Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy się... i nasze maleńkie eM...

nemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tar.. dla mnie bardziej sprzęt.. ale krzesełka tyż:)

A najlepiej jeszcze wpadnij do mnie i luknij na materiały na sofę..

no to lecimy na szybko:

piekarnik bosh - never ever, niby ma funkcje samoczyszczace i inne bajery ale do szalu doprowadza mnie stal nierdzewna i szyba, zostaje wszystko i nie ma szans na wyczyszczenie

zmywarka whirpool j.w. tragedia, nie domywa, nie ma funkcji suszenia (o tym sie przekonalam dopiero po zakupie) prawdziwie zadowolona bylam z wczesniejszego elektroluxa

lodowka - electrolux - kciuk w gore, rewelka, pakowna, dobrze rozplanowana ergonomicznie, komora zwieżosci, funkcja multiflow (system poziomu wilgotnosci powietrza), filtry, nie ma kostkarki bo nie chcialam ma tylko panel z wyswietlaczem i mase innych funkcji, z ktorych prawie nie korzystam :D

plyta ceramiczna - electrolux - j.w rewelka, ma 1 pole duze, 2 normalne i jedno z rozszerzeniem brytfankowym

pralka aeg - bardzo dobrze sie sprawuje.

typow nie pamietam musialabym pogmerac w fakturach. ja generalnie lubie sprzet elektroluxa sprawdzil sie na porzednich mieszkaniach, rodzina tez nim obkupiona, wszyscy zadowoleni.

na miele mnie nie stac:cool:

krzeselek szukalam dlugo i trafilam na stronke meble modo - od ghost'ow po klasyki. kupilismy krzeselka white classic (teraz tylko dostepne black classsic) proste twardo miekkie ale zaczepiscie wygodne. zaluje ze nie wzielam 8 zamiast 6 szt.

http://www.modo4u.pl/katalog/category/32/produkty/krzesla

Edytowane przez TAR

Ehh z tym Miele... Szkoda, że mają takie ceny bo te ich sprzęty naprawdę fajne...

Z płyty ceramicznej Elektrolux też byłam zadowolona dopóki nie pękła. Dzielnie służyła kilka lat i nic się z nią nie działo.

A tak w temacie kuchennym - nabyłam niedawno garnki w Ikei, z tej serii 365+ i strasznie mi się rysują. Wkurza mnie to jakniewiemco - czy któraś z Was ma to cudo i taki problem? Bo ja już taka zła jestem na te gary, że rozważam sprezentowanie ich mojej babci... Bo ona nie zwraca uwagi na takie rzeczy...

w temacie AGD:

zmywarka Whirpool - odradzam ! juz 3 czy 4 razy padł nam panel sterowniczy. Dwoeidzialam się ostatnio od spotkanego przypadkiem serwisanta, że Whirpool tak ma niestety...

Za to pralkę mamy ich - 6 zmysł i 10 lat działa bez problemu.

Generalnie najlepiej chyba kierowac się zasadą, ze kupować AGD danej firmy takie, w jakim od dawna się specjalizuje. Np Amica kuchenki ok, ale lodówki tragedia.

Ja mam przypuszczenia - myślę, że Tomek, który buszuje w nocy po kuchni i przygotowuje sobie np. śniadanie o 4 nad ranem albo odgrzewa obiad o tej samej porze (generalnie je w nocy) po prostu coś na nią upuścił. Oczywiście się nie przyznaje, ale wieczorem płyta była cała, a rano pęknięta, więc możliwości są dwie albo Niutek (którego jednakowoż o gotowanie w nocy nie podejrzewam), albo małżonek. W każdym razie pękło pole grzewcze to z rozszerzeniem na jakieś podłużne naczynie. Pozostałe działały bez problemu, ale ja ze strachu bałam się ich używać.

Tymczasowo zakupiliśmy jakąś Amicę za 500 zł, a jak będziemy robić kuchnie to sobie kupię indukcję.

ja kiedys gotowalam na gazie potem sie przerzucilam na ceramike, dla mnie o niebo lepiej. a moze nie umiem na gazie gotowac :D :rolleyes:do indukcji nie mam porownania ale jak bylam u Arniczki to zauwazylam, ze na indukcji rzeczywiscie sie szybciej gotuje, tak mi sie bynajmniej zdawalo

ja w zeszlym roku trafilam na fajne gary w duzej hurtowni AGD, kupilam 7 garow roznej wielkosci, 2 roznej wielkosci patelnie i brytfanke, sa rewelacyjne, pokryte powloka ale nie teflonem, nic sie mi na nich nie rysuje i co lepsze nie byly przesadnie drogie jak na garnki. musze sprawdzic znaczek producenta bo jeszcze bym pare dokupila.