Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

W zasadzie nad zmywarką bym się tylko zastanowiła.. bo ja mam Whirlpoola i nie jestem zachwycona, forumowa TAR też ma tą samom i nie jest zachwycona, a dziewczyny mają Boscha czy Simensa i są zadowolone...

Nad pralką też bym się zastanowiła...

Reszta sprzętów typu piekarnik piecze, płyta gotuje to czego chcieć więcej....

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Arnika .. faktycznie w Ire też miałam zmywarkę whirpool i też nie byłam zadowolona.. U mnie- niedomywała, często zostawał proszek na naczyniach..

Wstępnie z pralek albo Beko (miałam i lubiłam) ew. electrolux.. w innych dostępnych dla mnie cenowo nie znalazłam tej opcji z możliwością regulacji temp. do krótkiego prania. Piekarnik pewnie amica, płyta pewnie też amica.. Najpierw pralka i lodówka.. bez reszty można żyć:D

A ja znowu mam jakiś uraz do Amici. Osobiście nie miałam, ale koleżanka kupiła całkiem niedawno pralkę i już chyba 3 razy był serwisant :( Lubię za to Samsunga, Beko. Ale tak jak mówicie nawet dobry producent może wypuścić jakiś bubel :(

Raczej rozglądam się za ceramiczną niż indukcją ...

Ps. Jak to, a bez płyty (kuchenki) da się żyć? :(

Edytowane przez Rocia

Ja mam zmywarkę Elektroluxa i powiem tak dupy nie urywa - czasem trzeba być po 2 razy. Z kolei piekarnik Elektrolux jest super ekstra (jakby się jeszcze sam czyścił to już w ogóle byłoby miooodzio).

Rocia do płyty mieliśmy zrobioną gotową instalację przez dewelopera - jest jakieś gniazdko cudo do tego (pewnie ta siła, o której piszesz), ale dopytam się dokładnie Tomka jak wróci do domu.

Z firm to ja chyba kocham najbardziej Miele - mamy odkurzacz od nich już kilka lat i jest cudowny. Ale ceny mają takie, że za 1 sprzęt to ja sobie kupię wszystko co mi do kuchni potrzebne... :(

Powinnam jechać dziś do firmy, ale tak mi się nie chce, że chyba nie pojadę.

Z amici kupowalabym tylko takie 'kuchenne' rzeczy.. indukcję/ kuchenkę, ew. mikrofalę? Pralka to jakos tak dziwnie, nie?:)

A bez kuchenki da sie zyc jak się posiada thermomix:) Gorzej bez piekarnika.. bo lubię piec i mięcho, i ciasta. Ale tez się da.

Rocia, jakby co to mam tesciow rzut beretem, to sie u nich stołowac mozemy hłe hłe.. Biedna tesciowa, bo gotowac to ona nie lubi:D

Kobity.. o czym ja gadam, bo ja chyba nie pisałam, ze mebli kuchennych tez na razie nie bedzie:D?? Jesli juz to jakas taniocha marketowa..Hardcorowcy z nas...

Edytowane przez anagat

Oj tam oj tam - u nas 6 szafek i Ikei stoi w kuchni od półtora roku (no 2 wiszą) i w ogóle mnie to nie rusza. Lodówka jest, zmywarka, płyta, piekarnik są, zlew jest a ja w domu raczej nie gotuję (dzięki knajpie z dowozem "domowych obiadków" do domu lub firmy - częściej do firmy), więc nie czuję dyskomfortu. Warunki spartańskie, ale chyba tak będzie dopóki mieszkanie będziemy traktować jak noclegownie.

Poza tym, w między czasie zmieniło się dużo jeśli chodzi o moją wizję tego mieszkania, więc wymiana kuchni = wymiana płytek na podłodze i na ścianie, a tego sobie nie wyobrażam chwilowo.

No i konflikt pt. "chcę białą kuchnię" - "białej kuchni nie będzie choćby nie wiem co" (w sensie ja i T) nadal nie został rozwiązany, więc... A i Tomek nie chce się zgodzić na eamesy, które w kuchni będą i koniec, ale albo będę czekać aż zmieni zdanie albo jak pojedzie na jakieś targi do Azji i nie będzie go w domu z 2 tyg. :D

Ghosty też mi się podobają. Czarne. ;) Jak kiedyś będę mieć na tyle dużą łazienkę, żeby wstawić tam krzesło to na pewno nabędę ghosta. :yes:

Biorąc pod uwagę częstotliwość przebywania w kuchni to chyba plastik nie będzie mi za bardzo przeszkadzał. A jak będzie to sobie podusię przywlekę i będę siedzieć jak księżniczka "na piernatach".

Rocia.. od czasu moich osatnich fotek to ja bobasa urodzilam.. no zostalo mi tu i ówdzie:mad::mad:

Znalazłam dzis taka stronke..

http://urzadzamydom.pl/

Kurcze no 99% projektów jest takie ''moje''.. A czy to nie firma naszej forumowej kolezanki? Cos mi sie kojarzy..szczególnie na jeden fotce- taka szczuplizna w sukience w paseczki...?

Narendilku , podeślij jakiś link:D Bom sie zaciekawiła..

Proszę:

Tapicerowany

A tak wygląda u malkul: KLIK

I jeszcze TAKIE

A tych poduś nie mogę teraz znaleźć. Poszukam jeszcze.

To były takie płaskie naleśniczki.

Mam nadzieję, że wklejając modele inspirowane nikogo nie uraziłam :)