Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek projekt Chatka z pracowni mgprojekt

tomo203

Recommended Posts

• Odpowiedzi 391
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dzisiaj jade z następną firmą w sprawie projektu kominka, zobaczymy co ci wymyślą.

Aga ile cm kładliście wełny na ocieplenie poddasza?

Kominkiem tez jestem zainteresowana. Nam powiedzieli ze robocizna za taki kominek jaki chcemy czyli murowany wynosi 5000zl +wklad jaki sobie kupimy . co do ocieplenia nie pamietam,wydaje mi sie ze 20-25 cm welny??

tpeter ja robie właśnie kominek z płyty krzemienno-wapiennej, podobno jest duzo lepsza od karton gips, najważniejsze ze nie pęka. Dziś była Pani u mnie na działce, kolejny projekt bede miał w sobote. Mam jeszcze jedną ostatnią firmę na koniec tygodnia. Wsumie bede wymierał 1 z 4 firm, sugeruje sie materiałami i pomysłowością wykonawcy. Wkład chce kupić do 4 tys zł

Jak już pisałem buduję Chatkę nad Liwcem. Cytuję:

RZEKA LIWIEC

http://www.albumwypraw.waw.pl/1-Relacje/polska/rzekaliwiec/rzekaliwiec.jpg Jest typową nizinną rzeką, jak przystało na Mazowsze. Rzeka Liwiec ma około 120 kilometrów długości. Swój początek bierze pod wsią Klimonty, płynie w pobliżu miejscowości Siedlce, Liw, Węgrów, Łochów, a ujście do Bugu ma pod wsią Kamieńczyk. Rzeka Liwiec zachowała swój pierwotny charakter, nie ma obwałowań, żadnego odcinka nie poddano regulacji. Jest rzeką płytką, która wije się leniwie wśród łagodnych wzgórz morenowych i ukwieconych łąk, dlatego najlepiej spływać nią kajakami raczej wiosną lub jesienią, ponieważ latem może być mało wody. Posiada dość urozmaicone brzegi jak na rzekę nizinną, od wysokich skarp po płaskie mielizny. Nad samą rzeką można przejść się piaszczystymi, wysadzanymi wierzbami duktami, z których słynęło Mazowsze. Koryto i zatoczki upodobały sobie coraz liczniejsze bobry. Gdzieniegdzie zachowały się drewniane chaty zdobione malowidłami, jedna z nich zachowała się do dziś w miejscowości Liw, w której także atrakcją jest zamek.

W opisie można przeczytać, że jest to rzeka dzika, nieuregulowana. Późną wiosną i latem w moim rejonie głębokość wynosi około 30-50 cm. Są tu idelne warunki dla pobytu z dziećmi. Dno piaszczyste, nurt łagodny. Żeby zrobić taki spływ (zdjęcia poniżej) to czekaliśmy około 3 lat. W innym przypadku kajaki trzeba by było większą część trasy przeciągąć przez łachy piasku. Wioseł używaliśmy tylko do sterowania kajakiem. Następnym razem pokażę zdjęcia jak ta łagodna, miła rzeczka urządziła nas w tym roku.

DSCN0119..JPG

DSCN0128..JPG

DSCN1443..jpg

DSCN0100..JPG

DSCN0091..jpg

mam problem z umieszczeniem zdiec!!!

na pierwszym zdieciu jest to podluzny pokoj+ dodatkowo drzwi na taras czego w projekcie nie ma.Zdiecie obok, nasza sypialnaia lozko 1,40cm na2,0 cm zmiesci sie na styk, grzejnik co widac jest juz wymontowany bo sie lozko nie zmiesci. Trzeci pokoj syna jest na wczesniejszych moich zamieszczonych zdieciach i jest odzwierciedleniem lustrzanym tego pokoju

19092010(013)a..jpg

P1020060a..jpg

Edytowane przez aga0304

witam,....wczoraj byłem u projektanta zeby powiększył mi chatke do 73 m2.nie ma w tym problemu powiedział....pytam jaki kosztorys tego domu to on powiedział że w granicach 180 tys 200 tys.Ze za 150 tys. w zyciu nie postawi się.

Załamał mnie ten człowiek..teraz sie zastanawiam czy budowac się.... Co o tym myslicie, czy projektant przesadził ?:(

to zalezy z jakiego materialu!!!! My wybudowalismy z garazem podwojnym w ten sposob powiekszylismy lazienke i mamy pomieszczenie gospodarcze no i wiecej metrazu. Robocizna 67000( mury, dach, ocieplenie,tynki + srodek wykonczony kaflami na calym dole i parkietem na gorze)+ osobno Elektryka+Hydraulika + Materialy ktore nas naprawde drogo kosztowaly

+bralismy firme ktora nam okna wstawila i drzwi. Niestety mnie na miejsu nie ma i nie moge budowy dopilnowac

Mi do dziś wszystko co widac z robocizną wyszło 83tyszł. Był dziś u mnie następny Pan od kominków, wymyslił rozprowadzenie na góre przez komin wentylacyjny, na górze nad sufitem plus do tego turbina. Ciężko mi się zdecydować na wykonawce, każdy ma inny pomysł, najważniejsze zeby nie wiercić w stropie!