Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Heh, ja to jestem gapa.. wiedziałam ,że znam to wnętrze , ale nie pamiętałam skąd:D

Pamiętałam tylko szatańską cenę tej komody.. buuuu

Ja dziś siedziałam nad projektami elektryki i hydrauliki- ołówki ,różne kolory długopisów i połowa domu jest już teoretyczne:D zaopatrzona w kontakty , włączniki, lampy itd. , itp. Masakryczna robota.. i plan dolnej łazienki już wyrysowany..echh. Ciężka robota, zostanę przy medycynie:D

Zostało to czego się najbardziej boję- kuchnia i korytarze.. o jaaaaaaaa

Buziaki!

Anagatku my w mieszkaniu przerabialiśmy wszystkie gniazdka (rozmieszczenie nam totalnie nie pasowało), dokładaliśmy nowe itp. a i teraz idealnie nie jest - 3 mamy do kolejnej przeróbki. Koncepcje się pozmieniały i coś co początkowo wydawało nam się logiczne teraz jest bez sensu. Czeka nas więc kolejne kłucie ścian w sypialni i na przedpokoju, dlatego rozumiem Twój ból. :rotfl:

Pochwalisz się planem dolnej łazienki???

* * *

Dziewczęta obiecałam fotki, ale ich nie będzie :no: :no: :no: Nie mogę aparatu znaleźć. Nie wiem gdzie go wcisnęłam, w każdym razie nie ma. Wiem na pewno, że w domu są 2 aparaty, ale nie mogę znaleźć żadnego... Po południu pokażę tylko fotkę tej paskudnej farby którą kupiłam (bo to zgrałam) - ku przestrodze dla wszystkich.

A z nowości - przytargaliśmy kolejną część książek. Regałów mam zdecydowanie za mało, więc muszę znaleźć jeszcze jakieś miejsce, gdzie można je wcisnąć. Koncepcji co zrobić z odstającym TV nie ma nadal. :(

Zakupiłam natomiast suszarkę pokojową do ciuszków z której jestem bardzo zadowolona:

http://img690.imageshack.us/img690/3296/vilesusz8viledasuszarka.jpg

Mała rzecz a cieszy. :D

Nemiczku, dałabym plan, ale mam go po prostu rozrysowanego na kartce.. Nie mam w tej chwili głowy, żeby bawić się w jakimś programie. Pomęczę Radka, żeby w sweet home zrobił, może wyjdzie.. Ale jak w końcu odgrzebię swój wątek to wstawię inspirację. Nie płytkową co prawda, ale układ będzie prawie taki sam:)

Na razie jednak nie mam o czym pisać i inne rzeczy mi w głowie:)

Buziaczki!

Dziewczęta kolor ścian w moim "większym pokoju" chyba zakończy moje życie (bo małżeństwo to raczej na pewno). Jesteśmy po 3 malowaniu ścian. I są kurna niebieskie. Szlag mnie trafi normalnie - próbniki były (kolorek cacy oczywiście), kolor z mieszalnika był, w końcu maksymalnie wkurzony T. kupił gotowca i DUPA - wszystko niebieskie. Nie wiem o co kaman, ale to malowanie przestaje już być zabawne. I to nie tylko finansowo.

Może macie jeszcze jakiś pomysł jak w moim mieszkaniu pozbyć się tego zakichanego niebieskiego. Ja chcę po prostu szary. Zwykły, nie rzucający się w oczy szary. Szary mysi, nie szary niebieski.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Zapisuję propozycje z wątku o szarościach:

Farby Rasi

Sprawdziłam: tikkurila optiva 20 J157 i H156(odrobinę jaśniejszy i cieplejszy od tego pierwszego)

Farby leaat

fluggera [...] (polecam szary deszcz, szary pył, piaszczysta wydma lub szare ziolo) i problem z glowy;)

Dzięki Dziewczynki! Jutro znów wyruszam na polowania farbowe. T. powiedział, że już nie chce rozmawiać / słuchać na ten temat. Chlippp. :cry:

_Lina_ witaj u nas. Przepraszam za wisielczy nastrój gospodarza, ale malowanie mnie przerosło.

Gotowiec to "zima mglista" z Nobilesu (Nobiles na pewno, zima też na pewno, ale czy mglista to już taka pewna nie jestem) - jak ktoś szuka błękitu to idealny. :bash:

Grafitowy marmur też mam, bo ja w ogóle Magnata lubię, ale ten też taki sobie.

trafilam dzisiaj na twoj dziennik...i troche sie zdziwilam jak zobaczylam swoje zdjecie - to z probkami kolorow ;) wspomnienia wrocily :) hehe

Szukam i szukam tego szarego i wpadły mi w oczy takie fotki:

Efekt jaki chciałabym uzyskać:

http://img691.imageshack.us/img691/5097/lcjlfsh4co8pbmdilx.jpg

Kolorek z próbnika:

http://img18.imageshack.us/img18/7434/img0829r.jpg

Co myślicie?

pysiaczek dziękować. Dziś zaplanowałam wycieczkę do Fluggera, przytargam co mają, a jak dalej nie będzie tak jak chcę to Casto jest następna w kolejce. :)

annNS2 witaj u nas. :) Przepraszam za przywłaszczenie zdjęcia - znalezione oczywiście u wujka google. Spodobało mi się, bo fajnie pokazywało gamę kolorków, które chciałabym u siebie. :) Mam nadzieję, że się nie gniewasz. :)

To drugie zwinęłam z forum gazety.pl. :D Kiedyś tam buszowałam w poszukiwaniu inspiracji, ale nie ogarnęłam tematu, nie umiem się poruszać i nawet się nie zalogowałam.

Zaglądnęłam do Twojego albumu - czarna też wygląda super! Ja mam w planach czarny kawałek ściany w przedpokoju, bo mam tam takie miejsce gdzie mój pies rezyduje i strasznie brudzi tę ścianę. Pokój mam za mały. :( Ale wyniuchałam też u Ciebie szarą ścianę w salonie... była szara, czy szaro-niebieska???

_Lina_ witaj u nas. Przepraszam za wisielczy nastrój gospodarza, ale malowanie mnie przerosło.

Nie ma za co, znam ten ból :)

I jeszcze szukam tapety z napisami - coś w tym stylu:

http://img832.imageshack.us/img832/9151/szarakuchnia1.jpg

Chcę ją nalepić na jedną ścianę w przedpokoju. Myślałam już o Eijffingerze, ale cena ok. 600 zł za rolkę przekracza moje możliwości.

A ten temat jeszcze aktualny, znalazłaś coś ciekawego może? Też szukam takiej tapety w znośnej cenie.

Jak na razie znalazłam tylko takie, żadna mnie tak do końca nie przekonuje:

Wallswork - Groove , Letters http://glamstore.com.pl/userdata/gfx/4d2a51328cc8573bbbf8614cdece2820.jpg

Wallswork - Groove , GRV Texaco Silver http://www.moomo.pl/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/4/0/40.jpg

Eijffinger Black & White 397686 http://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/behangexpert/article16874587.jpg

Temat tapety aktualny jak najbardziej - cenowo niespecjalnie przyjemnie (Eijgginger ok. 600 pln za rolkę), więc zdecydowaliśmy, że zlecimy coś takiego jakiejś firmie drukującej fototapety. Grafik z mojej firmy ma zaprojektować coś przytomnego i tapetę się po prostu wydrukuje. Znaczy to jest wstępny pomysł na razie - zobaczymy co mi z tego wyjdzie z praktyce. :D Ścianka przewidziana pod tapetę jest dość wąska - myślę, że na jeden pasek, więc może taka drukowana nie zrujnuje mnie jakoś szczególnie. :)

Ale - uwaga - zakupiłam próbniki we Fluggerze. 6 sztuk. Facet w sklepie patrzył na mnie ze sporym politowaniem, ale co tam. :) 3 kolory wzięłam z NCS z tych z literką N z początku wzornika, a kolejne 3 z katalogu. Szarą mysz również zakupiłam. Miły pan pomalował mi kartkę tymi moimi wybranymi kolorkami, przywlekłam toto do domu oglądam niebieskiego nie widzę, czyli jest nadzieja. Zobaczymy co będzie na ścianie. T. nadal ze mną nie gada, więc muszę się tym zająć sama. Ale zdecydowanie nie dziś. Dziś już nie mam siły - w Krakowie o godz. 18:30 było 34 stopnie i nie ma czym oddychać. Przy takiej pogodzie można po prostu paść trupem. Ehhh...

O a tak a propos pogody - stację pogodową sobie zakupiliśmy. Więc oficjalnie informuję, że w tej chwili od północnej strony mojego bloku jest 31,2 stopnia. Zimno źle, mokro źle, ale jak za ciepło jest to też nie dobrze...

Dziewczyny mam pewną teorię - moje mieszkanie po prostu nie chce być szare za cholerę. Na przedpokoju wyszło to co bym chciała (na jednej ścianie), a w pokoju znów BŁĘKIT. Kosmos po prostu jakiś - u mnie nawet "szara mysz" wpada w błękit. Mało tego S5500-N też!

Nie mam pojęcia o co chodzi - czy to możliwe, że jest to kwestia oświetlenia? Jutro w akcie desperacji udam się jeszcze do Casto po te próbki Beckersa o których pisała pysiaczek, a jak to też nie wyjdzie to EDN OF STORY i maluję na biało. Usilnie poszukuję aparatu, żeby te moje cuda pokazać... :mad: :Mad: :mad: