nemi 16.01.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ignas jak tylko sie urodzi, wstanie i zacznie biegac i tanczyc po szpitalu.. Wyobraziłam sobie to. A co do Egiptu w zeszlym roku, akurat pracowalam z ludzmi stamtad.. No i to nie bylo naciagane. On mial jechac po zone i dzieci, ale nie mogl. Na szczescie zona byla bezpieczna. U mnie to byl bardzo zywy temat, bo chlopacy caly czas siedzieli i wiadomosci ogladali.. Nie nie - chodziło mi raczej o sytuację w miejscowościach turystycznych. Zamieszki, strajki, strzelaniny były w Kairze, w Aleksandrii i kilku dużych miastach - my byliśmy w tym czasie Hurghadzie i zamieszki oglądaliśmy w TV (po telefonie od jednej z moich koleżanek). Część fakultetów była zawieszona (nie jeździło się do piramid, czy Luxoru), ale poza tym w mojej ocenie turystyka powinna funkcjonować bez problemu. Niestety panika nagłaśniana przez media powodowała to, że w hotelach było po 1/4, 1/5 obłożenia i ludzie, którzy tam pracują (często bez wynagrodzeń, żyjąc jedynie z bakszyszów od turystów) byli w kiepskiej sytuacji. Z Hurghady do Kairu jest 8 h jazdy, a Egipt to nie Polska i tam nie ma miasta obok miasta. Jak my myslimy, ze u nas jest zle.. to naprawde trzeba sobie zdac sprawe z tego, ze u nich jest znacznie gorzej. To akurat fakt. Pozostając w temacie Egiptu - na ostatnich wakacjach rozmawiałam z przemiłym kelnerem w hotelu (5*, sieciowy hotel). Mówił, że on w ogóle nie ma wynagrodzenia pracuje za darmo po 14-16 h dziennie od marca do października. Za to co zarobi (czyli dostanie od turystów) utrzymuje rodzinę gdzieś na północy kraju. Kiepska sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tak tak, wiem, że jesteś w Ire, ale jednak zazwyczaj tak na przełomie grudzień/styczeń/luty słyszy się o tej grypie (lub nawet zwykłej), tym bardziej, że pogoda sprzyja zarazkom prawda? Ale oby to faktycznie nie było to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 16.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No nawet nie żartujcie z tą grypą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nemi... no tak... masz racje...Ja Kanary zwiedzałam we wrzesień/ październiku i syczeń/luty... i to był rok 1995... lata świetlne... Sardynie też koniec września....Ale niestety ... ograniczenia w postaci chłopaków...I co tu zrobić.... A tak baaaardzo chce mi się wakacji w ciepełku... nawet wielkim ciepełku.... tylko, że moja planowalność jest żadna.... Mąż ma sezon od konieca maja początek czerwca... w tym roku później wyjedzie, bo i wakacje zaczynają się później... i go nie ma do połowy sierpnia... I gdzie tu wyjechać... Starszak już dorosły i z nami nie jeździ, a młody zawsze wszędzie musi.... Czasami mam tak dość, że wyjechałabym jak wojciechowska... na kraniec świata....Nie wspomnę, że jak będę miała kasę to w sierpniu jesteśmy zapisani na turnus rehabilitacyjny z młodym... w zeszłym roku kosztował coś koło 4500, a teraz?????... No to plany wakacyjne biorą w łeb... A może jednak... może kiedyś.... W sumie lepiej czekać do końca czy teraz zamawiać? Anagat... zamieszki pewnie, że są... i to z pewnością jest niebezpieczne... Te narody biją się... dla nas nie wiadomo o co... ale chodziło mi bardziej o to, że turyści wyjeżdżają w miejsca turystyczne i tam raczej dbają o spokój i bezpieczeństwo... Nie wiem czy mam racje, ale tak mi się wydaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 16.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Anagat... zamieszki pewnie, że są... i to z pewnością jest niebezpieczne... Te narody biją się... dla nas nie wiadomo o co... ale chodziło mi bardziej o to, że turyści wyjeżdżają w miejsca turystyczne i tam raczej dbają o spokój i bezpieczeństwo... Nie wiem czy mam racje, ale tak mi się wydaje.... Hmm coz.. mysle ,ze sporo z nas wie jednak o co walcza.. o lepsze jutro dla nich i ich dzieci. Moj kolega jest lekarzem , chce wracac do kraju, ale nie moze, bo nie zapewni tam swoim dzieciom poczucia bezpieczenstwa. To jego slowa. A turysci ,zeby gdzies doleciec, musza najpierw bezpiecznie wyladowac na lotnisku. Ale mi sie spac chce;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Za parę minutek kończysz i zaraz do łóżeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 16.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam ugadane dwa kosze mojzeszowe dla malego.. Musze wybrac jeden.. Z domu wstawie Wam fotki:D jeden jest nibieski, a drugi w kwiatuszki:D Nie wiem czemu nawet linka wam z pracy nie moge wstawic.. glupie blokady systemów..Ide do domu.. wczesniej:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 16.01.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No to czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Co to są kosze mojżeszowe?????? A nie skończyłaś dyżuru o 23.00?? Jak tak to dobrej nocki I bez tel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 U siebie w komentach wkleiłam Inkę.... ale niewypraną jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 16.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 to są moses baskets:)http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e26336ec2985661e4473de9179096c36bbd6d3.jpghttp://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e26336f80d4d18da8e3d40366f949200d4534b.jpg http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e2633609d7f92ade3c479b835e60d94ccf8a7a.jpg To który? Ja nie jestem pro 'niebieski dla chłopca- różowy dla dziewczynki' A te kwiatki to chyba czerwono-zielone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.01.2012 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Niebieski! Znaczy mnie się bardziej niebieski podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.01.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Niebieski W moich okolicach niebieski był kolorem małych dziewczynek, a różowy - chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.01.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Niebieski! Znaczy mnie się bardziej niebieski podoba. hehe zdrajczynie:D To bedzie niebieski. Za to jeden kombinezonik mam dla malego rozowiutki:D:D:D Uff znowu w pracy:) Jesssu , co Wy za godziny na pisanie na forum wybieracie>>>???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.01.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Jesssu , co Wy za godziny na pisanie na forum wybieracie>>>???? Przed pracą. Ja tam akurat nic do różowego nie mam, ale z tych koszy, niebieski jest taki spokojniejszy. No i uszy ma fajne. W tym różowym za dużo się dzieje. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 17.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja za to różu nie znoszę. Ale widzę, ze różowy to dodatkowo kołyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 17.01.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 CZERWONY TO CZERWONY jest:D:D:D Tak wydaje mi sie, ze to jest kolyska. Ogolnie stelaz mi sie duzo bardziej podoba. Ale juz odmowilam.. Biore niebieska:) Narendil skad Ty pochodzisz, ze rozowy to dla chlopcow kolorek;p???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja tam też nie jestem zwolenniczką, że dla chłopców musi być niebieski, ale kosz zdecydowanie niebieski bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.01.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Narendil skad Ty pochodzisz, ze rozowy to dla chlopcow kolorek;p???? Tak było w części Podlasia i Siedlecczyzny (strony mojej mamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.01.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 4:0 dla niebieskiej. Cóż za zgodność. Dziewczęta uratowałyśmy Ignasia od CZERWONEJ kołyski. narendil a ja znam sporo osób z okolicy Siedlec, Białej Podlaskiej, Radzynia etc. i nie spotkałam się z tym "odwróceniem kolorystycznym". Choć fakt, ze pewnie ta oficjalna wersja jest taka hamerykańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts