslił rozprowadzenie na góre przez komin wentylacyjny, na górze nad sufitem plus do tego turbina. Ciężko mi się zdecydować na wykonawce, każdy ma inny pomysł, najważniejsze zeby nie wiercić w stropie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts