Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Będzie Zima czy nie ?

WERI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Gosiek, jak Ty masz tam fajnie u siebie :)

U mnie w pracy straszyli ciężką zimą co to niby miała już pod koniec października nadejść, na szczęście, tak pięknych dni jak ostatnio to w poprzednich latach nie pamiętam o tej porze. Łączę się z Wami w odganianiu zimy i cieszę z każdego ciepłego dnia, choć dziś coś buro i mokro za oknem. I jak poprzednicy, zamawiam białe święta i mroźne białe ferie,

Duuuużo śniegu w górach i wszędzie tam, gdzie sa wyciągi.

Trochę śniegu zwłaszcza na święta i ferie zimowe wszędzie indziej.

Trochę mrozów, żeby wymroziło to, co trzeba wymrozić (ale dopiero, kiedy spadnie śnieg i przykryje wrażliwe roślinki).

Ale nie za długo, bo prąd drożeje (nie wiem, jak z gazem, bo nie mam).

Słonecznie (mamy solary, a poza tym fajnie się trochę opalić na nartach w Polsce i nie zazdrościć tym, którzy byli w Alpach).

Trochę szadzi, żeby ładnie było, ale nie za dużo (bez powtórki zeszłorocznych przebojów z prądem).

Żadnych wiatrów porywistych!

Wiosna od marca, bez upałów, powolutku, rozsądnie i pogodnie.

W kwietniu już może być ciepło.

W maju jeszcze cieplej i trochę deszczu, żeby ładnie rosło.

Czy streściłam wszystkie życzenia? jeżlei nie, to dopiszcie, o czym zapomniałam.