andr4 14.10.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam Szanowni koledzy zauważyłem wczoraj strugę płynu wychodzącą z czerpni powietrza prowadzącą do podstawy budynku.Dodam, że posiadam reku Bartosz vena 4. Czy koś z Szanownych kolegów miałby jakieś sugestie związane z powodem wycieku.Serdecznie Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 14.10.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Coś się pewnie skropliło... Na pewno nie cieknie z wyrzutni, tylko z czerpni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.10.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 jeśli ciecze ci z czerpni to wniosek jest następujący: kanał czerpny biegnie przez ciepłe strefy gdzie brakuje ci paroizolacji i termoizolacji przez co wilgoć z pomieszczenia skrapla się na zewnętrznej ścianie kanału gdzie spływa sobie spokojnie spadkiem w kierunku czerpni i przez dziurę w ścianie na zewnątrz, jeśli jednak spadek kanału jest przeciwny to nie wiem co mogłoby tam cieknąć, z wnętrza kanału mogłoby cieknąć latem co też wskazuje na brak termoizolacji, z wyrzutni też nie powinno nic cieknąć bo to co ewentualnie cieknie z wyrzutni powinno być "odcieknięte" w rekuperaorze, jeśli przy takiej ewentualności jednak z wyrzutni cieknie to jest spaprana instalacja albo gówniany reku , bartosz jednak gówniany nie jest więc stawiam na tą pierwszą opcję, opcja jest też taka że latem kanał wyrzutowy jest kanałem ciepłym gdzie mogłaby nastąpić kondensacja pod wpływem chłodu z domku ale i tu dochodzimy do wniosku że izolacja termiczna za słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andr4 15.10.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Na pewno czerpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts