Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

Nemi to moze byc kwestia oswietlenia...Pisalas ze macie ledowe a wiesz jaka barwe swiatla macie ? ja u siebie w ledach mam bawialnie i hol na gorze i tam wszystko wyglada zupelnie inaczej...ja na Twoim miejscu zostawilabym jak jest bo skoro przemalowywalas i nie widzisz poprawy a nawet farby z symbolem N maja niebieskawe zabarwienie to wedlug mnie bankowo winowajca jest oswitlenie...

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i może warto sprawdzić metodę anagat i patrzeć przez cały dzień na pomarańcz... albo na wściekły róż ;)

Lakorun ooooo tak - wściekły róż będzie super. :) Nie wiem co prawda, czy mój zmysł estetyczny to przeżyje, ale chyba faktycznie spróbuję. :D

Nemi to moze byc kwestia oswietlenia...Pisalas ze macie ledowe a wiesz jaka barwe swiatla macie ?

Anetka jeśli dobrze pamiętam, to nasze ledy są "ciepłe" - barwa biała ciepła. I to oświetlenie trochę zniekształca kolorki, ale żaróweczki w lampie (nie mam pojęcia jakie są) to zmieniają wszystko. Bawiłam się tym oświetleniem wczoraj wieczorem - jak są włączone tylko ledy to jeszcze wygląda to "jako-tako", ale jak włączam ledy i to górne to jest niebiesko. :(

Na przedpokoju też led i tam szary wygląda normalnie.

Był dziś u nas mój tato - wchodzi i pierwsze słowa - "kurcze ale tu szaro". No to się pytam jak szaro jak niebiesko. Na co tato - "no w sumie". Zmęczona już tym trochę jestem, a jutro ponoć mają malować. Jako że T. zaczął przemawiać ludzkim głosem - bo ściana z TV mu się podoba, to stwierdził, że przemaluje wszystko "szarą myszą" z Fluggera, a jak nadal będę twierdzić że jest niebiesko, to malujemy na będzie biały.

Swoją drogą, ten Flugger na bazie Flutex 5 jest genialny do zmywania - żadnych śladów. Ucieszyło mnie to o tyle, że ścianę nad stołem w kuchni, trzeba będzie nią pomalować (wspólna ściana z przedpokojem) i trochę się martwiłam o ewentualne czyszczenie tego. :)

Dziękować! :D

Dziewczęta jutro mam wolne. Cały jeden dzień. Normalnie nie wiem co z tym czasem zrobię, bo od czerwca to z pracy praktycznie nie wychodzę. Tata stwierdził, że dobrze by było, gdybyśmy przejrzeli część naszego magazynku (zorganizowaliśmy sobie coś takiego w jednym z wolnych pokoi u mojego Taty tuż po wyprowadzce z poprzedniego mieszkania, po 8 miesiącach widać, że cierpliwość taty do tego składowiska się kończy). No i mamy w planach wyprawę tam juterkiem. Ehhh...

A tak przy okazji pokażę Wam jakie fajne miejsce na weekendowy wyjazd znalazłam: http://www.lipowadolina.pl/99,chata-i-pokoje.html Wielbicielkom szarości pewnie się spodoba. :D

Edytowane przez nemi

Dziewczyny - temat szarego malowania zakończony. :wave:

W pokoju ściany dotychczas niebieskie przemalowaliśmy na biało, jedna ściana została w kolorze szarym (tym najciemniejszym). W sąsiedztwie białego wygląda całkiem fajnie - jak bardzo ładny szary. :rotfl:

Przedpokój jest szaro-szary (i tak wygląda) i w kuchni również jest szaro, a nasz Flugger wygląda jak szary bez domieszki błękitu. :)

Nie wiem co wymyślić do sypialni, ale nie zamierzam zajmować się tym teraz.

Fotki niebawem. :)