pysiaczek 25.10.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) No właśnie tego ślizgania się boję, bo Niutek biega strasznie po domu. Szczególnie jak z balkony zobaczy któreś z nas na parkingu. Zanim zdążymy wjechać na 3 piętro pies trasę balkon - drzwi pokonuje z 15 razy. To musi kapitalnie wyglądać - ta radość na Wasz powrót do domu I jak tam malowanie krzeseł? Koniecznie pokaż efekty Z odświeżaczy to ja mam tylko ten taki w formie kamienia w wc. Daje radę, ale jak on się fachowo nazywa to nie wiem Edytowane 25 Października 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.10.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 nemi, ups Zaczynam powtarzać jak mantrę: T. u nemi, M. u Korozji, T. u nemi, M. u Korozji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 25.10.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 To musi kapitalnie wyglądać - ta radość na Wasz powrót do domu No to wyobraź sobie jakie figury akrobatyczne kundel wykonuje, żeby T. pocałować. Staje na dwóch łapach i zaczyna podskakiwać usilnie próbując dosięgnąć jęzorem twarzy. Ale fakt za każdym razem jak wracam do domu to mam wrażenie, że mnie miesiąc nie było. Przynajmniej jeśli brać pod uwagę euforię psa. Teraz w ogóle ma frajdę, bo mamy balkon z balustradą szczebelkową, dzięki czemu coś widzi. W poprzednim mieszkaniu była zabudowana loggia, więc jak my wychodziliśmy z domu to pies szedł do łazienki spać. W łazience ciemno, to czas mu szybciej leciał. Teraz większą część czasu (kiedy tylko nie śpi) siedzi przy oknie, lub na balkonie i obserwuje. Kiedyś go upoluję i zrobię zdjęcia - pękniecie ze śmiechu jaki skoncentrowany. No ale niestety dolna szyba drzwi balkonowych nadaje się do mycia każdego dnia. I jak tam malowanie krzeseł? Koniecznie pokaż efekty Jeszcze nie zaczęłam. Wczoraj robiłam pourlopowe pranie stulecia. Może dziś się do tego zabiorę... Z odświeżaczy to ja mam tylko ten taki w formie kamienia w wc. Daje radę, ale jak on się fachowo nazywa to nie wiem To chyba też Brise... One touch albo Sense&Spray. Dobra to wypróbuję jeszcze to albo Ambi Pur taki do gniazdka... nemi, ups Zaczynam powtarzać jak mantrę: T. u nemi, M. u Korozji, T. u nemi, M. u Korozji Oj tam oj tam. Nie wygłupiaj się nawet. Ehh... muszę jechać na jakieś zakupy... Czy którąś z Was też to odpycha? Jakoś wcześniej robienie zakupów żywnościowych nie denerwowało mnie tak bardzo a ostatnio łażę po sklepie nie wiem co mam kupić, a jak wracam to się okazuje, że nie kupiłam czegoś potrzebnego i maszeruję do osiedlowego sklepu coby braki uzupełnić. I co najgorsze mam to za każdym razem, bez względu na to, czy robię listę zakupów czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.10.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja robię zakupy tylko w listą. Oczywiście zawsze w koszyku ląduje coś spoza niej też A zdarza mi się nie kupić też czegoś bardzo potrzebnego, czego nie było na liście bo wcześniej o tym myślałam, ale jak przyszło co do czego to oczywiście zapomniałam. Ale to rzadko Upoluj koniecznie psiuńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 25.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ehh... muszę jechać na jakieś zakupy... Czy którąś z Was też to odpycha? Jakoś wcześniej robienie zakupów żywnościowych nie denerwowało mnie tak bardzo a ostatnio łażę po sklepie nie wiem co mam kupić, a jak wracam to się okazuje, że nie kupiłam czegoś potrzebnego i maszeruję do osiedlowego sklepu coby braki uzupełnić. I co najgorsze mam to za każdym razem, bez względu na to, czy robię listę zakupów czy nie... Siostry jak nic.. Mam dokładnie to samo.. wczoraj wielkie zakupy, a po przyjeździe do domu nie miałam co jeść;/ grrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 25.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) "No ale niestety dolna szyba drzwi balkonowych nadaje się do mycia każdego dnia. :)" Oj , wiem coś o tym Ja już wprowadziłam do komórki zapis w notatniku dotyczący zakupów i jak widzę, że coś się kończy to zapisuję. Łatwiejsze to niż szukanie kartki i długopisu... Edytowane 25 Października 2011 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 25.10.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Upoluj koniecznie psiuńka Jak mi się tylko uda - bo on się za bardzo fotografować nie lubi. Zawsze wtedy się zrywa i próbuje zjeść aparat. :? Siostry jak nic.. Mam dokładnie to samo.. wczoraj wielkie zakupy, a po przyjeździe do domu nie miałam co jeść;/ grrr No przecież. Miałaś co to tego jeszcze jakieś wątpliwości??? Ja już wprowadziłam do komórki zapis w notatniku dotyczący zakupów i jak widzę, że coś się kończy to zapisuję. Łatwiejsze to niż szukanie kartki i długopisu... He he - no ja to bym listę zakupów musiała z tydzień robić, żeby niczego nie zapomnieć. Nie... to też by nie pomogło. Ja po prostu mam bardzo dobrą pamięć, tylko krótką... Tak jak obiecałam - pokazuję BRZYDKIE listwy. Aparat, którym robiłam fotki przekłamuje niesamowicie kolorki, więc wyszło trochę dziwnie. W realu wygląda TROCHĘ lepiej... Acha i oczywiście udajemy, że nie widzimy brudnej podłogi - jutro umyję. Naprawdę... http://img696.imageshack.us/img696/8766/ssl22538.jpg http://img543.imageshack.us/img543/9655/ssl22533.jpg http://img263.imageshack.us/img263/5172/ssl22532.jpg A i jeszcze jedno - dywanik na balkonie to dla kundla, żeby mu w tyłek nie było zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Strasznie pusto jakoś ostatnio na forum. Czyżby przez wyjazdy na Wszystkich Świętych? Przywlekłam lustro jakie ostatnio wypatrzyłam. Podoba mi się strasznie, tylko nie mam pojęcia gdzie by je zainstalować... Jak wymyślę to kupię. http://img850.imageshack.us/img850/7492/nowyobrazmapybitowej2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 30.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Nemiczku, bardzo fajnie te listwy wyglądają. One się ani tyci nie rzucają w oczy. A myślę,że o to chodzi. No i feee za brudną podłogę:D:D (Żebyś Ty syf u mnie zobaczyła).. Jak ja nienawidzę odkurzać;/ Lustro super.. Kurcze ja nie zdążyłam zrobić fotki moim lustrom.. inne niż Twoje, ale styl ten sam:) Bardzo mi się podobają. Zaczynam czuć dzidzię Wdało się to w ojca.. po słodkim fika:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Nemiczku, bardzo fajnie te listwy wyglądają. One się ani tyci nie rzucają w oczy. A myślę,że o to chodzi. No jak nie mogą być białe to lepiej, żeby nie były widoczne. Ale szczerze, to cieszę się z nich, bo jakoś łatwiej się odkurza, zmywa... O czym wymownie świadczy ten syfek na zdjęciu. Nie no fotki cyknęłam zaraz po montażu, jeszcze przed myciem, ale teraz się tak szybko robi ciemno, że później nic nie widać. Jak ja nienawidzę odkurzać;/ Ja też nie lubię. Odkąd muszę to robić 2 razy dziennie. Mam wrażenie, że jakby zebrać kłaki kundla do kupy to można by zbudować jeszcze przynajmniej 2 takie Newtonki. Nie wiem jak on to robi. Jest to po prostu fizycznie niemożliwe. Lustro super.. Kurcze ja nie zdążyłam zrobić fotki moim lustrom.. inne niż Twoje, ale styl ten sam:) Bardzo mi się podobają. No pięknie. Jak będziesz miała możliwość to 'cyknij' fotusię, dobrze. Lustro wyniuchałam dziś i najpierw miałam pomysł, żeby je na przedpokoju zawiesić, ale teraz mam koncepcję postawienia go na sztalugach. T. trochę maluje, więc sztalugi gdzieś są. Jakby je pomalować na biało i na tym lustro... Nie wiem... Myślę nad tym. Z T. się prawie pokłóciłam, bo jemu się nic nie podoba. Zaczynam czuć dzidzię Wdało się to w ojca.. po słodkim fika:D Ojeeeeeeeeeeeeeeeeej! Jak super. Ja już się nie mogę doczekać aż będzie wiadomo czy to facecik czy dziewczynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 30.10.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dam znać.. We wtorek idę na USG, ale że mam jakąś szaloną zmianę w pracy (do 23?????????) to pewnie w środę napiszę Zdjęcie lustrom strzelę w Polsce (jak nie zapomnę). A ten pomysł ze sztalugami fajny:) Co do psiej sierści... Fidgeta nie ma już od 1.5 miesiaca, a ja nadal widzę jego włochy wszędzie.. Masiakra z tymi psami, ale one takie kochane są ,że czego to się nei zniesie:D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dam znać.. We wtorek idę na USG, ale że mam jakąś szaloną zmianę w pracy (do 23?????????) to pewnie w środę napiszę No to czekam, czekam! :wiggle: Co do psiej sierści... Fidgeta nie ma już od 1.5 miesiaca, a ja nadal widzę jego włochy wszędzie.. Masakra z tymi psami, ale one takie kochane są ,że czego to się nei zniesie:D:) Żebyś wiedziała. Ja prawie przy każdym odkurzaniu mówię do Niutka, że znajdę mu inny dom, bo to że go ogolę na łyso absolutnie na niego nie działa. Ale nic się nie zrobi. Nie ma szans. Rasia kiedyś napisała - jedyna metoda to się przyzwyczaić. Pracuję nad tym od 4,5 roku i nadal mi nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 30.10.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 nemi łączę się w bólu odnośnie listew przypodłogowych Mi białe też się baaaardzo podobają, ale wiem, ze u siebie z nich zrezygnuję bo jednak postawię na funkcjonalność. Z drugiej strony znam siebie i wiem jak często latam ze szmatą (czyli raz na tydzień jak mnie ktoś pogoni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 nemi łączę się w bólu odnośnie listew przypodłogowych Mi białe też się baaaardzo podobają, ale wiem, ze u siebie z nich zrezygnuję bo jednak postawię na funkcjonalność. Z drugiej strony znam siebie i wiem jak często latam ze szmatą (czyli raz na tydzień jak mnie ktoś pogoni) He he... Zawsze to miło jak ktoś się łączy ze mną w bólu. Czasem to się wkurzam strasznie, że nie mogę mieć tego co sobie na jakimś tam etapie wymyśliłam (a o te listwy to walczyłam jak lew, bo T. od początku ich nie chciał), a później łapię jakiegoś lekkiego - bądź nie - doła, po to, żeby wreszcie pogodzić się z ponurą rzeczywistością. A najgorsze z tego wszystkiego jest to, że jakoś ciężko mi stworzyć jaką spójną wizję wykończonego mieszkania, bo co chwilę okazuje się, że czegoś się nie da, albo że lepiej z tego zrezygnować, itp. Teraz z drzwiami mam problem. Kupiliśmy jakieśtam, ale już się ich pozbyłam, bo chciałam białe. Ale teraz znów nie wiem czy białe to dobry pomysł, więc może się okazać, że zacznę szukać jakichś innych... Kiepsko to wszystko wygląda. Dziewczyny jak myślicie - czy ja chcę białe drzwi? Np. o takie: http://img851.imageshack.us/img851/9527/vascodoorsbragalinebial.jpg Muszą być przeszklone, bo przedpokój ciemny strasznie i nie mogą być na wysoki połysk, bo mój mąż, ma do tego jakąś awersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 30.10.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Toż to Vasco Braga Ja je zamówiłam tylko, ze u nas w pokojach będą pełne A wypatrzyłam je u seven http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165412-Nasza-szcz%C4%99%C5%9Bliwa-si%C3%B3demka-czyli-pami%C4%99tnik-remontowy.../page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 30.10.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Ja myślę,że Ty chcesz białe.. Białe drzwi rozświetlają dom. Dlatego ja zdecydowanie chcę białe. A im gładsze, tym łatwiej się je czyści (po błocie z psa:D).Ile chcą za takie drzwi?? Bo na dół pasowałyby mi jedne takie przeszklone i dwoje pełnych. Ok znalazłam ok 400 zł za przeszklone , ok 370 za pełne. Edytowane 30 Października 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 30.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 proszę strona producenta i ceny http://drzwivasco.pl/Kolekcja-drzwi-Braga-Line.aspx Drzwi są tanie, niejedne w obi i casto są droższe. Ja już wywiad przeprowadziłam z dwiema posiadaczkami i obie bardzo zadowolone Tu przedpokój u jednej z posiadaczek http://deccoria.pl/galeria,id,58763,1,przedpokoj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.10.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 nemi, myślę, że chcesz białe! Na pewno chcesz Ja też będę miała białe. Tylko najpierw będę musiała je sobie pomalować, bo mój wymarzony typ w akceptowalnej dla mnie cenie występuje tylko w surowej sośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 30.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dzięki Alana:) Co Ty masz za piesia>? Co to za rasa? Piękny jest...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 30.10.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No właśnie one są w naprawdę przytomnej cenie (chyba ok. 600 pln z ościeżnicą i 2 zawiasami). Te których się pozbyłam, a w łazience to jeszcze mam były takie same i naprawdę jakościowo niezłe. Nie miały żadnych wad po zakupie, wizualnie też całkiem, całkiem. Sister, narendil macie Dziewczęta rację - chcę białe. Zdecydowanie. Chwilowy kryzys decyzyjny w związku z niepowodzeniem z listwami mnie dopadł, ale już mi lepiej. I przynajmniej w tej kwestii nie będę kombinować i szukać innych tylko przy najbliższej okazji po prostu zamówię. Kurcze już 10 miesięcy mieszkamy bez drzwi do sypialni... Wstyd.... Alana dzięki za linkusia do Seven - nie widziałam Jej wątku wcześniej. Ja sobie tylko klamki takie bardziej kanciaste wymyśliłam. O takie: http://img266.imageshack.us/img266/5209/180b22205f1a7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts