Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

Ignas jak tylko sie urodzi, wstanie i zacznie biegac i tanczyc po szpitalu..

Wyobraziłam sobie to. :D

A co do Egiptu w zeszlym roku, akurat pracowalam z ludzmi stamtad.. No i to nie bylo naciagane. On mial jechac po zone i dzieci, ale nie mogl. Na szczescie zona byla bezpieczna. U mnie to byl bardzo zywy temat, bo chlopacy caly czas siedzieli i wiadomosci ogladali..

Nie nie - chodziło mi raczej o sytuację w miejscowościach turystycznych. :) Zamieszki, strajki, strzelaniny były w Kairze, w Aleksandrii i kilku dużych miastach - my byliśmy w tym czasie Hurghadzie i zamieszki oglądaliśmy w TV (po telefonie od jednej z moich koleżanek). Część fakultetów była zawieszona (nie jeździło się do piramid, czy Luxoru), ale poza tym w mojej ocenie turystyka powinna funkcjonować bez problemu. Niestety panika nagłaśniana przez media powodowała to, że w hotelach było po 1/4, 1/5 obłożenia i ludzie, którzy tam pracują (często bez wynagrodzeń, żyjąc jedynie z bakszyszów od turystów) byli w kiepskiej sytuacji. Z Hurghady do Kairu jest 8 h jazdy, a Egipt to nie Polska i tam nie ma miasta obok miasta.

Jak my myslimy, ze u nas jest zle.. to naprawde trzeba sobie zdac sprawe z tego, ze u nich jest znacznie gorzej.

To akurat fakt. Pozostając w temacie Egiptu - na ostatnich wakacjach rozmawiałam z przemiłym kelnerem w hotelu (5*, sieciowy hotel). Mówił, że on w ogóle nie ma wynagrodzenia pracuje za darmo po 14-16 h dziennie od marca do października. Za to co zarobi (czyli dostanie od turystów) utrzymuje rodzinę gdzieś na północy kraju. Kiepska sprawa...

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nemi... no tak... masz racje...

Ja Kanary zwiedzałam we wrzesień/ październiku i syczeń/luty... i to był rok 1995... lata świetlne...

Sardynie też koniec września....

Ale niestety ... ograniczenia w postaci chłopaków...

I co tu zrobić....

A tak baaaardzo chce mi się wakacji w ciepełku... nawet wielkim ciepełku.... tylko, że moja planowalność jest żadna.... Mąż ma sezon od konieca maja początek czerwca... w tym roku później wyjedzie, bo i wakacje zaczynają się później... i go nie ma do połowy sierpnia...

I gdzie tu wyjechać... Starszak już dorosły i z nami nie jeździ, a młody zawsze wszędzie musi.... Czasami mam tak dość, że wyjechałabym jak wojciechowska... na kraniec świata....

Nie wspomnę, że jak będę miała kasę to w sierpniu jesteśmy zapisani na turnus rehabilitacyjny z młodym... w zeszłym roku kosztował coś koło 4500, a teraz?????... No to plany wakacyjne biorą w łeb... A może jednak... może kiedyś....

W sumie lepiej czekać do końca czy teraz zamawiać?

Anagat... zamieszki pewnie, że są... i to z pewnością jest niebezpieczne... Te narody biją się... dla nas nie wiadomo o co... ale chodziło mi bardziej o to, że turyści wyjeżdżają w miejsca turystyczne i tam raczej dbają o spokój i bezpieczeństwo... Nie wiem czy mam racje, ale tak mi się wydaje....

Anagat... zamieszki pewnie, że są... i to z pewnością jest niebezpieczne... Te narody biją się... dla nas nie wiadomo o co... ale chodziło mi bardziej o to, że turyści wyjeżdżają w miejsca turystyczne i tam raczej dbają o spokój i bezpieczeństwo... Nie wiem czy mam racje, ale tak mi się wydaje....

Hmm coz.. mysle ,ze sporo z nas wie jednak o co walcza.. o lepsze jutro dla nich i ich dzieci. Moj kolega jest lekarzem , chce wracac do kraju, ale nie moze, bo nie zapewni tam swoim dzieciom poczucia bezpieczenstwa. To jego slowa.

A turysci ,zeby gdzies doleciec, musza najpierw bezpiecznie wyladowac na lotnisku.

Ale mi sie spac chce;D

Jesssu , co Wy za godziny na pisanie na forum wybieracie>>>????

Przed pracą. :)

Ja tam akurat nic do różowego nie mam, ale z tych koszy, niebieski jest taki spokojniejszy. :) No i uszy ma fajne.

W tym różowym za dużo się dzieje.

Edytowane przez nemi

4:0 dla niebieskiej. Cóż za zgodność. :rotfl:

Dziewczęta uratowałyśmy Ignasia od CZERWONEJ kołyski. ;)

narendil a ja znam sporo osób z okolicy Siedlec, Białej Podlaskiej, Radzynia etc. i nie spotkałam się z tym "odwróceniem kolorystycznym". :) Choć fakt, ze pewnie ta oficjalna wersja jest taka hamerykańska.