nemi 22.03.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Zasłony chcę zdecydowanie. Nad firankami się zastanawiam - trochę mnie kuszą takie jak są u joliski - znaczy gładkie woalowe do samej podłogi. Ale ja jeszcze ubzdurałam sobie rolety, więc nie wiem, czy nie przesadzę z tym wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 22.03.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A jakie rolety? Hmmm, ja bym szła w zwykły karnisz. I woalkowe możesz do nich włożyć i cięższe, np. zimą, jak Cię najdzie na mniej zwiewne klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A jakie rolety? A ja wiem... Mam tylko jeden warunek - muszą dobrze zaciemniać. Zastanawiałam się przez chwilę na takich zwykłych, tekstylnych montowanych w takich prowadnicach. Ewentualne rolety mają służyć wyłącznie celom praktycznym, a nie estetycznym, więc może dramatu nie będzie... Kurcze jakby wszyscy byli tak zdecydowani jak ja to byśmy nadal żyli w epoce kamienia łupanego. Hmmm, ja bym szła w zwykły karnisz. I woalkowe możesz do nich włożyć i cięższe, np. zimą, jak Cię najdzie na mniej zwiewne klimaty. No tak właśnie myślałam, że za dużo kombinuję. Zwykle najprostsze rozwiązania są najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 22.03.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nemi a mi się na przelotkach bardziej podobają Ale ja jednak w trochę inne chyba klimaty (nie mylić z kolorami) będę szła:D Więc stanowczo słuchaj mądrzejszych ode mnie:) I mówisz, że papier ścierny taki niebezpieczny w Twoich rękach, hehe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nemi a mi się na przelotkach bardziej podobają Ale ja jednak w trochę inne chyba klimaty (nie mylić z kolorami) będę szła:D Mnie też się podobają. Dlatego nie mogłam się zdecydować. Jeśli dobrze pamiętam to w salonie jaksie takie są i wyglądają naprawdę świetnie. Ale u mnie chyba faktycznie te szelki będą lepsze. Albo ten tunel... Choć tutaj nie mam przekonania do tych marszczeń na górze. I mówisz, że papier ścierny taki niebezpieczny w Twoich rękach, hehe?? No ba. W moich rękach wszystko może stanowić element potencjalnie niebezpieczny. Taka wybitnie utalentowana jestem. Jakiś czas temu przyszywając guzik do płaszcza wbiłam sobie igłę pod paznokieć, więc naprawdę wiem co piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.03.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Wstępne decyzje firankowo - zasłonkowe podjęte. W sypialni będą rolety tekstylne w prowadnicach - takie zwykłe jak te poniżej, tylko w kolorze czarnym (załatwię ten bilbord, a co!): http://img88.imageshack.us/img88/3517/jpg654bed1aa22b1c9ee0f2.jpg Do tego zawieszę jakieś ciemne zasłony (może czarne...) i chyba firanki z woalu jednak też. Karnisz będzie standardowy, podwójny, bez żadnych cudnych udziwnień. A nad większym pokojem to się na razie zastanawiać nie będę - tam nie śpimy, więc mi nie zależy. Przeglądając dziś swój folderek z inspiracjami znalazłam zasłony typu tunel. I takie też mi się podobają... http://img155.imageshack.us/img155/884/ihp520grey.jpg Edytowane 23 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.03.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A tak prz okazji znalazłam śliczne lampki nocne do sypialni - model Carlton 10. Cena super i wizualnie też wyglądają fajniutko. http://img844.imageshack.us/img844/3284/lampystoloweklasyczneca.jpg Sypialnia mi się krystalizuje. W mrocznych czarno-szarych barwach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 23.03.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Oooo widzę że na tapecie temat kory spędza mi sen z powiek. Ja Ci nie podpowiem nic bo sama nie wiem co jest najlepsze. Niby firany fajne bo sąsiedzi nie będą podglądać ale z drugiej strony szkoda okna zasłaniać i i gadżety postawione na parapecie. Bez firan okno wyeksponowane ale big brother na chacie. Podobnie z roletami, można sobie poustawiać na parapecie co się chce ale za dnia jak się weźmie do góry wszystko widać. I z zasłonami tak samo. Eh kurna porąbane to ale fajnie że Ty się już zdecydowałaś. Będę podglądać jak to u Ciebie wygląda Lampa super a sypialnia w takich kolorach jak piszesz zapowiada się intrygująco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.03.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Oooo widzę że na tapecie temat kory spędza mi sen z powiek. Ja Ci nie podpowiem nic bo sama nie wiem co jest najlepsze. Niby firany fajne bo sąsiedzi nie będą podglądać ale z drugiej strony szkoda okna zasłaniać i i gadżety postawione na parapecie. Bez firan okno wyeksponowane ale big brother na chacie. Podobnie z roletami, można sobie poustawiać na parapecie co się chce ale za dnia jak się weźmie do góry wszystko widać. I z zasłonami tak samo. Eh kurna porąbane to ale fajnie że Ty się już zdecydowałaś. Będę podglądać jak to u Ciebie wygląda Korozja jakbym miała takie fajne okna jak Wy to też bym miała kłopot. Póki co na parapetach nic ustawiać nie zamierzam (oprócz tego co już stoi, czyli świeczek), bo parapety mam brzydkie, marmurowe i do tego małe, więc nie widzę sensu w ich eksponowaniu. Tak właśnie. Big Brothera w domu absolutnie nie chcę, choć akurat od tej strony sąsiadów nie mam i mieć nie będę, ale i tak mało komfortowo się czuję chodząc po domu w szlafroku i turbanie z ręcznika na głowie przy odsłoniętych oknach. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy tylko rolety i żaluzje verticale, ale tam mi za bardzo na tym nie zależało, a teraz zależy. Lampa super a sypialnia w takich kolorach jak piszesz zapowiada się intrygująco... Zobaczymy, czy z tego intrygującego wnętrza nie wyjdzie ciemna nora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 23.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 jonaw Pytałam kilka postów wcześniej - jak Maluszek będzie miał na imię? imię, czy też imiona - decyzja w toku Myślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Cześć Nemi, pomysły, plany i inspiracje fajne.Cała seria Carlton boska, tylko, hmmm, część jest wycofana z produkcji - na pewno kinkiety, bo się sama naszukałam.....Sprawdź, czy lampy stojące na pewno są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kiedy szukałam oświetlenia Carltony były tylko w mosiądzu, a ja potrzebowałam aluminium. Nie wiedziałam, że takie też są. Bardzo fajna lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 24.03.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Cześć Nemi, pomysły, plany i inspiracje fajne. Cała seria Carlton boska, tylko, hmmm, część jest wycofana z produkcji - na pewno kinkiety, bo się sama naszukałam..... Sprawdź, czy lampy stojące na pewno są dostępne. Anjazzielonego witam Cię ślicznie u nas. Bardzo się cieszę, że nas odwiedziłaś. Trochę mnie podłamałaś informacją, że te lampy wycofują. Ale ja to już widać mam takie szczęście - jak mi się coś spodoba, to potem słyszę "no tak było, ale nie ma", "nie, nie wiadomo kiedy będzie", "proszę pytać, może się pojawi". Napisałam do sklepu gdzie je znalazłam maila z zapytaniem, czy maja dwie sztuki. Zobaczymy co odpiszą. Jak mają to kupię od razu - tak na wszelki wypadek, żeby im do głowy nie przyszło pozbawić mnie MOICH lampek. Kiedy szukałam oświetlenia Carltony były tylko w mosiądzu, a ja potrzebowałam aluminium. Nie wiedziałam, że takie też są. Bardzo fajna lampka. Darcy Ciebie również witam bardzo serdecznie. Zaglądam do Ciebie dość często i podpatruję. Twoimi wnętrzami zachwycam się już od jakiegoś czasu, więc jest mi tym bardziej miło, że wpadłaś. Co do lamp - to Twoje zainspirowały mnie do poszukiwań czegoś podobnego. W opisie tych moich jest info że to chrom. Mosiądzu to bym nie chciała... Swoją drogą Darcy gdzie nabyłaś swoje lampy (ew. jak się nazywają, to gdzieś je namierzę). Swoją drogą - dziewczęta - jaką lampę na sufit można by było do tego zamontować? Macie jakieś pomysły? Edytowane 24 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dziewczęta doradzają: mi się widzi bardzo Czarna Siena: tylko, nie denerwuj się, bardzo trudno ją dostać, bo została wycofana z produkcji.... Może jeszcze gdzieś znajdziesz. Ja swoją kupiłam w styczniu, a Darcy kilka sztuk dorwała niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 24.03.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Anja czarna Siena jest boska. Zachochałam się w niej u Darcy, tylko nie wiem, czy do małej sypialni będzie dobra. Moja sypialnia ma 11 m2. Nie wiem jak duża jest lampa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie jest OKROPNIE duża, raczej "średniawa".Zobacz w wątku Karoli, o tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153184-Wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-czyli-totalny-chaos.../page35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 25.03.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nie jest OKROPNIE duża, raczej "średniawa". Zobacz w wątku Karoli, o tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153184-Wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-czyli-totalny-chaos.../page35 Świetne wnętrza. Sienę pokazałam T., łaskawie stwierdził: "no mogłaby być". No entuzjazm na poziomie 100%. Potem powiedziałam, że wymyśliłam sypialnie w kolorze czarno-szarym. Nie zaregował w ogóle. Co za facet. W ogóle tematy wnętrz go nie interesują zupełnie, a jednocześnie vetuje połowę moich pomysłów. * * * No a tak w ogóle to dziś mija dokładnie rok mojej obecności na FM - uzależniłam się od tej "naszej sekty" bardzo. A wszystkich odwiedzających zapraszam na drinki - Panie i Panowie - zapraszam: http://img140.imageshack.us/img140/4669/54546205.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 25.03.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Świetne wnętrza. Sienę pokazałam T., łaskawie stwierdził: "no mogłaby być". No entuzjazm na poziomie 100%. Potem powiedziałam, że wymyśliłam sypialnie w kolorze czarno-szarym. Nie zaregował w ogóle. Co za facet. W ogóle tematy wnętrz go nie interesują zupełnie, a jednocześnie vetuje połowę moich pomysłów. Skoro go nie interesuja to go nie wtajemniczaj. Urządź po swojemu i już a jak będzie mieć pretense to mu zrób awanturę że mu mówiłaś o swoich planach ale widać jak Cię słuchał głupio mu się zrobi i da sobie spokój. Albo też możesz zarzucić że mógł urządzić sam a nie teraz wąty ma * * * No a tak w ogóle to dziś mija dokładnie rok mojej obecności na FM - uzależniłam się od tej "naszej sekty" bardzo. A wszystkich odwiedzających zapraszam na drinki - Panie i Panowie - zapraszam: http://img140.imageshack.us/img140/4669/54546205.jpg No to wszystkiego naj z okazji rocznicy i kolejnego roku na forum. Drineczkiem oczywiście nie pogardzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 25.03.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Nemi, skoro krepuje Cię chodzenie po domu w szlafroku i turbanie.. to ściągaj:D :D Tylko uprzednio włącz ogrzewanie:) Mnie bardziej krępuje chodzenie bez szlafroka, alesą różne gusta:D Buziaki.. P.S.Lampy fajne, a siena mi się za duża wydaje, chociaż piękna to jest:).Ale szkoda tyyle światła do sypialni(ale to tylko wg. mnie, więc nie zważaj:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.03.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Skoro go nie interesuja to go nie wtajemniczaj. Urządź po swojemu i już a jak będzie mieć pretense to mu zrób awanturę że mu mówiłaś o swoich planach ale widać jak Cię słuchał głupio mu się zrobi i da sobie spokój. Albo też możesz zarzucić że mógł urządzić sam a nie teraz wąty ma He he - no pomysł mi się podoba. I chyba tak właśnie zrobię. Kurcze dobrze że jesteście - przynajmniej tutaj ktoś mnie rozumie. Ehh... Nemi, skoro krepuje Cię chodzenie po domu w szlafroku i turbanie.. to ściągaj:D :D Tylko uprzednio włącz ogrzewanie:) Mnie bardziej krępuje chodzenie bez szlafroka, alesą różne gusta:D Buziaki.. Nie no z chodzeniem w szlafroku problemu nie mam, ale jak świeci się światło, a w oknach nic nie wisi, to pewnie inni mają ubaw. I o ile od strony pokoi zabudowy nie ma żadnej, o tyle na wprost okna w kuchni jest drugi blok, więc sąsiedzi mogliby dziwnie o mnie pomyśleć. P.S.Lampy fajne, a siena mi się za duża wydaje, chociaż piękna to jest:).Ale szkoda tyyle światła do sypialni(ale to tylko wg. mnie, więc nie zważaj:)) Lampki mi się podobają, ale obawiam się, że abażury mają zbyt małe. Nie chce, żeby zniknęły mi na szafkach nocnych. Siena też jest cudna - u Darcy wygląda rewelacyjnie. Czy do mojej sypialni będzie pasować to jeszcze nie wiem - muszę to trochę przemyśleć. No i jeśli nie Siena to co. Edytowane 26 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts