pysiaczek 07.07.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 nemi ja mam u siebie w salonie grafitowe ściany. Malowałam Fluggerem z mieszalnika i mam w domu jeszcze tą farbę, więc jak chcesz mogę Ci trochę odlać i podesłać to sobie przetestujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.07.2011 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Hehe bo się zarumienimy... Urlopu baaardzo potrzebowałam i faktycznie jakoś mi lżej. Taki Niutek by się nam przydał do towarzystwa dla Fidgeta:) On teraz taki samotny jest... O tak, na pewno. Niutek ze swoim ADHD i Fidget to mogłoby być naprawdę super zestawienie... Zastanawiam się tylko co by zostało z miejsca, w którym by się spotkały... Pewnie niewiele Mam nadzieję, że kiedyś uda się jakoś w realu spotkać i nam i psiulom:) Buziaki Nemi! Noooooo! nemi ja mam u siebie w salonie grafitowe ściany. Malowałam Fluggerem z mieszalnika i mam w domu jeszcze tą farbę, więc jak chcesz mogę Ci trochę odlać i podesłać to sobie przetestujesz pysiaczek i Ty się dopiero teraz z tym grafitowym ujawniasz???? Fotki pokazuj czym prędzej. Mogą być tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.07.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Dziewczęta kupiłam ten grafitowy S 7005-Y20R. I teraz się martwię, bo wydaje mi się, że on jest brązowy, a nie szary. T. powiedział, że jestem daltonistką (czy daltonizm nie jest męskim schorzeniem??? hmmm...), bo on w tym kolorze grafitu nie widzi żadnego. No i teraz nie wiem, co będzie. Malowanie od środy - zobaczymy. Jeśli dalej nie będzie dobrze, to kolejne kilkaset zł wyleci w kosmos Pozostałe ściany w pokoju będą jednak białe. "Szara mysz" pójdzie do sypialni... Ale ten S 7005-Y20R mnie dobija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.07.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Nemi,spokojnie... Kolor na ścianie może wyjść inny niż jest w puszce; ile Ty tej farby i na jakiej bazie kupiłaś??? Pomaluj kawałek ściany i zobacz, jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.07.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Farby kupiłam na bazie Beckersa. Przyglądałam się temu próbnikowi z wzorami i wydawało mi się, że jest taki grafitowy, ale ciepły - bo nie wiem jak to inaczej określić. Nie taki kamienny. Kupiłam 2 puchy po 3 litry, czyli bez dramatu. Ale później zrobiłam błąd bo przejrzałam wzornik Duluxa, gdzie znalazłam śliczny grafit. Zobaczymy co będzie - na razie czeka nas wykuwanie kolejnej dziury w ścianie (trzeba wmontować taki profil na kable), zwężanie otworu drzwiowego i gładź na tej ścianie gdzie ma być TV i jeszcze kilka "przeróbek" elektycznych. Ciekawie zapowiada nam się najbliższy tydzień. W sumie to cieszę się, że w pracy mam tyle roboty, że w domu tylko nocuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) nemi nie chwaliłam się, bo u nas jest pomalowane, a teraz właśnie kuliśmy ściany (też pod kanał pod tv i pod kable do kinkietów) i zrobił się po prostu armagedon, więc nie bardzo mam jak pokazać kolor - będziemy musieli pomalować jeszcze raz. Może znajdę gdzieś kawałek czystej ściany to zrobię jakieś foto i wkleję, choć nie wiem czy to nadal aktualne skoro już kupiłaś farbę edit: Ok nemi mam kilka fotek, gdzie udało mi się w miarę złapać czysty kolor ścian Na pierwszej fotce jest on dość rozjaśniony - okno jest z boku jakieś 2m od kanapy. Na drugiej fotce jest kolor z narożniku - tu już tak światło nie dociera i taki właśnie efekt najbardziej chcieliśmy uzyskać. Czyli dość ciemny odcień szarości. Na trzeciej fotce jest wejście do salonu - centralnie na przeciwko okna i otwartych drzwi balkonowych. Kolor jest ciemny ale bardzo przytulny. Poza tym meble są białe, więc rozjaśnią całość Edytowane 10 Lipca 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.07.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Pysiaczek! Dzięki wielkie. Właśnie taki efekt jak na drugiej fotce bym chciała... Podaj proszę numerek tej farby, please... A to co kupiłam nie nadaje się absolutnie do niczego. Pomazałam kawałek ściany tą farbą - wygląda beznadziejnie. Kolor jest brązowo-czarny, absolutnie nie szary. Muszę kupić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Kurczę, a u Womysi tak dobrze wyglądała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 11.07.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 nemi numer podam jak wrócę z pracy. Ale jeśli Ci się bardzo nie spieszy to może wysłałabym Ci trochę tej farby i sobie w ogóle zoabczysz czy to rzeczywiście to o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 12.07.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dziewczynki ARMAGEDON (bardzo trafne określenie pysiaczka) rozpoczęty. Demolka totalna, a w domu można się nabawić pylicy, albo jakichś innych ciężkich chorób. I tyle w temacie. * * * Pysiaczek! Kochana dzięki za pomoc, ale farbę potrzebuję na już - znaczy malować chcą we czwartek i piątek, więc chyba nie zdążymy. Muszę pojechać kupić jakieś próbki bo tego co kupiłam na ścianach nie będzie na milion procent. Castoramo przybywam! I do Fluggera też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.07.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 nemi to dziś po południu napiszę Ci numer tej farby Weź sobie najwyżej najpierw próbkę we Fluggerze (coś chyba koło 18zl kosztuje a jest jej 0,3l bodajże). Szybkiego i w miarę łatwego przeżycia armagedonu życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.07.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 nemi późno już i nie wiem czy nie pojechałaś już do sklepu po farbę, ale w razie co napiszę jeszcze Z naklejki: Rodz.farby: 78106, flutex 10, baza 3 PL Wzornik: Flugger 700 1999 Kolorant jednostkowy: BB 520 YO 24 RE 56 WW 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 14.07.2011 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Pysiaczek dzięki wielkie! :hug: Farb jeszcze nie kupiłam - jadę dziś, ale póki co mam tyle spraw na głowie, że przestaję ogarniać. Temeratura w Krakowie jest nie do życia - dosłownie nie ma czym oddychać. Jakby tego było mało moje biuro mieści się w zabytkowej kamienicy (wiadomo Kraków to same zabytki), więc nie mamy klimatyzacji (konserwator zabytków się nie zgodził). Wentylatory działają ale niewiele dają... Ehhh... W mieszkanku nadal dramat. Dziura w ścianie i ten "tunel" w niej już zrobione, ale końca to jeszcze długo nie będzie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 15.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nemi,dzień dobry.Trafiłam na Twój wątek i musze powiedzieć,że inspiracje cudne:yes:Co do farb to się zgadzam,że trudno jest wybrać kolor. Jestem już tydzień po remoncie,ale z farbami też był kłopot-wzięłam z mieszalnika 4 odcienie rózne i malowałam po scianie.W sklepie farby wygladają inaczej,a jak się pomaluje(i to nie raz,tylko ze2-3 razy)to zupełnie inaczej.Jako ciekawostke powiem,że ten sam kolor,z tego samego pudła mam w całym mieszkaniu i wyglada zupełnie inaczej-w kuchni-szary,ciepły,a w pokoju-z zielenią za ogromnym oknem,na całą ścianę jest zielonkawo-szary.Gdybym sama nie wybierała farby, to bym była przekonana,że to są na 100% inne odcienie.Pozdrawiam.Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.07.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Madzikma witaj u nas. Cieszę się, ze inspiracje Ci się podobają - u mnie zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie, więc nie wiem ile z tego co wrzucam zostanie. Co do kolorów - zdecydowanie masz rację - oświetlenie zmienia kolory bardzo, ale to coś co na inspiracjach wyglądało super-ekstra, w rzeczywistości wygląda jak kupa. Przepraszam za porównanie, ale wrzuce wieczorem fotki ściany, gdzie eksperymentowałam z tą farbą i skojarzenie nasuwa się jedno. Natomiast u nas w dalszym ciągu nie pomalowane, bo nawaliłam na całej linii i nie kupiłam farb. I to wcale nie był brak chęci - bo ja naprawdę chciałam je kupić - specjalnie po to pojechałam i w ogóle, ale w sklepie stałam jak osioł przy mieszalniku nie mogąc się zdecydować co wybrać. Tym bardziej, że już raz wybrałam farbę nie taką jak chciałam (i jeszcze zapłaciłam za to prawie 300 pln), więc podchodzę do sprawy ostrożnie. Na szczęście nasza ekipa pracuje teraz nad zmniejszeniem otworów drzwiowych, a malowanie zostawili sobie na sam koniec, więc czeka mnie jeszcze jedno podejście celem zakupienia farb... Swoją drogą kto wpadł na pomysł, żeby w małych mieszkaniach robić otworzy drzwiowe na 110 cm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ForGetMeNot 16.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witam serdecznie, szperałam właśnie po internecie w poszukiwaniu jakiś inspiracji i proszę. Mój remont trwa już 3 miesiące tragedia. Ale jak to mówią "Pozytywne myślenie to połowa sukcesu". Pomysły macie tutaj fajne na pewno z niektórych skorzystam, chciałabym tylko móc już urządzać moje śliczniusie M, a nie tylko burzyć i budować wciąż. Pozdrawiam wszystkich budowlańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.07.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Widzę że u Ciebie z tv ten sam problem co u nas. Też chcemy mieć tv na ścianie ale ten odstęp który się zrobi mi się nie podoba! Chodzi mi po głowie kilka rozwiązań, może coś Ci się spodoba Oczywiście ja to wszystko widzę w kolorze białym. Ewentualnie wchodzi też w grę zrobienie zabudowy k-g tylko na szerokość tv a potem obklejenie tej wystającej części fajną tapetą. Na dole półka na sprzęty. Tak np: A że tak się spytam te wszystkie płyty Twojego M. to oryginały które muszą być w pudełkach? Bo jak nie to może warto je powsadzać w albumy. O wiele mniej miejsca to zajmuje Z farbami Cię rozumiem. Sama zwlekałam ile się da ich kupno bo nie mogłam się zdecydować i jak już kupiłam to też ftopiłam z szarością i musiałam kupować drugi raz. Wybór farby to ciężka sprawa. A nie chcesz ciemnej fluggera? Widziałam dużo odcieni ciemnej szarości. Kup ze 2-3 próbki może. Edytowane 20 Lipca 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.07.2011 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Korozja dzięki za inspiracje - faktycznie musimy chyba pomyśleć o czymś takim. Filmy niestety (albo 'stety') oryginalne, T. zbiera je od kilku lat, więc muszą zostać w opakowaniach, bo inaczej obawiam się, że doszłoby do mordu na mojej osobie. T. z to naprawdę zagorzały kinomaniak. * * * Dziewczyny potrzebuję pomocy!! Na jakiej wysokości macie gniazdka włącznikowe w mieszkaniach czy domach? Kusi mnie, żeby przerobić te które są u mnie na takiej nazwijmy to standardowej wysokości (czyli u góry), na nieco niżej - ma ktoś takie rozwiązanie? Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Chodzi Ci o włączniki światła? U mnie na wysokości 80 cm (górna krawędź) = wysokość ugiętego kolana/opuszczonej dłoni Baaaardzo wygodne i nie natykam się na wysokości wzroku na te płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.07.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Dokładnie tak Joliska - dzięki. Właśnie o czymś takim myślałam, tylko nie mogłam sobie przypomnieć u kogo to widziałam. Dzięki za fotkę. Pomierzyłam to trochę i tak mi wyszło że u mnie by pasowało na około 90-95 cm, ale wolałam się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts