nemi 01.05.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A teraz tak w ramach powrotu do tematów wnętrzarsko-wykończeniowych - znalazłam fajne rozwiązanie na swój przedpokój. Chodzi o szafę z wieszakiem zewnętrznym (absolutnie nie o żadne pawlacze itp, widoczne na fotkach). http://img852.imageshack.us/img852/9701/przedpokj1.jpg http://img339.imageshack.us/img339/6879/przedpokj2.jpg W tej chwili mam klasyczną szafę (ze sklepu na I. oczywiście), ale nie do końca spełnia swoją funkcję, więc szukam czegoś co miałoby i szafę, i wieszaki gdzie mogłabym powiesić psią smycz czy własną torebkę. A jakby się udało jeszcze jakieś mini-siedzisko zorganizować to już w ogóle cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 01.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ciekawy pomysł z tą szafą Druga suknia baardzo mi się podoba, nie widziałam jej. Zresztą pocałunku też nie widziałam, no i najwyraźniej niewiele straciłam:) Kupiłam już bilety do Polandii. Lecę 4 czerwca.. Do tego czasu mam jeszcze 'tylko ' 9 dyżurów... Chcą mnie wykończyć chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 01.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) nemi szafa bardzo fajna Dużo miejsca na przechowywanie ma no i wieszaczek i siedzisko, na których też Ci zależy, więc pomysł wart rozpatrzenia Podobały mi się obie sukienki Kate ale najbardziej to chyba tort - nie wiem czy widziałyście http://e3.pudelek.pl/p1196/499734ac002979124dbc171e http://pudelek.pl/p1196/499734ac002979124dbc171e http://bmi/e3.pudelek.pl/p1196/499734ac002979124dbc171e Edytowane 1 Maja 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 01.05.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 i mnie się obie suknie podobały ...tylko ja lubię śluby a rośliny na torcie symbolizowały rośłiny w herbie Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.05.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Druga suknia baardzo mi się podoba, nie widziałam jej. Zresztą pocałunku też nie widziałam, no i najwyraźniej niewiele straciłam:) Kupiłam już bilety do Polandii. Lecę 4 czerwca.. Do tego czasu mam jeszcze 'tylko ' 9 dyżurów... Chcą mnie wykończyć chyba. Anagatku nie wiem, czy już gdzieś pisałaś, ale zapytam - jak te Twoje dyżury wyglądają? W sensie ile godzin pod rząd trwają? Fajnie, że przybywasz. Radek i psina pewnie tęsknią trochę... nemi szafa bardzo fajna Dużo miejsca na przechowywanie ma no i wieszaczek i siedzisko, na których też Ci zależy, więc pomysł wart rozpatrzenia No tak też myślę. Jakbym ją dopasowała do swoich potrzeb - chciałabym, żeby nad częścią właściwą była większa szafka na jakieś walizki, pudełka itp, a na dole coś na buty... No i kolorystyka jakaś bardziej przytomna to byłoby nieźle. Dodatkowo można by z boku zamontować coś w tym stylu - na jakieś komórki czy klucze... http://img863.imageshack.us/img863/8548/polkidopredpokoju3.jpg I jeszcze wieszaczki, żeby były składane... http://img153.imageshack.us/img153/715/hr7012xt1.jpg To miałoby to rączki i nóżki. Muszę nad tym popracować, a później wysłać do jakieś firmy z prośbą o wycenę. Druga suknia baardzo mi się podoba, nie widziałam jej. Zresztą pocałunku też nie widziałam, no i najwyraźniej niewiele straciłam:) Kupiłam już bilety do Polandii. Lecę 4 czerwca.. Do tego czasu mam jeszcze 'tylko ' 9 dyżurów... Chcą mnie wykończyć chyba. Anagatku nie wiem, czy już gdzieś pisałaś, ale zapytam - jak te Twoje dyżury wyglądają? W sensie ile godzin pod rząd trwają? Fajnie, że przybywasz. Radek i psina pewnie tęsknią trochę... Podobały mi się obie sukienki Kate ale najbardziej to chyba tort - nie wiem czy widziałyście Tort obłędny. Ja byłam na tyle żywo zainteresowana kieckami, że na tort w ogóle nie zwróciłam uwagi. i mnie się obie suknie podobały ...tylko ja lubię śluby a rośliny na torcie symbolizowały rośłiny w herbie Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii Ehh - to tylko ja i monah takie dziwne jesteśmy. A tak poważnie - nawiązań symbolicznych do UK to tam chyba więcej było, gdzieś czytałam coś na temat menu pod tym kątem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.05.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Jeszcze Wam pokażę dziwactwa, które gdzieś wynalazłam. Stojak na płyty: http://img534.imageshack.us/img534/5889/c54993ag.jpg Klamka: http://img5.imageshack.us/img5/3550/zdjciadrzwiwksztaciedon.jpg Wyobrażacie sobie coś takiego w domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 01.05.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 jak na wydarzenie o takiej skali to ja się wcale symbolom nie dziwię...gdybym była księżniczką Polską kazałabym wcisnąć Polskie symbole we wszystko od chusteczek do welonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ad ślub - sukienki ogólnie podobały mi się, przy obydwu mam wrażenie, że są zbyt duże w biuście Ad dziwolągi domowe - klamka brrr, a podpórki do książek brrrrrr. Lubię ładne, ale nie mogą być szerokości książki - nie mam na to miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 02.05.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ojej ta klamka przerażająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.05.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Oj tak nie przemocy ...ściśnięta zwierzyna i odcięte dłonie ...brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.05.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ad dziwolągi domowe - klamka brrr, a podpórki do książek brrrrrr. Lubię ładne, ale nie mogą być szerokości książki - nie mam na to miejsca Ojej ta klamka przerażająca Oj tak nie przemocy ...ściśnięta zwierzyna i odcięte dłonie ...brrr :yes: Dekoracje rodem z domu rodziny Adamsów. Ale pewnie komuś się i takie coś może podobać. Tym bardziej, że znam człowieka posiadającego w jadalni stół prosektoryjny. "Rączki" mogą mieć też inne zastosowanie - np. jako wieszaki. Wyglądają równie upiornie. http://img51.imageshack.us/img51/5309/thoklargethumbnail.jpg http://img215.imageshack.us/img215/848/thupyourslargethumbnail.jpg http://img847.imageshack.us/img847/1518/thpeacelarge.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nemiczku upiorna ta ręka.. i stół prosektoryjny.. bleeeeeeeeeeee Moje dyżury zaczynają się o 7:30 rano Trwają do 8 rano następnego dnia, bo wtedy przekazuję mój pager następnej osobie. Ale w pracy siedzę dalej do ok 12/13 Więc wychodzi ok 29 godzin. Mam też dyżury , gdzie jestem w domu pod telefonem, jako 'second on call' , ale to tylko w weekendy. Np robię piątek i neidzielę( w pracy) a w sobotę jestem pod telefonem. Skomplikowane to trochę.Tak czy siak 9 dyżurów w miesiącu to duużo. A dyżury ostatnio mam masakryczne. Na ostatnim umarło mi 2 pacjentów:( To daje po głowie niestety. Ale cóż taką specjalizację wybrałam, wszystkie najgorsze syfy i naciężsi pacjenci przechodzą przez moje ręce. Mogłam robić okulistykę , albo dermatologię:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.05.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nemiczku upiorna ta ręka.. i stół prosektoryjny.. bleeeeeeeeeeee Jak mi człowiek powiedział co to jest to zaczęłam się bać go odwiedzać. Moje dyżury zaczynają się o 7:30 rano Trwają do 8 rano następnego dnia, bo wtedy przekazuję mój pager następnej osobie. Ale w pracy siedzę dalej do ok 12/13 Więc wychodzi ok 29 godzin. Mam też dyżury , gdzie jestem w domu pod telefonem, jako 'second on call' , ale to tylko w weekendy. Np robię piątek i neidzielę( w pracy) a w sobotę jestem pod telefonem. Skomplikowane to trochę.Tak czy siak 9 dyżurów w miesiącu to duużo. A dyżury ostatnio mam masakryczne. Na ostatnim umarło mi 2 pacjentów:( To daje po głowie niestety. Ale cóż taką specjalizację wybrałam, wszystkie najgorsze syfy i naciężsi pacjenci przechodzą przez moje ręce. Mogłam robić okulistykę , albo dermatologię:D Ooooooooooooooooooo matko! Anagatku takie dyżury są upiorne - 29h w pracy non stop. Jak Ty kochana dajesz radę... Kurcze ja nawet 8h nie mogę wytrzymać. Strasznie mi Ciebie szkoda, że się tak zapracowujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 02.05.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) Nemiczek nie jest tak źle.. da się przyzwyczaić Mam to szczęście , że Radek rozumie. Nie wiem jakim cudem, ale on daje radę. Nawet nie wiesz ile moich koleżanek ma problemy w związkach przez tę 'cholerną' pracę. Masz kogoś , kto Ci zrobi tę szafę? Czy będziesz szukała? P.S. wczoraj była nasza pierwsza rocznica ślubu:D Edytowane 2 Maja 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.05.2011 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nemiczek nie jest tak źle.. da się przyzwyczaić Mam to szczęście , że Radek rozumie. Nie wiem jakim cudem, ale on daje radę. Nawet nie wiesz ile moich koleżanek ma problemy w związkach przez tę 'cholerną' pracę. Kochana ja przez 3 lata pracowałam przy organizacji imprez integracyjnych (generalnie non stop poza domem - w ciągu dnia na uczelni, w nocy na kolejnych integracjach, w weekendy pikniki, wyjazdy z grupami itp.), więc wiem, co oznaczają 'problemy w związku' związane z pracą... Fajny okres w życiu, ale na krótką metę. Dobrze, że Radek bardziej wyrozumiały. Masz kogoś , kto Ci zrobi tę szafę? Czy będziesz szukała? Mam namiar na jakąś firmę od znajomych. Skontaktuję się z nimi w przyszłym tygodniu, zapytam czy coś takiego zrobią. A jak nie to poszukam jakiegoś stolarza. P.S. wczoraj była nasza pierwsza rocznica ślubu:D Gratulacje!!! No i oczywiście najlepsze życzenia z tej okazji. http://img8.imageshack.us/img8/3185/3115405075c712a1d8a5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.05.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Anagat to wszystkiego dobrego :), jaką masz specjalizację? Pracujesz okropnie dużo!!! Musisz mieć dobrze opanowane wykorzystywanie wolnych chwil Nemi, mam nadzieję że z tym stołem nie doczytałam bo aż nie wierzę ludzie to mają pomysły! A ja się zastanawiam czy koronka pod blatem nie jest zbyt ekstrawagancka Rączki przerażające ale pomysłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.05.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 (edytowane) Nemi, mam nadzieję że z tym stołem nie doczytałam bo aż nie wierzę ludzie to mają pomysły! A ja się zastanawiam czy koronka pod blatem nie jest zbyt ekstrawagancka Rączki przerażające ale pomysłowe No niestety przypadek z realnego świata. Ale kliniczny, bo to w ogóle bardzo dziwny człowiek jest (był??? - nie wiem, czy coś mu się nie pozmieniało w tym temacie). Aż żałuję, że aktualnie nie mam z nim kontaktu, bo poprosiłabym o zdjęcia. Brr... ale nam się temat na dobranoc zrobił... Pokażę Wam jeszcze wannę za jedyne 42 tys. zł - też raczej dla ludzików z ułańską fantazją: http://img812.imageshack.us/img812/8231/wannaszklananovellinicr.jpg Edytowane 2 Maja 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.05.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 nemi widziałam bardzo podobną wanne szklaną na żywca. Robi wrażenie tylko ciekawe jak wygląda po kąpieli cała w zaciekach od wody.... nie wiem czy by mi się chciało ją wycierać po każdym myciu A wracając jeszcze do wcześniejszych tematów....ślub Williama i Kate oglądałam i tak średnio mi się podobał. To miał być ich moment a tymczasem całe zaślubiny trwały raptem 5 min a przez reszte czasu śpiewali piosenki. Wynudziłam się. I jeszcze mnie zaskoczyło że nawet państwo młodzi śpiewali ze śpiewników. Kurde to ich dzień i to im powinni śpiewać. A suknie Kate mimo iż mi sie bardzo podobały trochę mnie rozczarowały. Liczyłam na coś bardziej wypasionego. No ale wiadomo że Kate nie przystało cyrku z siebie robić. Aczkolwiek ja czuje niedosyt Tort przecudny ciekawe czy smakował równie dobrze jak wyglądał... Szafa która pokazałaś bardzo mi sie podoba. Takie niespotykane rozwiązanie. Też już myślę nad szafą u siebie do przedpokoju eh Klamka ręka przerażająca i te czerwone też nie w moim stylu Jeśli chodzi o dozowniki a mydło to mi przekornie najbardziej się spodobały te Circlo bo jakoś tak fajnie by pasowały do dekoru na ścianie podświetlenie wanny superowe. Ja już kombinuje jak tu u siebie w kuchni coś takiego zrobić. Ale nie chcę tego nikomu zlecać bo zedrą ze mnie jak za zboże i chyba sama kupię listwę ledową, przykleję, podłączę i wsio zobaczymy czy będzie to takie proste jak brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.05.2011 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Szafa która pokazałaś bardzo mi sie podoba. Takie niespotykane rozwiązanie. Też już myślę nad szafą u siebie do przedpokoju eh Klamka ręka przerażająca i te czerwone też nie w moim stylu Jeśli chodzi o dozowniki a mydło to mi przekornie najbardziej się spodobały te Circlo bo jakoś tak fajnie by pasowały do dekoru na ścianie podświetlenie wanny superowe. Ja już kombinuje jak tu u siebie w kuchni coś takiego zrobić. Ale nie chcę tego nikomu zlecać bo zedrą ze mnie jak za zboże i chyba sama kupię listwę ledową, przykleję, podłączę i wsio zobaczymy czy będzie to takie proste jak brzmi Podświetlenie wanny dokładnie takie proste jak piszesz - jedyne co było nieco skomplikowane to "schowanie" zasilacza od taśmy ledowej. Ostatecznie została wykuta dziura w ścianie i zasilacz tam zabudowaliśmy, a żeby dostęp był łatwiejszy 'w razie czego' to zasilacz jest od strony przedpokoju. Taśma LED zakupiona na Allegro - pokazywałam ją gdzieś wcześniej. Tymczasowo mam nią też podświetlone szafki wiszące w kuchni. Szafa do przedpokoju bardzo mi się podoba, więc cieszę się, że popieracie pomysł. Jedyne co zmienię na 100% to zamontuję jej "plecy" przy części z wieszakiem, bo nie będę malować co chwilę ściany z tyłu. No i może siedzisko zrobię tapicerowane, albo przynajmniej z podusią. Pracuję jeszcze nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 03.05.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A dziekuje za zyczenia.. Nemis zobacz, to my sie nawet w tym rozumiemy(mam na mysli prace) Yokasta jestem anestezjologiem:) Chyba jestem jedyna osoba , ktorej nie podobal sie tort.. tzn. jako plastikowa forma bylby super, wyglada rewelacyjnie, ale ja z zasady nie tykam nawet dluga igla niczego , co ma na sobie warstwe lukru..bleee Jak sobie pomysle o moich cudnych tortach slubnych:):) ZERO lukru...mmmhhhmm P.S. ja sie dalej odchudzam.. zgubilam od Radka wyjazdu 3 kg:D Po prostu jem tyle ile trzeba, a nie tyle co mam w lodowce:D:D Jeszcze ze 4 kg i bede szczesliwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts