nemi 05.09.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) No właśnie nie wiem co tam wymyślić - mieszkanie jest maleńkie, więc chciałabym żeby było takie spójne kolorystycznie - uznaliśmy, że ograniczamy się to 3 głównych kolorów - szary, biały i czarny, które może kiedyś przełamie się jakimiś dodatkami (oczywiście pomysłów brak). Na razie kończymy "bazę", w tych najbardziej używanych pomieszczeniach, co będzie dalej to zobaczymy. Jeszcze ościeżnice i listwy musimy zorganizować w najbliższym czasie... Listwy nawet już mniej więcej wybrałam - rozważam któryś z czterech wzorów: http://img687.imageshack.us/img687/2835/cb1lm.jpg http://img36.imageshack.us/img36/9940/cb2lm.jpg http://img560.imageshack.us/img560/5537/cc1mk.jpg http://img40.imageshack.us/img40/5087/cd1mr.jpg Edytowane 5 Września 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 05.09.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 jak dla mnie to nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.09.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Podobają mi się nr 1 i 3 A może czarna ściana w sypialni? Efilo tak ma i wygląda to genialnie a przynajmniej będzie łatwiej trafić niż z szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.09.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Myślałam już o czarnym, tylko się boję, że na tych moich 11 m2 to wyjdzie masakra. U Efilo jest duużo więcej przestrzeni. Eksperymentów z szarym też mam na razie dość... Zastanawiałam się nad tapetą, ale T. nie chce, może jakaś fototapeta (np. czarno-biała) na jednej ścianie, a resztę wysmaruję na biało. No nic - muszę nad tym popracować. T. któremu o dziwo podoba się zestawienie szarego z białym stwierdził wczoraj, że na samą myśl o malowaniu robi mu się słabo. Ja wybywam z domu rano i wracam wieczorem, a on większą część czasu pracuje w domu, więc trochę mu się nie dziwię. I jeszcze na ściany coś potrzebuję, bo pusto strasznie - może jakąś galerię sobie zrobię albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.09.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dziewczęta, czy któraś z Was ma lub planuje fototapetę na drzwiach? Mam wrażenie, że dość mocno kontrastują mi brązowe drzwi z szarą ścianą... Zastanawiam się, jak wygląda kwestia ewentualnego "demontażu" takiego cuda. Czy jest to inwazyjne dla drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.09.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja też mam brązowe drzwi Niestety nie posłuchałam męża jak mówił białe i teraz mam za swoje Mam orzech satynowy i on tak w sumie trochę wpada w szare tony czasem w zależności od oświetlenia, więc ostatecznie nie jest tak źle Nie mam pojęcia czy taka fototapeta nie odejdzie potem z okleiną drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 06.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 ja właśnie uniknęłam tego kłopotu zamawiając białe od wewnątrz a brązowe od klatki schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.09.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ja też mam brązowe drzwi Nie mam pojęcia czy taka fototapeta nie odejdzie potem z okleiną drzwi? No własnie tego się boję. Bo jak mi się odwidzi i będę mieć drzwi wejściowe do wymiany to mnie to chyba bardzo nie ucieszy... No nic myślę dalej. ja właśnie uniknęłam tego kłopotu zamawiając białe od wewnątrz a brązowe od klatki schodowej. Tak by było najlepiej, ale niestety w tej kwestii nie mieliśmy wyboru. Jak kupiliśmy mieszkanko to ono już miał drzwi. A wymiana nowych drzwi wejściowych mogłaby nie przejść... Już widzę minę T. A tak przy okazji wyszukałam płytki do kuchni - Taranto z Paradyża: kolorek GRYS: http://img202.imageshack.us/img202/551/21522s.jpg kolorek GRAFIT: http://img64.imageshack.us/img64/6771/21523s.jpg Co prawda płytki w kuchni to sprawa przyszłościowa, ale zapisuję żeby nie zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 07.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Bardzo fajne, zwłaszcza GRYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.09.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Właśnie na fotkach lepiej wyglądają. A patrzyłam na nie tydzień temu w Casto i bardziej mi się te ciemne podobały. A tak w ogóle - montuje się takie wielkie płytki na ścianie? Bo te mają prawie 45 x 90 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 07.09.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 to one takie wielkie są?? fajnie pewnie się montuje - tylko klej do dużych płytek musi być... ja mam w łazience 40x60, więc też nie małe - a są przyklejone... problemem była tylko twardość płytki... bo wycinanie różnych otworów np.: na baterie itp było trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.09.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No z tymi otworami będzie cyrk, ale nad blatem ma tylko 2 gniazdka, z czego co do konieczności jednego z nich nie jestem przekonana, więc może da radę. Człowiek, który robił u nas gładzie mówił, że tak wielkie płytki powinno się kleić już po zamontowaniu mebli i blatów, żeby się troszkę opierały na blatach, ale nie wiem czy w to wierzyć czy nie... Kurcze mieszkamy już 8 miesięcy, a tyle jeszcze do zrobienia... T. ostatnio śmiał się z tego, że jak już "się wykończymy" w tym mieszkaniu, to będzie trzeba przeprowadzać się do większego i zabawa zacznie się od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 07.09.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Płytki fajne, jaśniejsze bardziej mi się podobają Co do drzwi - u nas sprawa wyglądała tak, że kupowaliśmy prawie dziurę w ziemi a nie mieszkanie więc na etapie budowy zrezygnowaliśmy ze stolarki która była w standardzie , zwracano nam kasę i na to miejsce kupowaliśmy już to co nam się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.09.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Odważny deweloper mrówka75. U nas u cenie mieszkania były drzwi wewnętrzne (brzydkie strasznie, ale Porty) i można było sobie zamówić dowolny biały montaż z KOŁA w cenach promocyjnych. Z drzwi oczywiście zrezygnowaliśmy i nie mamy ich do dziś ale biały montaż zamówiliśmy cały z rabatem 45% od cen producenta i na 7% vacie. Ale drzwi wejściowe bez możliwości wymiany - chyba im zależało, żeby te klatki jakoś spójnie wyglądały. Edytowane 9 Września 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 09.09.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 u mnie też w standardzie były drzwi porty, białe i z nich zrezygnowałam... bo przecież "na pewno nie będę miała białych drzwi"... tak sobie myślałam... a teraz innych nie chce tylko białe... i oczywiście też nie mam narazie drzwi wewnętrznych ... kotarka w łazience jest GITES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.09.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 u mnie też w standardzie były drzwi porty, białe i z nich zrezygnowałam... bo przecież "na pewno nie będę miała białych drzwi"... tak sobie myślałam... a teraz innych nie chce tylko białe... No u nas to samo. Na początku absolutnie nie białe... nie ma szans... ble... Mało tego my nawet kupiliśmy inne (w łazience tymczasowo zamontowane). A teraz tylko białe. Zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie. Lakorun a wybrałaś już mniej więcej jakie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 09.09.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 na początku spodobały mi sie dierre typu savini 8 http://www.shop.azperasole.com/pimages/pict729_144333_small_.jpg lub http://www.shop.azperasole.com/pimages/pict726_144719_small_.jpg lub http://www.dierre.com/images/porte/MW-laccate/SAVINI/big/savini_8%5B4%5D.jpg tylko oczywiście bialutkie ale teraz chyba wole trochę więcej przeszkleń w drzwiach... ale jeszcze ostatecznie nie wiem na jakie wybiorę i na jakie będę mogła sobie pozwolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.09.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ładniuuutkie. Ja potrzebuję właśnie z przeszkleniami żeby sobie przedpokój doświetlić trochę, ale jeszcze nie wiem jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 09.09.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 ja właśnie dlatego też pewnie zdecyduję się na takie z przeszkleniem... chociaż u mnie przedpokój jest doświetlony oknem z kuchni, bo jest otwarta na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.09.2011 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Nasza kuchnia też jest częściowo otwarta na przedpokój, ale mam okno od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts