mrówka75 27.06.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 A nam to mieszkanko wpadło jak "ślepej kurze ziarnko" bo ktoś nie dostał kredytu. A klamki chyba z firmy Nomet ale na 100% nie jestem pewna, musieliśmy kupić 2 komplety żeby zrobić do jednych drzwi wersję biało-czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.06.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Oczywiście, zanim T. zgodził się na białe przez parę dni terroryzowałam go galerią Joliski i tekstami "zobacz jakie ładne", itd itp. Adminka jako postrach niebielolubnych mężów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 28.06.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A nam to mieszkanko wpadło jak "ślepej kurze ziarnko" bo ktoś nie dostał kredytu. A klamki chyba z firmy Nomet ale na 100% nie jestem pewna, musieliśmy kupić 2 komplety żeby zrobić do jednych drzwi wersję biało-czarną. Dzięki śliczne! Zaraz looknę sobie na ich stronkę. Adminka jako postrach niebielolubnych mężów No ba! Nie wiem czy się przekonał, ale regały mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 29.06.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 nemi a gdzie jakieś fotki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.07.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 nemi a gdzie jakieś fotki ?? Będą, będą jak już zmuszę T. do pomalowania pokoju. Nie pali się jakoś do tego. Ale mam prośbę o pomoc w kilku kwestiach: - w temacie malowania - potrzebuję ładnej grafitowej farby. Nie... - inaczej powinno być - potrzebuję farby o ładnym grafitowym lub ciemnoszarym kolorze, która byłaby uzupełnieniem dla naszej forumowej "szarej myszy" -- znacie coś takiego? - robimy małe przemeblowanie większego pokoju - tz. TV będzie wisiał na przeciwnej ścianie niż teraz, sofa również powędruje na ścianę przeciwną (poniżej obrazek jak to wygląda teraz a jak będzie); i teraz tak - TV jest duży i trochę odstaje od ściany - teraz to za bardzo nie przeszkadza, bo dookoła stoją płyty poukładane prawie do sufitu, ale jak będzie wisiał na ścianie na wprost drzwi to jego odstawanie będzie trochę raziło -- CO ROBIĆ? http://img691.imageshack.us/img691/2622/pokojp.jpg Zmiana ustawienia jest konieczna, bo w tej chwili sofa stoi niemal na wprost drzwi wejściowych i ma się wrażenie, jakby siedziało się na przedpokoju. TV musi wisieć, bo chcemy żeby był na wysokości wzroku -- filmów oglądamy bardzo dużo, więc jest to dla nas naprawdę b.ważne. Nie przepadam za wszelkiego typu konstrukcjami z k-g, ale w tym przypadku rozważam nawet taką możliwość... Help please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.07.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) No a tak w temacie zakupowym - dokupiłam 2 kolejne regały z nastawkami i kilka dodatkowych półek do nich - aktualnie posiadam ok. 13 metrów półek na książki -- nadal zdecydowanie za mało. ;( Sprzedawca literek ze styroduru, które zamówiłam jakiś czas temu przebywa na urlopie i zamówienia zacznie realizować dopiero po 10 lipca... Na przyszłość muszę uważniej czytać opisy aukcji. A tak w ogóle to: Potrzebuję karnisz do pokoju - ładny, 320 cm długości, podwójny. Pomysłów nie mam. I jeszcze zasłony ciemnoszare też potrzebuję, wstępnie wybrałam sobie Anitę z Ikei, ale jak zobaczyłam je na żywo to się nie zdecydowałam. Chcę gładkie, a te mają kwiatki. I jeszcze szukam tapety z napisami - coś w tym stylu: http://img832.imageshack.us/img832/9151/szarakuchnia1.jpg Chcę ją nalepić na jedną ścianę w przedpokoju. Myślałam już o Eijffingerze, ale cena ok. 600 zł za rolkę przekracza moje możliwości. Może dałoby się gdzieś zamówić czarno- lub szaro-białą tapetę z napisami? http://img810.imageshack.us/img810/450/blackwhite1.jpg Potrzebuję pasek o długości 2,65 m i szerokości 65 cm. I jeszcze stolik - wyniuchałam coś takiego: http://img219.imageshack.us/img219/1546/kyfqe8rpdiqoztdleb.jpg Wiem, że pracownia betib robi takie na wymiar. No to oczywiście banan na buzi podsyłam fotkę mojemu T. [Ja] - Zobacz jaki za*ebisty stolik, będzie pasował do nas. Podoba ci się? [T] - Nie. [Ja] - No co ty jest super; szary blat i w ogóle. I nawet wiem, gdzie można taki zamówić. Może kupimy? [T] - Nie. Zaciął się cholera czy co... Kontynuuję: [Ja] - Może jednak, będzie fajnie wyglądał, można zamówić na wymiar, więc nie zajmie dużo miejsca... [T] - Nie podoba mi się. Wydusił z siebie. Brrr... No to teraz pracuję nad tym żeby się spodobał, a później zamówię. T. uparł się na taką kolonialną ławę, że niby będzie fajnie kontrastować z biało-szarym pokojem. Może i tak, ale ten z fotki mi się podoba... Edytowane 2 Lipca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.07.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Szukam i szukam tego szarego i wpadły mi w oczy takie fotki: Efekt jaki chciałabym uzyskać: http://img691.imageshack.us/img691/5097/lcjlfsh4co8pbmdilx.jpg Kolorek z próbnika: http://img18.imageshack.us/img18/7434/img0829r.jpg Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nemi, pierwsze zdjęcie bardzo dobrze znam Ale ten kolor jest z palety brązów, to nr S 7005-Y20R. U tej samej osoby jest też taki kolor - dla odmiany wyprowadzany z fioletu S 6005-Y80R http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/9EhBVkk9b1xuWbbV3B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.07.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Ehhh z tym przekłamywaniem kolorów. Ja szarego potrzebuję, który chciałabym połączyć z szarym fluggerem. Joliska a baza tych farb to jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 03.07.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tapety z napisami widziałam w Casto i LM, poszukaj u nich w katalogach, ceny też były przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nemi to są piękne ciemne szarości, ale nie kamienne Obejrzyj wzorniki NCS. Nie jestem pewna, na jakiej bazie akurat w tych realizacjach była mieszana farba, ale to nie ma znaczenia dla koloru: to mógł być BM lub Beckers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.07.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Tapety z napisami widziałam w Casto i LM, poszukaj u nich w katalogach, ceny też były przystępne Dzięki śliczne Mrówka - muszę się w tygodniu wybrać do Casto i popatrzę. Może znajdę coś przytomnego. Nemi to są piękne ciemne szarości, ale nie kamienne Obejrzyj wzorniki NCS. Nie jestem pewna, na jakiej bazie akurat w tych realizacjach była mieszana farba, ale to nie ma znaczenia dla koloru: to mógł być BM lub Beckers. Uff. No to mi ulżyło, bo myślałam, że znów znalazłam coś co ładnie wygląda tylko na fotkach. Numerki odpisałam, muszę jakieś próbniki zakupić. Dzięki Joluś Dziewczęta pomóżcie jeszcze z tym TV, please... Co zrobić żeby nie odstawał. Albo inaczej - jak ukryć to że odstaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Nemi, tv powiesiłabym na normalnym uchwycie, bez k-g i przyzwyczaiła się do tego widoku Z reguły im bardziej chce się coś ukryć, tym bardziej to widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.07.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Jola dzięki. Zmierzyłam przed chwilką - odstaje 16 cm, czyli sporo... T. stwierdził, że można z boku postawić płytki regał na DVD, ale ja nie chcę się obstawić meblami z każdej strony, bo tego nie lubię. Chyba faktycznie powiesimy go w tym docelowym miejscu, a później będę się zastanawiać co dalej... Przez chwilę chodziło za mną jeszcze takie rozwiązanie podpatrzone w Dekoratorni z pełną, ale płytką zabudową tej ściany... Upchałabym tam wszystkie filmy T. i może wlazłoby mi też trochę książek... Martwię się tylko ze taka zabudowa (nawet te 18-20 cm) pomniejszy mi pokój, który i tak ma tylko 330 cm na szerokość... http://img707.imageshack.us/img707/214/img1078k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.07.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 ja u siebie wklejałam kilka pomysłów...może Ci się przydadzą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161664-Dom/page82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.07.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Nemi,fragmugę drzwi masz zlicowaną ze ścianą, prawda? Można byłoby faktycznie zrobić płytką zabudowę, ale tylko na głębokość właśnie dystansu drzwi-ściana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 04.07.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 hehe.. Nemiś to jak zrobisz taką zabudowę, to będziemy miały te same wymiary:D:D u mnie jest tylko 300 cm szerokości:D:D I to nie wszędzie, bo są też przewężenia.. Za to długi jest na 7,5 m, więc najwyżej będziemy sie po salonie poruszać krokiem odstawno-dostawnym (czy jak mu tam było???) No i piłeczkę psu będzie można porzucać... Zawsze trzeba szukać pozytywów, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 06.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Jak mnie tu dawno nie było! Jakieś 3 strony ostatnie musiałam nadrobić, ale dalej nie mam nic do powiedzenia pozdrowić chciałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.07.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) ja u siebie wklejałam kilka pomysłów...może Ci się przydadzą http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161664-Dom/page82 Dzięki Kochana - popatrzę co tam u siebie schowałaś. Nemi, fragmugę drzwi masz zlicowaną ze ścianą, prawda? Można byłoby faktycznie zrobić płytką zabudowę, ale tylko na głębokość właśnie dystansu drzwi-ściana... Hmm... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - drzwi nie są tam przy samej ścianie - mam tam jakieś 12-15 cm (szaleństwo no nie) i dopiero ościeżnica. To rozwiązanie z zabudową znów niedobre. Magiczne BARDZO WAŻNE i NIEZWYKLE POTRZEBNE kolumny mojego T. mają 28 cm "głębokości" i na dodatek muszą stać możliwie najdalej od siebie. Zaproponowałam, żeby jedna stała np. w rowerowni, albo jeszcze lepiej u moich rodziców, ale T. się nie zgodził... hehe.. Nemiś to jak zrobisz taką zabudowę, to będziemy miały te same wymiary:D:D u mnie jest tylko 300 cm szerokości:D:D I to nie wszędzie, bo są też przewężenia.. Za to długi jest na 7,5 m, więc najwyżej będziemy sie po salonie poruszać krokiem odstawno-dostawnym (czy jak mu tam było???) No i piłeczkę psu będzie można porzucać... Zawsze trzeba szukać pozytywów, co nie? Sister, szaleńczy pourlopowy optymizm??? U nas na długość są 4 metry i obawiam się, że Niutek goniący na panelach za piłką oznacza połamane 4 niutonowskie łapy + pyszczek jak u kota perskiego, bo na 100% zatrzymałby się na ścianie. Ale nadal kombinuję. Znaczy kombinuję w przerwach między pracą, bo przynajmniej do końca sierpnia będę zarobiona będę strasznie. Ehhh.... Jak mnie tu dawno nie było! Jakieś 3 strony ostatnie musiałam nadrobić, ale dalej nie mam nic do powiedzenia pozdrowić chciałam! Ale i fajnie że zajrzałaś. W ogóle cieszę się, że zaglądacie. Bałam się, że "po sezonie" będę musiała szukać wątka w czeluściach niebytu i strzepywać z niego 2 tony kurzu. KOCHANE JESTEŚCIE DZIEWCZĘTA!!! :hug: Edytowane 6 Lipca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 06.07.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Hehe bo się zarumienimy...Urlopu baaardzo potrzebowałam i faktycznie jakoś mi lżej. Taki Niutek by się nam przydał do towarzystwa dla Fidgeta:) On teraz taki samotny jest...Mam nadzieję, że kiedyś uda się jakoś w realu spotkać i nam i psiulom:)Buziaki Nemi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts