Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jezierski Elita Thermo vs. GEALAN S8000 IQ PLUS - znów zagwozdka

Recommended Posts

Na okna zamówione na początku czerwca czekałem 8tygodni. Okna były u przedstawiciela w 7tyg ale o tydzień przesunął sam przedstawiciel. Bo sporo zamówień, bo sporo pracy. Nie mniej widziałem okna jezierskiego montowane w ub roku i te u mnie. I u mnie zgrzewy już nie były tak ładnie oczyszczone.

Teraz buum jest u wszystkich. Fama o zmianie wysokości vatu zrobiła swoje i wszyscy chcą zdążyć w tym roku podatkowym.

haha to mogłem jakas kolezanke wziasc jak zamawiałem i moze cos bym poszalał:)

rozumiem wszystkie te sprawy ale powiem tak szału nie ma

nic nie poradzisz lepiej usłyszec 8tyg i poczekac dodatkowo tydzien jak maja ci powiedziec 4 5 tygodni a czekac nastepne 4 na montaz :p

a pozatym najstarsi górale mówia ze zimy nie bedzie

a kononowicz ze nie bedzie niczego;p

ja tam jestem w stanie poczekać troszkę na dobre okna w dobrej cenie, bo rzeczywiście ofertę od jezierskiego dostałem bezkonkurencyjną :)

najstarsi górale niedawno wróżyli że śnieg spadnie 2 tygodnie temu...

ja tam go we Wrocławiu nie widzę. Byle było parę dni bez mrozu to okna się wprawi.

haha to mogłem jakas kolezanke wziasc jak zamawiałem i moze cos bym poszalał:)

rozumiem wszystkie te sprawy ale powiem tak szału nie ma

nic nie poradzisz lepiej usłyszec 8tyg i poczekac dodatkowo tydzien jak maja ci powiedziec 4 5 tygodni a czekac nastepne 4 na montaz :p

a pozatym najstarsi górale mówia ze zimy nie bedzie

a kononowicz ze nie bedzie niczego;p

i więcej takich klientów :) co mają zrozumienie dla rzeczy od nas czasem niezależnych

A Górale ostatnimi czasy częściej się mylą od IMGiW

Decyzja podjęta. Bierzemy Jezierskiego.

W sumie sam nie wiem dlaczego tak długo zachodziłem w głowę z tymi oknami. Już dawno przecież zrezygnowaliśmy z 6-komorowego profilu Jezierskiego Premium Ultra z uwagi na mikroskopiją różnicę w izolacyjności w porównaniu do 5-komorowej Elity Thermo (a wyraźną różnicę w cenie).

U nas chyba też będzie Jezierski tyle, że właśnie Premium Ultra. Elita była OK, tylko wygląd profilu okna od zewnątrz nam się średnio podobał. Premium Ultra ma płaski profil i dla nas jest to OK. Różnica między 3-szybową Elitą i 3-szybowym Premium Ultra (przy 36,5 m2 okien) przy wycenie dla nas to ok 1000 zł. Jak dla mnie różnica niewielka.

Prawda, elita rzeczywiście ma dość specyficzny profil. W oknach bez szprosów i podziałów (tak jak u nas) nie jest to takie widoczne.

Zresztą pisałem o tym nawet ostatnio tu: http://www.budowanie-domu.pl/wybor-i-wycena-okien-z-pcv-357/ . Przy takiej różnicy cen jak Tobie wyszła to bym się nawet nie zastanawiał i brał Premium Ultra. U nas przy mniejszej powierzchni (25m2) różnica wynosiła około 2000 zł. Pewnie dlatego, że pakiet 3-szybowy wytargowaliśmy za free.

A i dużo też zależy chyba od koloru. W imitacji drewna wyglądają olschoolowo, ale w kolorze antracytowym już nie.

Spójrz tu:http://www.okna-mroz.pl/public/userfiles/image/WWW%20MROZ/realizacje/galeria05/WawaSmolarow/WawaSmolarow03.jpg

i generalnie na tej stronie mają dużo fot z realizacji Jezierskiego: http://www.okna-mroz.pl/s-21-galeria+01

PS. Gratuluję świetnego projektu. To ulubieniec mojej żony - niestety zauważyliśmy go długo po kupnie naszego (z którego też jesteśmy zadowoleni :) ). W każdym razie swój dom planujemy wykończyć mniej więcej tak jak wyglądają wizualizacje do Waszego domu - biel, drewno, płaska antracytowa dachówka (już zamówiona).

Edytowane przez jarett

hmm... początkowo cenił mi dopłatę do szyb = 660 zł...

Potem dał szyby za free, ze 2% dodatkowego rabatu, montaż bramy garażowej za free i bez dopłaty (200zł) do pewnego wzoru bramy (Krispol Sirocco).

Nie wiem czy to dużo, ale koniec końców uzyskałem za wszystko kwotę jaka mnie satysfakcjonowała :)

Witam

Ja może z innej beczki ale chciałbym aby nikt już sie nie naciął na firmę Okna MRÓZ będąceg salonem firmy Jezierski.

Kupiłem u nich drzwi aluminiowe z wypełnieniem Adeco. Drzwi wyceniono na 8600 zł a zamocowano w nich chiński zamek który po dwóch latach się zepsuł (połamał). Wiem to na 100% ponieważ musiałem go wymontować i biegałem z nim (zamkiem) po sklepach. Zaden nie pasuje trzeba wiercić dzrwi żeby zainstalować nowy.

Ponieważ nie bardzo mam czas śledzić forum każdy kto chciałby dowiedzieć się czegoś więcej 609-846-284

hmm... początkowo cenił mi dopłatę do szyb = 660 zł...

Potem dał szyby za free, ze 2% dodatkowego rabatu, montaż bramy garażowej za free i bez dopłaty (200zł) do pewnego wzoru bramy (Krispol Sirocco).

Nie wiem czy to dużo, ale koniec końców uzyskałem za wszystko kwotę jaka mnie satysfakcjonowała :)

My jesteśmy właśnie na etapie rozeznania oferty i co sprzedawca to inne parametry 'oferty'.

Znaczy u jednego coś tam tanie, a inna rzecz droga, u drugiego odwrotnie.

Spodziewałbym się że pewne "promocje" są producenta (jak choćby szyby k=0.5 o których wspominał jareko) albo ceny też w miarę stałe (jak np. dopłaty za jednostronny/obustronny kolor), ale nie - każdy ma co innego w promocji itd.

W efekcie przeliczenie ofert pod kątem tych samych parametrów zajmuje dużo czasu i nadal nie wiemy jaki profil, jakie szyby i w ogóle co i jak.

Jedyny plus - będziemy okna montowali i tak na wiosnę, więc terminy dostawy nam niestraszne :-)

• 3 weeks później...
Witam! jeśli chodzi o jakość okien Jezierskiego to nie mam zastrzeżeń, natomiast co do terminów to normalnie tragedia. Zamawiałem okna 2-go września i do 6-ciu tyg miały być. Mija 12 tydzień, dziś dzwoniłem kolejny raz do fabryki i otrzymałem informację że postarają się zrealizować zamówienie do końca miesiąca. MASAKRA!!!!

Witam! jeśli chodzi o jakość okien Jezierskiego to nie mam zastrzeżeń, natomiast co do terminów to normalnie tragedia. Zamawiałem okna 2-go września i do 6-ciu tyg miały być. Mija 12 tydzień, dziś dzwoniłem kolejny raz do fabryki i otrzymałem informację że postarają się zrealizować zamówienie do końca miesiąca. MASAKRA!!!!

Trudno mieć zastrzeżenia do jakości okien, których się nie ma :)

To wytłuszczone zdanie sugeruje mi, że post jest napisany w celu antyreklamy okien Jezierskiego ale pewnie się mylę.

..nie dalej jak w sobotę zamontowano nam okna na profilach Gealan'a... z punktowymi podparciami okien balkonowych

profil z "re..." barwiony w masie , okleina x2 ( to ten który tu wszyscy opluwają )

co do terminowości : +10

co do montażu : +8 .... gdzies tam "letko" piana za bardzo spuchła

co do samych okien...

nie wiem czyja to zasługa - stawiam na montaż...ale...

wszystkie okna dnia następnego dało się otworzyć bez żadnych regulacji ! nic nie obciera... nic nie zahacza

postawiłem na Gealan'a ... " bo był łady ":D

skoro nie widać różnicy - po co przepłacać...i zastanawiac się nad wyższością świąt tych czy owych...

okna to okna... w pewnej granicy cenowej cudów nie ma ... ale dopłacanie za "markę" mi się nie widziało...

od pomiaru do montażu - 4 tygodnie...

NETbet

cholera - sorry .. tu było o 8000 IQ ... tych nie mam... szkoda mi było kasy

Edytowane przez netbet