Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

:hug:metryka to sprawa drugorzędna, najwazniejsze na ile lat sie człowiek czuje:yes::D no i tym sposobem ja od dobrych kilkunastu lat wciaż mam 20!:lol2::lol2::lol2:

O i to jest właściwe podejście.

Moja prawie 80-letnia babcia odkąd pamiętam na pytanie o wiek, odpowiada "skończyłam 20". :D

A ja jakoś ostatnio faktycznie przejmowałam się swoim wiekiem jak skończyłam 25 i moja rodzina stwierdziła, że już nie jestem "po 20", tylko właśnie dołączyłam do ludzi "przed 30". :mad:

Teraz to mi już wszytko jedno. ;)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madziu to i ja bardzo spóźniona życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji nastych urodzin. Przyjmij ode mnie ten bukiecik

[ATTACH=CONFIG]123486[/ATTACH

Apropos Euro, moja średnia córka tak się wciągnęła w oglądanie z nami meczy, że dziś mi mówi: "co ja będę oglądała wieczorem?". Wcześniej jakoś ją nie interesowała piłka. Szkoda, że koniec. Teraz odliczamy do Londynu (lekkoatletyka też Cię wciąga czy już mniej?).

kwiaty.jpg

Madziu to i ja bardzo spóźniona życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji nastych urodzin. Przyjmij ode mnie ten bukiecik

Dzięki Dorotko :hug:

Apropos Euro, moja średnia córka tak się wciągnęła w oglądanie z nami meczy, że dziś mi mówi: "co ja będę oglądała wieczorem?". Wcześniej jakoś ją nie interesowała piłka. Szkoda, że koniec. Teraz odliczamy do Londynu (lekkoatletyka też Cię wciąga czy już mniej?).

No właśnie zdecydowanie mniej. :( Ja kocham piłkę nożną. Uściskaj młodą ode mnie :)

juz sie zaczelo:bash:

Zajebi... znaczy cudownie. Ciekawe czy to się kiedyś skończy? Bo na drugie Euro to w najbliższym czasie nie mamy szans.

Jak dobrze, że ja nie oglądam TV :)

No ja też niezbyt często, bo mi ciągle czasu brakuje. A teraz to już w ogóle - nawet w niedziele siedziałam w pracy przez 10h.

Ale - uwaga - po roku oczekiwania Tomek zamontował matę wiklinową na balkonie. Można uznać, że nabrało mocy urzędowej. Jutro będzie poprawiał, bo coś tam krzywo wyszło, czy coś. A później będziemy czekać aż Niutek ją zje, bo już się dobierał. ;)

Madziu,

Co ja tu czytam - Ty Raczkiem jesteś :D (to tak, jak ja ;)).

Spóźniony, ale radosny torcik Ci przesyłam (od niego nic Ci nie urośnie ;)) oraz mnóstwo najlepszych życzeń :).

http://desmond.imageshack.us/Himg801/scaled.php?server=801&filename=tortz.jpg&res=landing

Ewuś dzięki śliczne! :hug:

Raczki są super, trochę chimeryczne, ale da się z nami żyć. Podobno. ;)

Dorotko Niutek ostatnio zdycha niemal cały czas. Te temperatury go wykańczają - non stop siedzi albo leży w łazience. Jak któreś z nas zapomni zostawić otwartych drzwi do łazienki to łazi i "fuka" albo stoi pod drzwiami i jęczy. Miski z wodą ma wszędzie, ale niewiele mu to pomaga.

He he urwanie kapelusza mi się podoba. :) Nie znałam. :) Ja bym powiedziała urwanie d... szczególnie po tym co się dzieje w tej popierniczonej branży i tego magicznego medialnego szumu wokół upadku jednego z touroperatorów. Ehh. Dopiero początek lipca a ja już jestem tak zmęczona jakby był sierpień.

Niutkowi tyłek odżył dziś trochę, bo w Krk dziś nieco chłodniej się zrobiło. I nawet deszczyk popadał przez chwilę. No i piesowi włączyło się znów ADHD.

No a tak w ogóle to chciałam Wam pokazać skrzypce mojego pradziadka, które odnowiliśmy (mają ponad 100 lat, były strasznie zniszczone, a wyszły całkiem fajnie) i roślinki, które się ostatnio pojawiły w mieszkanku, ale nie mam kiedy. :( Od 2 tygodni zbieram się, żeby zamówić na allegro doniczki (osłonki czy jak to tam nazwać), o takie: http://allegro.pl/donica-coubi-24x24-h42-5-8-kolorow-wklad-gratis-i2466043375.html Muszę przesadzić Zamioculcasa i potrzebuję takie osłonki jeszcze na 2 noliny i dracenę. Ostatnio przesadziłam storczyka, bo rozwalił doniczkę. Mam nadzieję, że nie zdechnie.

Dziewczęta czy zna któraś z Was skuteczny sposób na siniaki? Udało mi się dziś wywalić na rowerku w drodze do pracy i teraz wyglądam jak ofiara przemocy domowej. :sick: A jest za ciepło, żeby chodzić w długich spodniach. Zastanawiam się, czy da się z tym dziadostwem coś zrobić, czy trzeba poczekać aż same zlezą? :confused:

Help...

Madzia współczuję:hug: u mnie w rodzinie stosowało się jeszcze babciny przepis na okład z kapusty, liścia trzeba obtłuc tłuczkiem do mięsa, delikatnie, żeby tylko sok puścił i taki mokry liść na siniaka czy stłuczenie, zawinąć folią, może być do żywności i kilka godzin a najlepiej całą noc potrzymać. Cudów nie będzie ale pomoże. A dla leniwych i bardziej ufnych farmacji - Altacet w żelu, też skuteczny ale ja bym zrobiła i to i to, tzn na noc kapucha a w dzien żel:yes:

Anetko dzięki! Kochana jesteś! :hug: Kapuchy to już dziś nie kupię, ale do apteki dyżurnej mam niedaleko, więc wybywam po Altacet. Gdzieś doczytałam, że jeszcze maść z arniki (nomen omen) ponoć pomaga, więc zrobię eksperyment i zastosuję obie - na różne miejsca, bo do wyboru mam dużo...

To, że cudów nie będzie to ja wiem, ale jeśli wziąć pod uwagę CUDA, które mam aktualnie na kończynach i to we wszystkich kolorach tęczy, to chyba zaryzykuję. Kurde z każdą godziną wygląda to coraz mniej ciekawie. :sick:

Swoja drogą ciekawe co by powiedział T. jakbym tak się wyokładała kapustą i owinęła folią (obie nogi, prawa ręka, bark i tyłek). Porażka totalna... Ale może lepiej się nie przejmować bo i tak póki co patrzy na mnie z politowaniem...