nemi 18.03.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Eeeee Nemi, to nie byłabym ja jakbym na taką łatwiznę poszła i stolarza brała do produkcji skrzynek:D:D Też popatrzę tutaj za tymi Twoimi podusiami. Wydaje mi się,że kiedys w TKmaxx były..? TKmaxx jest chyba w Krakowie, więc też muszę nawiedzić. Zobaczymy czy uda mi się coś przytomnego znaleźć. Dzięki za podpowiedź. A co do regałów na takie robione z 'prawdzistych' skrzynek to chyba bym się nie zdecydowała. Pamiętam takie coś z jakichś wakacji na wsi - były takie niefajne w dotyku. Oczywiście nie ma za co Cieszę się, że jestem Twoją muzą No ba! A co najważniejsze - nie obraziłaś za podprowadzenie fotki. No to przyszłam w odwiedziny... Witam Cię więc serdecznie lasche. Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę. Strasznie fajnie jak te nasze wątki żyją, jak coś się w nich dzieje. Znaczy mnie to bardzo cieszy! SKrzynie vintage oryginalne są baaardzo drogie (przynajmniej na ebay ) co nie zmienia faktu, że ja zupełnie oślepłam na wszystko i to mój MUST HAVE a mnóstwo lnianych dodatków w H&M Home ...jak i inspiracja powyższa ...bardzo Ci współczuję bo to wirus zaraźliwy jest prawie nieuleczalny No co do skrzyń to tak się domyślam właśnie, że drogie, ale zawsze można spróbować zrobić na zamówienie. Może nie wyszłoby tak źle. Lniane dodatki są przecudne, a co do wirusa... Hmm... wiesz jeden mniej czy więcej to już bez różnicy. Ja w ogóle jestem podatna na uzależnienia - najpierw Murator ogółem, później szarości, teraz len... Aż się boję co będzie dalej. Edytowane 18 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 18.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 hehe Nemi, papier ścierny w łąpkę.. duuużo papieru ściernego i jedziesz.. aż będzie gładziutkie jak pupka niemowlaka:D Ja chyba jakaś nienormalna jestem, bo niczym się nie 'zarażam'. Owszem dużo rzeczy mi sie podoba, ale jak nie ta to będzie inna:) Dziwak jakiś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.03.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 hehe Nemi, papier ścierny w łąpkę.. duuużo papieru ściernego i jedziesz.. aż będzie gładziutkie jak pupka niemowlaka:D Ojj Kochana, za dużo ode mnie wymagasz. Z przykrością muszę stwierdzić, że moje zdolności manualne + zaproponowane rozwiązanie oznaczałyby wszystkie paluchy uszkodzone drzazgami i nie wiadomo jeszcze czym. Takie beztalencie jestem. Ja chyba jakaś nienormalna jestem, bo niczym się nie 'zarażam'. Owszem dużo rzeczy mi sie podoba, ale jak nie ta to będzie inna:) Dziwak jakiś.. Eeeeeee tam. Jaki dziwak - jesteś moją bratnią duszą kolorystyczną, więc nie możesz być dziwak. Upppsssss no chyba że ja też jestem. Ok - nie drążę tematu bo znów dojdę do jakichś mało budujących wniosków. W każdym razie ja też nie muszę mieć wszystkiego co widzę, ale jak widzę dużo podobnych rzeczy i wszystkie mi się podobają to już bym chciała mieć. No i dobre wieści tym razem zdrowotne. Znaczy wychorowałam się chyba. RTG nic nie wykazało, USG też nie, badania laboratoryjne idealne i pani dr wczoraj powiedziała, że mogę przestać brać antybiotyki. Wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.03.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Temat na dziś to okna. Znaczy zasłony, rolety, firanki i karnisze. Właściwie jeden karnisz - tylko do sypialni. W IKEI wypatrzyłam kilka które chyba by mi się podobały: http://img198.imageshack.us/img198/2595/0090023pe223371s4.jpg Albo któryś z tych w wersji uproszczonej: http://img217.imageshack.us/img217/2764/0087259pe216393s4.jpg http://img684.imageshack.us/img684/4048/0090053pe223383s4.jpg I teraz nie wiem, czy kupić pojedynczy karnisz i powiesić na nim woalowe firanki (bez żadnych wzorów ani błyszczeń - podpatrzyłam już taki u Joliski) oraz zasłony, czy żeby to wieszać razem powinnam mieć karnisz podwójny. Wybaczcie dziwne pytanie - w poprzednim mieszkaniu miałam tylko rolety i żaluzje pionowe. Temat 2 - zasłony - lepiej będą wyglądały takie na szelkach czy z przelotkami. Na razie chodzi mi tylko o wzór, bo kolorystyka, to dalsza sprawa. http://img7.imageshack.us/img7/5630/46091pe142749s4.jpg http://img705.imageshack.us/img705/752/76712pe197146s4.jpg I wreszcie rolety - w sypialni muszę mieć roletę zaciemniającą, bo po drugiej stronie drogi jakiś człowiek normalny inaczej wpadł na pomysł postawienia bilbordu świetlnego. O ile samego bilbordu nie widać od nas, o tyle magiczna łuna światła trochę przeszkadza. Jakie wybrać? Heeeeeeelp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.03.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Joliska jak zaglądniesz daj proszę znać, czy te podusie z LM to coś w tym stylu: http://img140.imageshack.us/img140/4455/zdjciearicia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.03.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Po tematyce "firankowo-karniszowej" wątek zdechł. Please doradźcie coś. Na razie chodzi mi przede wszystkim o karnisz, bo kupić muszę. A tak w ogóle to dziś jest pierwszy dzionek kalendarzowej wiooooosny! W Krakowie co prawda bardzo tej wiosny nie widać, choć słoneczko udaje że się pojawia, ale miejmy nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej! Niniejszym sezon wiosenny uważam za otwarty. http://img862.imageshack.us/img862/1183/springofficially.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Nemi, jeśli będziesz wieszać równocześnie i firankę, i zasłonę, kup podwójny karnisz - Ikea takie miała (mam u siebie), Jysk też miewa. Nie umiem doradzić zwieńczenia zasłon: podobają mi się różne, więc u siebie mam i szelki, i tunel - przelotek tylko brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 21.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja wolę szelki. A pies jest cudny Ciekawe, czy polubiłby się z moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dziewczęta dzięki za odzew. Nemi, jeśli będziesz wieszać równocześnie i firankę, i zasłonę, kup podwójny karnisz - Ikea takie miała (mam u siebie), Jysk też miewa. Nie umiem doradzić zwieńczenia zasłon: podobają mi się różne, więc u siebie mam i szelki, i tunel - przelotek tylko brak Joliska zaintrygowałaś mnie. Jakie to zasłony typu tunel, bo coś takiego widać mi umknęło...? Szelki wyglądają fajnie i chyba coś takiego zakupię do większego pokoju, a w szybach zamontujemy rolety, ale do sypialni to nie wiem co. Tak to jest, jak ktoś nigdy nie posiadał firanek... A pies jest cudny Ciekawe, czy polubiłby się z moim. Znając Niutka to na pewno - on kocha wszystkich. I dotyczy to zarówno innych piesków jak i innych człowieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 22.03.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 w kwestii zasłon z firankami i karnisza - my mamy w domu karnisz (z I. ) podwójny. Gdybyś chciała powiesić i firanki i zasłony to na pojedynczym IMO źle by to wyglądało. Jeśli więc taki masz plan to "doradzam" (nie czuję się mocna, by coś radzić) podwójny. Na 1 wieszą zasłony, bliżej ściany firanki. Co zaś tyczy się samych zasłon - my mamy te na przelotkach (dokładnie te z Twojego zdjęcia) i bardzo je sobie chwalę. Teraz też kupiłam białe na tunelu (nawleka się je na karnisz i u góry wygląda to, jakby pokrowiec na rurkę karnisza - mówiąc łopatologicznie;) ), ale czekają na założenie po myciu okien. Szelki moim zdaniem pasują tylko do wnętrz w stylu sielsko-anielskim itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ja mam szelki u dzieciakow a tunele w salonie ...chyba wole tunele ale w przyszlym salonie beda szelki bo zaslony, ktore mi sie podobaja sa wlasnie na szelkach przelotek nie lubie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 22.03.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 dlatego ja od razu podczas wstępnej selekcji odrzucam zasłony na szelkach, żeby potem mi głowy nie zaprzątały kusząc - a co do tego, że szelki nie pasują do nowoczesnego stylu (nasze mieszkanie jest raczej w takim stylu urządzone) jestem przekonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) Dziewczyny kochane jesteście. Wiedziałam, że nie zostawicie mnie samej z "firankowym kłopotem". Podsumowując - szelki wygrały, więc zasłony w "większym pokoju" będą na szelkach. Muszę zamówić jakieś próbki materiałów do nich. ja mam szelki u dzieciakow a tunele w salonie ...chyba wole tunele ale w przyszlym salonie beda szelki bo zaslony, ktore mi sie podobaja sa wlasnie na szelkach przelotek nie lubie ... lasche a wrzucisz fotkę tych z tunelem? Please. dlatego ja od razu podczas wstępnej selekcji odrzucam zasłony na szelkach, żeby potem mi głowy nie zaprzątały kusząc - a co do tego, że szelki nie pasują do nowoczesnego stylu (nasze mieszkanie jest raczej w takim stylu urządzone) jestem przekonana jonaw u mnie pokój większy ma być w hmm... stylu starej piwnicy. czyli chyba szelki będą lepiej wyglądały... PS. Pytałam kilka postów wcześniej - jak Maluszek będzie miał na imię? Edytowane 22 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 proszę bardzo w świątecznej odsłonie ...do wzoru się nie przyznaję, bo to z wynajmowanego domku http://i2.fmix.pl/fmi1280/695f562c00132a954d040457/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1926/c26988ed0002c1cf4d04045d/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 22.03.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Temat na dziś to okna. Znaczy zasłony, rolety, firanki i karnisze. Właściwie jeden karnisz - tylko do sypialni. W IKEI wypatrzyłam kilka które chyba by mi się podobały: http://img198.imageshack.us/img198/2595/0090023pe223371s4.jpg nemi w kwestii parapetów to już wiesz a teraz w kwestii karniszy. ja mam ten. ładnie wygląda, fakt. ale jego jakość pozostawia wiele do życzenia, montaż masakra, a funkcjonalność - porażka. wyobraź sobie, że aby powiesić zasłony, to z godzinę trzeba się nagimnastykować. cały drążek wysunąć z tych uchwytów (co niełatwe, bo mamy 2 połączone), zawiesić zasłony (ja mam takie z tunelem), i z powrotem włożyć w odpowiednie miejsce w uchwycie - wiem, że opis brzmi normalnie, ale praktyka to insza inszośc. lepiej wybierze taki karnisz, który bez problemu wyjmuje się z uchwytów. tego nie polecam ze względów praktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) proszę bardzo w świątecznej odsłonie ...do wzoru się nie przyznaję, bo to z wynajmowanego domku No i nie miała baba kłopotu... lasche ten tunel też mi się podoba - dzięki za fotki. I co teraz??? Gdyby nie ten świecący bilbord, o którym wcześniej pisałam, to bym sobie dalej szukała pomysłu na zasłony, ale wiosna przyszła i tak jakoś głupio żeby dalej w oknie stał podkład pod panele... nemi w kwestii parapetów to już wiesz a teraz w kwestii karniszy. ja mam ten. ładnie wygląda, fakt. ale jego jakość pozostawia wiele do życzenia, montaż masakra, a funkcjonalność - porażka. wyobraź sobie, że aby powiesić zasłony, to z godzinę trzeba się nagimnastykować. cały drążek wysunąć z tych uchwytów (co niełatwe, bo mamy 2 połączone), zawiesić zasłony (ja mam takie z tunelem), i z powrotem włożyć w odpowiednie miejsce w uchwycie - wiem, że opis brzmi normalnie, ale praktyka to insza inszośc. lepiej wybierze taki karnisz, który bez problemu wyjmuje się z uchwytów. tego nie polecam ze względów praktycznych. monah witaj w naszych skromnych progach. Ślicznie dziękuję za info o parapetach - muszę coś pomyśleć, bo te "marmury", których szczęśliwą posiadaczką jestem obecnie jakoś nie pasują mi do niczego. Kochana, dobrze, że napisałaś o tym karniszu, bo już miałam ochotę zacząć indoktrynację mojego T., żeby przekonać go do tych karniszy. Kurcze wyglądają naprawdę ładnie, tak inaczej, ale z tego co piszesz, to powieszenie czegokolwiek na nich absolutnie przerośnie moje możliwości i zdolności manualne, więc raczej na pewno zrezygnuje. Ehh... co ja bym bez Was zrobiła... Edytowane 22 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 22.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ojesu, ale chamowate wejście - myślałam, że się już ujawniłam kulturalnie u Ciebie a tu takie faux-pas. pardą witamsię, podglądam, wyborom przyklaskuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ojesu, ale chamowate wejście - myślałam, że się już ujawniłam kulturalnie u Ciebie a tu takie faux-pas. pardą witamsię, podglądam, wyborom przyklaskuję Oj tam, oj tam. Żadne faux-pax. Zaglądaj i podpowiadaj. Ja taki trochę pasożyt jestem - korzystam z doświadczenia innych i jeszcze naiwnie wierzę, że uda mi się nie popełnić przynajmniej niektórych błędów. Dziewczynki, a wiecie może coś o tych karniszach uchylnych? Zdaje toto w ogóle egzamin? http://img855.imageshack.us/img855/605/1434153541.jpg Tylko takie rozwiązanie to tylko przy samych firankach albo samych zasłonach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 22.03.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja bym się bała. Nie wygląda to za stabilnie. A zasłony chyba chcesz mieć zasłony? W sensie, nie firanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts