nemi 02.06.2011 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Dziewczęta jesteście kochane. Wiem, ze nowe osiedla mają taki właśnie urok, że nigdy nie wiadomo co za pół roku będzie obok, ale i tak zbyt dobrze mi z tym nie jest. Generalnie mam jakiś ciężki okres w życiu - nie mogę się pozbierać do kupy, na FM bywam niezbyt często, w pracy mam od groma roboty, a nie potrafię zmobilizować się do niczego. I jeszcze ta pogoda mnie dobija... 30 stopni, duszno jak w piekarniku, burza i od nowa 30 stopni i duszno... Jakimś meteopatą się robię czy co... Ehhh... Natomiast odwiedziłam w ostatnią niedzielę TKMAXX i nie kupiłam nic - mimo najszczerszych chęci. Zadziałał klasyczny przypadek: 1. Nie jeździ się do sklepów w okolicy otwarcia, a jak już to w glanach, a nie w sandałkach 2. Przed wypadem do sklepu w otwarcie, należy przyjąć odpowiednią ilość leków uspokajających 3. W niedzielę nie odwiedza się centrów handlowych, bo zwykle okazuje się, że sporo innych ludzi też wpadło na ten sam pomysł 4. Patrz zasada nr 1 Generalnie w niedzielę cała Bonarka raczej pustawa, a w TK dzikie tłumy, kolejki do przymierzalni, ludziki z obłędem w oczach. No nic - poczekam z 2-3 tygodnie i ruszam znów, może ten magiczny tłum zniknie. Niestety ze względu na pracę (i wspomniany nadmiar zająć) nie mam możliwości wybrania się tam w tygodniu. Popatrzyłam sobie trochę na ten ich dział "dekoratorski" - no nie jest to to, co w Londynie, ale pewnie jakby się dobrze przypatrzeć, to coś fajnego znaleźć można. No nic, tak czy tak za jakiś czas - pewnie za jakieś 1,5-2 lata - musimy zacząć rozglądać się za jakimś większym mieszkaniem (ok. 70-80 m2). Nawet warunki już sprecyzowałam - 3 pokoje, osobna kuchnia, 2 łazienki, 2 balkony (w tym jeden przy sypialni) i komórka na miotły. Bez komórki nie da rady. Czy któryś z krakowskich deweloperów chciałby wybudować mieszkania z komórką na miotły??? Odkurzacza i mopa nie mam gdzie trzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 10.06.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 nemi ja u siebie odkurzacz to pewnie będę trzymać w tzw. GARDEROBIE w przedpokoju.... zaraz obok deski do prasowania.... suszarki itp. głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.06.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 lakorun mój odkurzacz aktualnie stoi na balkonie, a jak pada to w rowerowni (rowerownia na tym samym piętrze, zamykana, ok. 30 m2 na 6 mieszkań - nikt oprócz nas nie korzysta... ciekawe czemu). Pies kończy właśnie fazę wiosennego linienia, więc już nie muszę odkurzać 4 razy dziennie. Wystarczy raz dziennie. * * * Aktualności: Za moim blokiem rozpoczęli wyrównywanie terenu pod nowe bloki - na osiedlowym forum "radość" w pełni. Znaczy wszyscy wściekli. No ale chyba na to wpływu już nie mamy, więc ja pogodziłam się z ponurą rzeczywistością i wracam do wykańczania się. Aktualny pomysł na wyciszenie mieszkania - akustyczne (lub dźwiękochłonne) rolety zewnętrzne. Jak myślicie jest szansa, że zda to egzamin? Bo się chyba muszę przymierzyć do wysłania pisemka do zarządu wspólnoty w tej sprawie... Nie wiem, czy mogę sobie coś takiego zamontować na własną rękę, czy muszę mieć ich zgodę (jak nie dadzą zgody to i tak zamontuję, jeśli będzie szansa, że to pomoże). Miasto Kraków kasy na obwodnice nie ma, państwo uważa, że obwodnica nie potrzebna, bo choć powierzchnia dziur na drodze wjazdowej przekroczyła już powierzchnię asfaltu, a korki są takie, że na jednych światłach stoi się 4 razy to, zdaniem zarządu dróg, w mojej okolicy jest idealne i nie trzeba absolutnie nic zmieniać. No chyba, że w 2020 roku, ale wtedy mam nadzieję nie będzie to mój problem. Chociaż czujemy się trochę wyrolowani... No i chyba tyle z nowości. Poza tym sezon urlopowy u nas się skończył - najbliższe miesiące to będzie czas intensywnej, wytężonej pracy i odliczania dni do października, żeby znów do Egiptu wyskoczyć... Ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.06.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Przy okazji ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ Dobremu Duchowi forum za zmianę wyglądu podpisu. Zrobienie takiej ślicznej wersji zdecydowanie mnie przerosło. A teraz właśnie zauważyłam że jest tak ładnie... http://img831.imageshack.us/img831/1768/graciase.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.06.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kiedyś w wątku monah były pogaduchy o sztucznym bukszpanie - takie coś w stylu shabby. Nabyłam więc takie cudo do siebie (od czegoś wprowadzenie shabby chic trzeba zacząć) i czekam aż przybędzie. Ogólnie za sztucznymi roślinkami nie przepadam, ale ten spodobał mi się strasznie, więc nie mogłam się powstrzymać. Teraz tylko jakaś ładna doniczka do tego potrzebna mi będzie... Takie coś kupiłam: http://img192.imageshack.us/img192/939/d7b6d76c191962c0b58dd44.jpg I kilka inspiracji: http://img51.imageshack.us/img51/6479/firenzeh.jpg http://img685.imageshack.us/img685/6396/77924030.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 14.06.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 nemi ostatnio widziałam takie doniczki w home&you: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 nemi a jak tam sypialnia? W sprawie rolet to nie mam pojęcia czy to tak samowolnie można czy jednak jakieś pisma pisać tzreba :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 22.06.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 puk puk:) Nemi co słychować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.06.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Zarobiona strasznie jestem Dziewczęta. Wracam z pracy do domu i padam na ryjek... Ale strasznie mi miło, że o mnie pamiętacie. Pysiaczek w temacie sypialni nic się nie dzieje - troszkę zaczęło się dziać w pokoju, ale wiele wskazuje na to, że te moje najnowsze pomysły zakończą się rozwodem, albo przynajmniej poważnymi zaburzeniami psychicznymi mojego T. Tydzień temu w Ikei kupiliśmy czarny regał (czarnobrązowy Billy) - przywieźliśmy cudo do domu, T. skręcił postawił i co... dupa! Nie podoba mi się, ja takiego nie chce, ja chce inne, ale nie wiem jakie, ten jest zbyt przytłaczający i w ogóle. Generalnie wszystko na nie... T. stwierdził, że jestem nienormalna i powinnam się leczyć. Strzeliłam focha i uznałam, że regał musi zniknąć z naszego mieszkania. Jak zaplanowałam tak zrobiłam - następnego dnia regał trafił na gumtree i niemal od razu znalazł nowego właściciela. Dziś przytargaliśmy z Ikei BIAŁE regały i nadstawki do nich - wreszcie wygląda normalnie. Czyli prawie nieźle. Oczywiście, zanim T. zgodził się na białe przez parę dni terroryzowałam go galerią Joliski i tekstami "zobacz jakie ładne", itd itp. Zmieniła się też koncepcja większego pokoju - będzie szaro-biało-czarno. :tak: :tak: :tak: - T. stwierdził, że zrobię w domu szpital, ale on się w to wtrącał nie będzie, bo po akcji z regałem ma już dość. Powoli zwozimy od rodziców książki (mam straaaasznie dużo) i filmy na DVD - kolekcja T - sporo ponad 1000 sztuk, zobaczymy jak dużo tej zabudowy będzie nam potrzebnych. I jeszcze narożnik do nas znalazłam - CHYBA będzie coś takiego: http://img705.imageshack.us/img705/2240/97c7d2612b815c2ceb98d9d.jpg A i jeszcze lusterka sobie kupiłam takie do malowania. Teraz muszę się zmotywować żeby je pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 23.06.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 nemi narożnik bardzo fajny cuś podobngo z M.też oglądaliśmy (tylko biały heh) Dobrze że regały jednak biały wzięliście. Na białym tak kurzu nie widać i w waszym mieszkanku rzeczywiście ciemny wyglądałby ciężko. szaro-biało-czarno to jeszcze nie szpital! Czy Twój T. widział szpital? pokaż mu wątek z wnętrzami białymi. Tam to są szpitale (chociaż mi się to podoba) Czekam na jakieś nowe fotoski oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.06.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Dzięki Korozja. T. jeszcze nie wie, co ja chcę zrobić (wolę mu nie podnosić ciśnienia dopóki sama się na coś konkretnego nie zdecyduję). U nas narożnik biały nie wchodzi w grę - Niutek jest czarny i na meblach tapicerowanych zostawia swoje cudowne kłaki. W grę wchodzi czarny albo ciemnoszary - póki co skłaniam się bardziej w stronę czarnego. Opcja 2 to dokupienie pufa do naszego Ektropa i czarnych pokrowców, tak żeby stworzyć coś na kształt narożnika, tyle, że narożnik rozkładany jest i ma pojemniki do przechowywania, więc można jeszcze dodatkowo wykorzystać powierzchnię pod. Będą szare ściany (jedna chyba ciemnoszara, reszta "myszowata"), grafitowy dywan, ciemnoszare zasłony, czarny narożnik... no i gdzie tu szpital? Listwy, drzwi, regały, szafka RTV -- przecież to o niczym nie świadczy. Literki sobie zamówiłam na Allegro. Jak przyjdą to się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 25.06.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 fAjnie w tym mieszkanku, bardzo podoba mi się rozwiązanie do łazienki, a dokładnie schowanie pralki, sama chcę tak zrobić. A to co planujesz to jak chcesz mieć otwierane drzwi do pralki łamane tak jAK NA ZDJĘCIU?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 25.06.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Nemiczek, ja się melduję po urlopie.. buuu po urlopie... Na razie to tylko 'tył' mnie boli od siedzenia w aucie.. wszystko za krótko.. a wesela (bo i weselicho zaliczyłam), jakie się teraz robi.. to ja nie wiem, ale mi się to to nie podoba. U mnie stan surowy otwarty .. sporo niedokończonych rzeczy.. ekipa jeszcze kilka dni podłubie, ale to jak będą stemple zabierali, więc może za miesiąc. Okna wyceniliśmy w lokalnej firmie.. Musimy nad wyceną teraz zasiąść i ją przedyskutować. I tyle nowego, znowu do roboty w poniedziałek..bleee A co do rolet, nie wiem jak tam z zarządem , ale zdecydowanie powinny wyciszyć mieszkanie. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.06.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 fAjnie w tym mieszkanku, bardzo podoba mi się rozwiązanie do łazienki, a dokładnie schowanie pralki, sama chcę tak zrobić. A to co planujesz to jak chcesz mieć otwierane drzwi do pralki łamane tak jAK NA ZDJĘCIU?/ ulciapulcia witaj w naszych skromnych progach. Dzięki za miłe słowa. Szafa będzie się otwierać tak ja na fotce (drzwiczki bym chciała dotykowe): http://img32.imageshack.us/img32/3206/cyryehbkgrvbjbwoyb.jpg Przez chwilkę myślałam o drzwiczkach lewo-prawo, ale wtedy jedna strona będzie mi stukać o wucecik, a tego nie chcę. Jako wielka zwolenniczka szaf na pralkę (piszę o tym wszędzie gdzie mogę) uważam, że jest to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie. Pralka nie jest żadną dekoracją, a jedynie koniecznością. Na moich śmiesznych metrach nie ma szans ta wywalenie jej gdzieś indziej, więc musi być w łazience. No a że praktyczna jest bardzo i że można upchnąć w niej wszystko co w łazience potrzebne albo stać musi (np. żelazko) to dodatkowa zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.06.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Nemiczek, ja się melduję po urlopie.. buuu po urlopie... Na razie to tylko 'tył' mnie boli od siedzenia w aucie.. wszystko za krótko.. a wesela (bo i weselicho zaliczyłam), jakie się teraz robi.. to ja nie wiem, ale mi się to to nie podoba. U mnie stan surowy otwarty .. sporo niedokończonych rzeczy.. ekipa jeszcze kilka dni podłubie, ale to jak będą stemple zabierali, więc może za miesiąc. Okna wyceniliśmy w lokalnej firmie.. Musimy nad wyceną teraz zasiąść i ją przedyskutować. I tyle nowego, znowu do roboty w poniedziałek..bleee A co do rolet, nie wiem jak tam z zarządem , ale zdecydowanie powinny wyciszyć mieszkanie. Buziaki! Anagatku kochany no wreszcie! Super, że wróciłaś. Podpatrywałam wczoraj Twój wątuś - widziałam że wracacie do domciu, ale taka zapracowana ostatnio jestem, że na nic czasu nie mam... Po urlopie to zawsze najgorzej (ja też to mam Sister, zanim zbiorę się do "normalnego trybu życia" to mijają 2 tygodnie), ale jesteś dzielna i dasz sobie radę. No i Męża przytargałaś z powrotem... Tylko nie bierz już 10 dyżurów w miesiącu, bo się zapracowujesz na śmierć. Wczoraj byłam na budowie nowych bloków (ten sam deweloper i ten sam kierownik budowy) podpytać co z roletami. Kierownik bud. stwierdził: "no pani wie, pismo do administracji napisać trzeba, jak się zgodzą to dobrze, jak się nie zgodzą to i tak sobie pani te rolety założy, bo nic nie mogą pani zrobić. Wspólnota młoda jest żadnych uchwał nie było". No przynajmniej konkretny facet. I tak własnie zamierzamy zrobić. Pan tylko zwrócił uwagę, żeby dobrać rolety do koloru elewacji, bo jak będą czarne albo czerwone to blok będzie wyglądał koszmarnie, a że takich rzeczy robić nie wolno to mam w umowie kupna mieszkania. Czyli rolety będą. W kolorze kremowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 26.06.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Dziewczęta chciałam pokazać co nam wyrosło na balkonie. Chociaż nie - to nie jest właściwe stwierdzenie. Odkąd zamieszkaliśmy w tym mieszkanku mój T. zaczął przejawiać pasje ogrodnicze - efekt na fotkach: http://img803.imageshack.us/img803/7006/ssl22431.jpg http://img543.imageshack.us/img543/6940/ssl22435.jpg http://img641.imageshack.us/img641/9351/ssl22437.jpg Przyznam szczerze, że początkowo z pewnym niepokojem obserwowałam to co wyrasta z cebulek, ale teraz naprawdę mi się podoba. PS. Udajemy, że nie widać upiornej zielonej doniczki. Jak T. wsadził cebulki to uznałam, że i tak nic z tego nie wyrośnie, więc nawet nie zwróciłam uwagi na to do czego te roślinki wsadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 26.06.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 No to wirtualny drink za rolety, których jeszcze nie ma, a będą A co do kwiatka, w życiu nie uwierzę, że to prawdziwy:D:D To jest NIEMOŻLIWE:) Piękny Nemiczku. No i Ty moja droga też się nei przepracowuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.06.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witamkwiatka szczerze zazdroszczę(mam nadzieję ,że od tej mojej zazdrości nie uschnie:D ). Jako właścicielka również małego M popieram chowanie pralek w szafki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 27.06.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 bardzo fajna ta szfa, i w 100% zgadzam się z Twoją wypowiedzią na temat szafy i pralki:) zatem czekam na pełną realizację, będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 27.06.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Witam kwiatka szczerze zazdroszczę(mam nadzieję ,że od tej mojej zazdrości nie uschnie:D ). Jako właścicielka również małego M popieram chowanie pralek w szafki!!! Mrówka75 witaj u nas. Ja też podglądam Twój wątek i podziwiam efekty. Swoją drogą pierwsze mieszkanie, które wybraliśmy w naszym bloku miało taki sam taras jak u Ciebie... Ale nam je ktoś bezczelnie podkupił. Mróweczko, korzystając z okazji - napisz proszę jakie masz klamki w drzwiach do łazienki? Chodzi mi o te z czarną wstawką. bardzo fajna ta szfa, i w 100% zgadzam się z Twoją wypowiedzią na temat szafy i pralki:) zatem czekam na pełną realizację, będę zaglądać Ulciapulcja zapraszam kiedy tylko masz ochotę. Wirtualna kawa zawsze jest. Mam nadzieję, że niebawem będę mogła pokazać coś nowego w mieszkanku - przymierzamy się do przerobienia naszego "większego pokoju", bo póki co mamy sofę, fotel (z którym T. związany jest emocjonalnie), TV i sprzęt z dużą ilością kolumn (kolejna pasja T.). Myślę, że początkiem lipca, pokój nabierze bardziej ludzkiego charakteru... Edytowane 27 Czerwca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts