nemi 23.02.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ja też mam troje rodzeństwa i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej:) Ale z Was młode mężatki;) He he no już nie takie młode... Za kilka latek jak sądzę zmiana kodu, trójka z przodu. mada1412 witaj u mnie. Jednak pomimo to wcale nie mam tylu lat ile mam;) Tylko jakoś starszy syn do mnie już kompletnie nie pasuje, młodszy też jakoś zaczyna odstawać... Nooo ja się bynajmniej nie starzeję... tylko dzieci za szybko rosną Arnika mama mojej koleżanki kazała jej "przy ludziach" mówić do siebie po imieniu, bo to nie jest możliwe, żeby miała tak STARĄ córkę... uwielbiam Chmielewska. Ja ostatnio na etapie "Trudnego trupa". Nie powala mnie na kolana, ale czyta się przyjemnie. Natomiast ostatnio czytałam Allison Pearson "Nie wiem jak ona to robi" (taka lekka literatura dla bab) i obawiam się, że tak właśnie będzie wyglądało moje życie jak pojawi się dziecko. Bo w wersji bez dzieci wygląda już teraz... Arniczko, ja mam co prawda trójkę rodzeństwa, ale że od kolejnej po mnie siostry jestem 8.5 roku starsza, to hmm.. przyjaciółki z nas żadne. Niestety.. Ja też z moją siostrą raczej nie mam kontaktu. Niestety w jej przypadku zostało popełnionych zbyt dużo błędów wychowawczych ("bo młodsza", "bo chora", "bo mało zdolna", "bo ma jeszcze czas żeby zmądrzeć") i niestety sprawiło to, że jest naprawdę bardzo specyficzną osobą, z którą nie mogę znaleźć wspólnego języka. Tak więc posiadanie rodzeństwa nie jest równoznaczne z tym, że nie czujesz się samotny. Zdecydowanie. Poza tym człowiek nigdy nie czuje się samotny mając żółtą gumową kaczuszkę. Witam się http://www.matrax.net/forum/images/keny/witam.gifhttp://www.matrax.net/forum/images/keny/witam.gif karolek witaj w naszych skromnych, plotkarskich progach. Zapraszam na kawusię i pogaduchy. Domek masz piękny - zaglądałam do Ciebie jakiś czas temu i jestem pod ogromnym wrażeniem. Watek ciężki do ogarnięcia pod względem stron Fajne zdjęcia i ciekawe inspirację Eeeeee tam ciężki. Fajny. Czasem pojawiają się tu takie przemyślenia, że naprawdę trudno wyjść z podziwu, ale w ogóle to atmosferka jest zawsze fajna, prawda Laseczki??? Brzuszka gratuluje http://forum.barcis.pl/images/smilies/kwiat.gif Brzusio nie mój, ale w imieniu mojej forumowej Siostry dziękuję. hehe:) Sister, i wyszło, żeś w ciąży:) Ja gratulacje przyjmuję za siebie, koleżankę Editg.. no i siostrzyczkę forumową, jak zaciąży:D:D He he - no mam nadzieję, że nie. Bo mnie w psychiatryku będą musieli zamknąć. hehePowinnaś zmienić tytuł wątku.. na ' Offtopy u NEMI' Rozważam to. Naprawdę. Ale tak szczerze, to taki luźny klimacik zdecydowanie mi odpowiada. kurna melodia no...jak się robi te "zintegrowane" odpowiedzi z cytatem? http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif na każdego posta bym chciała coś odpowiedzieć a tak jak zaczynam skrobać to zapominam co kto napisał Ja tez nie umiem. Robię "odpowiedz z cytatem", a później ctr+c oraz ctrl + v. Zajmuje to trochę więcej czasu, ale staram się odnieść do wszystkiego co piszecie. u nas 9 lat 14 lipca He he - same wteranki związkowe. Ale fajnie, że jest więcej takich ludzików jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.02.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 musisz każdy post na jaki chcesz odpowiedzieć zaznaczyć tą ikonką cytatu z plusikiem co znajduje się w prawym dolnym rogu pod każdym z postów. I potem na którymkolwiek z wybranych przez Ciebie postów do odpowiedzenia musisz kliknąć "Odpowiedź z cytatem" Ooooo zastosowałam metodę multicytatów pysiaczka i zadziałało! :wiggle:W tej wersji zdecydowanie szybciej. Anagat, moja siostra 7 lat starsza, brat 12 i spokojnie mogę powiedzieć, że to najlepsi przyjaciele na świecie . Różnica wieku odgrywała rolę w dzieciństwie, teraz już nie (albo tego nie widzę hehehe). To chyba zależy bardziej indywidualnie od ludzi. U nas niestety było tak, że w moim przypadku same nakazy i zakazy, czepianie się o wszystko czy był sens czy nie (szczególnie ze strony matki) a u mojej siostry "wolna amerykanka". Pełna swoboda - nie uczyła się bo jej się nie chciało ("bo ona jest mało zdolna), 3 razy zmieniała gimnazjum i 2 razy liceum ("bo nauczyciele się na nią uwzięli"), zakończyła edukację na ogólniaku ("nie każdy musi iść na studia, ona szuka własnej drogi"), 5 lat po maturze opierdzielała się ("no bo teraz ciężko o pracę"). I tak można długo - generalnie teraz zyje w przekonaniu, że jej się wszystko należy, o nic nie musi się starać. No, a że ja mam trochę inne podejście do życia to nie znalazłyśmy wspólnego języka i raczej nie znajdziemy. Ja jestem najstarsza.. nie wiem, może coś ze mną nie tak. Na razie moje najmłodzsze rodzeństwo ma 17 lat.. Jak dla mnie to jeszcze szczyle. Nie ufam szczególnie 20 letniej siostrze i bratu. Więc o przyjaźni nie można mówić. Tyle razy zawiodłam się na nich, że jeszcze na pewno kilka lat potrwa zanim sie do siebie zbliżymy.. Chociaż jestem pewna ,że to przyjdzie, jak już będziemy wszyscy mieli podobne priorytety:) No nie wiem Siostra. U nas nie ma dużej różnicy wieku, a młoda jest całkiem z innej planety (wiesz bo o jej ekscesach pisałam Ci kiedyś). Generalnie zawsze była inna i tak już pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.02.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a ostatnio na etapie "Trudnego trupa". Nie powala mnie na kolana, ale czyta się przyjemnie. ja na etapie "gwałtu" wiec troche Ci jeszcze zostalo, chyba ze czytasz od najnowszych. moja ulubiona jest bezsprzecznie "lesio" potem "dzikie białko" . pochwale sie, ze mam wszystkie w wersji papierowej a nie tylko e-bookowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Sister.. brzuszka moge uzyczyc.. mozesz go sobie wziac na pozostale 6 tygodni.. Niech teraz komu innemu w brzuchu przestawia:D U mnie w domu podobnie jak u Nemi, sposób wychowania był inny.. Z tym ze ja nigdy nie mialam zadnych zakazow ani nakazow.. Ale mam nadzieję, że większość z tych 'wybryków' mojego rodzenstwa ,to jednak wina mlodego wieku.. A ze ja rodzinna jestem i niezbyt pamietliwa, to na pewno jeszcze wiele wspólnych swiąt przy duzym rodzinnym stole będzie:) Idę na kawusie.. Mam dziś do roboty na 16.. grrr.. Przetem musze jeszcze prezentację zrobić...grrr Aaaa muszę się pochwalić- jak wiecie, jestem w 34 tyg .ciąży i własnie zrobiłam sobie sama pedicure.. Podobno dla niektórych to wyczyn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.02.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ja na etapie "gwałtu" wiec troche Ci jeszcze zostalo, chyba ze czytasz od najnowszych. moja ulubiona jest bezsprzecznie "lesio" potem "dzikie białko" . pochwale sie, ze mam wszystkie w wersji papierowej a nie tylko e-bookowej. Nie czytam ich chronologicznie, w mieszkaniu mam może ze cztery sztuki (bo mi się nie mieszczą). "Lesio" też mi się podobał, "Dzikiego białka" nie czytałam. Dla mnie ebooki to nie książki. Mam tego bardzo dużo, bo Tomkowi nie przeszkadza czytanie z ekranu, ale ja nie lubię. Taka zaściankowa jestem, trochę w tym temacie. Kiedyś strasznie podobały mi się książi Szwai (szczególnie te pierwsze "Jestem nudziarą", "Powtórka z morderstwa", "Stateczna i postrzelona" czy "Zapiski stanu poważnego" - to ostatnie dla anagat i edi). Te nowsze już nie są dla mnie tak fajne, a "Zupa z ryby Fugu" wręcz mnie rozczarowała Ale mam nadzieję, że większość z tych 'wybryków' mojego rodzenstwa ,to jednak wina mlodego wieku.. Moim zdaniem to wina gimnazjum. Największej porażki jeśli chodzi o reformę edukacji. Aaaa muszę się pochwalić- jak wiecie, jestem w 34 tyg .ciąży i własnie zrobiłam sobie sama pedicure.. Podobno dla niektórych to wyczyn?? :wave: Dzielna jesteś bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 23.02.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif Tak namotałyście że Ja myślałam że to gospodyni jest w ciąży .Niezła gafę strzeliłam http://forum.barcis.pl/images/smilies/puknijsie.gif na dzień dobry To teraz nemi nie zostaję ci nic innego jak zaciążyćhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/roootfl.gif A wątek ciężki bo żeście tyle stron naklepały http://forum.barcis.pl/images/smilies/plotki.gif kiedy to nadrobię ?? atmosfera superaśnna http://forum.barcis.pl/images/smilies/kuul.gif Wszystkie brzuszki pozdrawiam A co do różnic między rodzeństwem to raczej mnie nie przebijecie :jawdrop:Mam 18 lat młodszą siostrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.02.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) haha.. Ty cwaniaro jedna.. pożyczenie brzuszka przemilczałaś:D:D:D Cóż czyli brzuszek zostaje ze mną... hehe Karolek.. to faktycznie nie przebijemy:) wooow 18 lat:D:D Radek kupuje przyczepę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAMY JĄ:) Edytowane 23 Lutego 2012 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.02.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif Tak namotałyście że Ja myślałam że to gospodyni jest w ciąży .Niezła gafę strzeliłam http://forum.barcis.pl/images/smilies/puknijsie.gif na dzień dobry He he nic się nie stało - gospodyni nie jest przewrażliwiona na własnym punkcie. To teraz nemi nie zostaję ci nic innego jak zaciążyćhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/roootfl.gif :no: [A wątek ciężki bo żeście tyle stron naklepały http://forum.barcis.pl/images/smilies/plotki.gif kiedy to nadrobię ?? atmosfera superaśnna http://forum.barcis.pl/images/smilies/kuul.gif No ba. Nadrabiać nie trzeba - można dołączyć na gotowe. [A co do różnic między rodzeństwem to raczej mnie nie przebijecie :jawdrop:Mam 18 lat młodszą siostrę. Woow - no to faktycznie. Ja się zawsze zastanawiam, czy decydując się na kolejne dziecko, mając jedno dorosłe, rodzice tęksnią za pieluchami, czy częściej po prostu akceptują fakt pojawienia się nowego członka rodziny...? haha.. Ty cwaniaro jedna.. pożyczenie brzuszka przemilczałaś:D:D:D Cóż czyli brzuszek zostaje ze mną... hehe Nie zauważyłam propozycji. Brzusia mogę przygarnąć na 5 tygodni, później Ci go oddam i przez przyjemność porodu będziesz przechodzić sama. Przypuszczam, że i tak byś nie oddała. A tak poważnie - kurcze, przecież te 6 tygodni to zlecą nawet nie wiadomo kiedy. I będzie Ignaś z Wami. Kurcze nadaję z pracy, wpadam co chwilę i wypadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.02.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ooooo zastosowałam metodę multicytatów pysiaczka i zadziałało! :wiggle:W tej wersji zdecydowanie szybciej. O jakże się cieszę, że działa Aaaa muszę się pochwalić- jak wiecie, jestem w 34 tyg .ciąży i własnie zrobiłam sobie sama pedicure.. Podobno dla niektórych to wyczyn?? Gratulacje anagat, zdolna jesteś i dzielna Radek kupuje przyczepę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAMY JĄ:) Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A ja się na fotki nie załapałam Pracować mi się zachciało Dziewczyny, chodzi Wam o wielokrotne cytowanie? Przy każdej odpowiedzi, w prawym dolnym rogu jest taki znaczek cudzysłowu w dymku komiksowym. Klikacie kilka a ostatni post dajecie normalnie "odpowiedz cytatem". I już Mój mąż ma siostrę prawie 18 lat młodszą. Nie wiem, kiedy ja z nią normalnie będę rozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 nemi ebooki sa dla mnie alternatywa, ja czytam bardzo duzo, ksiazeczke 600-800 stron polykam w weekend, jak zaczne to swiat dla mnie nie istnieje (pod warunkiem, ze jest ciekawa) nie mam miejsca na wszystko co bym chciala przeczytac, o funduszach juz nie wspomne. pewnie ze wole ksiazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Tak więc posiadanie rodzeństwa nie jest równoznaczne z tym, że nie czujesz się samotny. Oj święte słowa rzekłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.02.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 kurna melodia no...jak się robi te "zintegrowane" odpowiedzi z cytatem? http://emoty.blox.pl/resource/bezradny.gif na każdego posta bym chciała coś odpowiedzieć a tak jak zaczynam skrobać to zapominam co kto napisał Super, że Alana zapytała o multi-cytat teraz nie gubię się w odpowiedziach. I pocieszające jest to, że nie tylko ja nie ogarniałam tego (a to taka łatwizna ) He he no już nie takie młode... Za kilka latek jak sądzę zmiana kodu, trójka z przodu. Albo co gorsze czwórka ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 23.02.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Rocia, ale zazdroszczę straszliwie ludziom, którzy w rodzeństwie naprawdę mają wsparcie i przyjaciela.. Koleżanka z pracy poprosiła mnie o kupno papierosow , jak będę do pracy jechać.. Jaaa ale debilnie będę wyglądała- zaawansowana ciąża i kupowanie fajek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.02.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ' Offtopy u NEMI' Spodobało mi się.... A i moi chłopcy też są z innych bajek... jeden artysta.. dziś tu i teraz... Świat mu się zawalił jak mama musiała wyjechać z Emilem do kliniki.. i tak dom stał się tylko czasami domem... Emil.. chory, rozpieszczony... no bo jak inaczej jak drżysz o niego, 50 napadów dziennie, powkłówany wszędzie kroplówka za kroplówką gdzie sie da.. Neurolog mówi nie stresować, psycholog nie popuszczać.. a matka kocha bezgranicznie... Wiem, ze popełniłam dużo błędów, ale lekko nie było. I różnica 6 lat pomiędzy chłopcami to kosmos.. Nigdy nie zabawili się razem.. inne potrzeby.. ale leją się i wyzywają zawsze razem.. Ojjj czasami głowa mnie boli... tak czasami od rana do nocy potrafię ze sobą walczyć... Czy dogadają się kiedyś... pewnie tak.. jak będą mieć swoje rodziny i swoje dzieci, wspólny język, wspólne potrzeby czy zainteresowania ( teraz kompletnie inne...) I to fakt.. rodzeństwo nie oznacza, że masz z kim porozmawiać, przebywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Wiecie, to wszystko zależy od charakterów, my się od siebie różnimy ale lubimy podobne rzeczy, podobne rzeczy są dla nas ważne, rodzeństwo już dzieciate i to też bardzo zbliża . Brat wiadomo, wszystko mu było wolno bo chłopak i do tego najstarszy, siostra bardzo grzeczna i uczynna więc to najmłodsze niesforne dziecię (znaczy się: ja) w dzieciństwie łatwo nie miało ale nie narzekam, wiele mnie nauczyli a gdyby nie oni może byłabym zupełnie inna , kocham ich bezgranicznie i życia bez nich nie wyobrażam . Jeśli w rodzeństwie będą osoby ze skrajnie różnymi charakterami i do tego rozbieżność wiekowa to może być ciężej z porozumieniem. Życzyłabym wszystkim takiego rodzeństwa jakie mam. Arnika, nic dziwnego że się ze sobą nie bawią myślisz, że moi się ze mną bawili? Chyba, że mamie poskarżyłam to nieraz któreś musiało . Chmielewska we wszystkich książkach używa podobnych zwrotów, czasem jest trochę przewidywalna ale jej książki zawsze kończą się dla mnie za szybko . Tylko, że ja uwielbiam polskie kryminały, nawet jeśli nie są najlepsze (zwłaszcza lubuję się w PRL-owskich, nie ma lepszych ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 23.02.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A co do różnic między rodzeństwem to raczej mnie nie przebijecie :jawdrop:Mam 18 lat młodszą siostrę. Między mną i siostrą różnica wieku raczej standardowa, bo 3-letnia, ale mam znajomą, której brat jest młodszy o - uwaga - 25 lat. Kiedy brała ślub jej mama akurat chodziła z brzuszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 23.02.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Aaaa muszę się pochwalić- jak wiecie, jestem w 34 tyg .ciąży i własnie zrobiłam sobie sama pedicure.. Podobno dla niektórych to wyczyn?? o jaaa! ja nawet buta nie mogę sama założyć, a co dopiero paznokcie!niezła jesteś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 24.02.2012 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Heh ja miałam patent zginałam kolanka i zakładałam od tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 24.02.2012 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Kiedyś strasznie podobały mi się książi Szwai (szczególnie te pierwsze "Jestem nudziarą", "Powtórka z morderstwa", "Stateczna i postrzelona" czy "Zapiski stanu poważnego" - to ostatnie dla anagat i edi). Te nowsze już nie są dla mnie tak fajne, a "Zupa z ryby Fugu" wręcz mnie rozczarowała dzięki za pozycję, ale ja już nie chce czytać...http://www.e-gify.pl/gify/emotikony/emotikony_male/najlepsze/best12_(www.e-gify.pl).gif ostatnio po jednej takiej lekturze odechciało mi się dziecka a teraz to juz raczej za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts