nemi 19.02.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) Ciąg dalszy tematu cegieł - buszując po wątku monah wynalazłam kilka miejsc gdzie można cegłę zakupić: http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/List05&cid=1077526673895&c=Page&sl=wb_pl_home_pl http://www.ceglacieta.pl/component/option,com_wbgallery/Itemid,37/ http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 http://www.crh-klinkier.pl/oferta.php?id=01 http://www.zamarat.iq.pl/?pid=main_tresc.pl.17 http://www.vandersanden.com.pl/index.php?strona=oferta Chyba kolorystyka z tej ostatniej stronki podoba mi się najbardziej. Jako że nie bardzo chciałabym osiągnąć efekt twierdzy krzyżackiej na razie szukamy piaskowej cegły. To znaczy ja szukam piaskowej, T. szarej / grafitowej. Edytowane 19 Lutego 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 19.02.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 witam Zaglądam tu po raz pierwszy, przeczytałam całość i niecierpliwie czekam na ostateczny rezultat - bardzo mnie ciekawi, jak urządzisz/cie to Wasze M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.02.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witaj jonaw, miło nam, że zajrzałaś. Przyznam szczerze, że ja też jestem ciekawa finalnego efektu naszej wykończeniówki, bo koncepcja straaaaasznie się zmienia. Początkowo miało być ciepło i przytulnie, biel, krem, brązy etc. Teraz mnie już nieco bliżej do szarości. Drzwi wewnętrzne, które wstawiłam kilka stron wcześniej będzie trzeba komuś ofiarować, bo aktualnie "na tapecie" są białe... Ehh... zobaczymy - na razie coś tam na bieżąco wrzucam, ale na finał to będzie trzeba jeszcze trochę poczekać. Niemniej jednak zapraszam do odwiedzin i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 19.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 no, jak widziałam te Twoje drzwi to przyznam, że się zdziwiłam czemu nie są białe Zmiana koncepcji to coś dobrze mi znanego, my się wprowadziliśmy do obecnego mieszkania zaledwie 1,5 roku temu a dziś już wiele zrobiłabym inaczej. Wtedy też gustowałam w jasnych kolorach, pochodnych beżu No i drugi raz nie kupiłabym brązowej kanapy, tylko szarą! Na szczęście choć przedpokój mamy szary, a teraz też myślę nad pomalowaniem ścian w łazience i wc na szaro. Mimo wszystko urządzanie mieszkania to bardzo przyjemna sprawa, choć czasem nerwy trzeba mieć ze stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.02.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ooooj urządzanie jest super. To chyba najprzyjemniejsza sprawa z całości, ale co do nerwów ze stali to zgadzam się z Tobą w 100%. My wyszliśmy z założenia, że w naszym mieszkaniu chcemy się dobrze czuć i nie chcemy zbyt mocno podążać za aktualnymi trendami designu. Do szarości się oczywiście przekonałam na forum i teraz próbuję przekonać T. Pewnie to trochę potrwa, bo T. przechodzi aktualnie fazę buntu (spóźnioną o jakieś 10 lat) i vetuje sporo moich pomysłów, ale póki co dajemy radę. Wbrew swoim wcześniejszym przypuszczeniom bardzo lubię łazienkę, co biorąc pod uwagę wcześniejsze perturbacje z nią związane to jest dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 20.02.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ku pamięci wrzucam instrukcję zmiany ustawień tak, aby pojawiały się śliczne emotki Jeśli chcesz mieć ładne emotki to musisz: - naciskasz na swojego nicka na górze - po lewej stronie na samym dole masz "moje ustawienia", naciskasz - następnie wybierasz zaawansowane ustawienia - w "pozostałe opcje" masz m.in "Interfejs edytora postów" i tam zmieniasz na "Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG" - zapisz zmiany Wczoraj byliśmy w IKEI - niestety przebudowa marketu w Krakowie trwa dalej, przez co w sklepie nic nie można znaleźć. Ostatecznie wypad zakończył się zakupem miliona świeczek. http://img201.imageshack.us/img201/6529/0122741pe084324s4.jpg http://img262.imageshack.us/img262/2182/0092621pe229248s4.jpg Następnym razem muszę dokupić jeszcze lampion i podstawki. Ale nie pojadę tam więcej dopóki remont się nie skończy bo to jest ponad moje siły. http://img833.imageshack.us/img833/3325/0096025pe235379s4.jpg http://img14.imageshack.us/img14/8003/67287pe180895s4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.02.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Niniejszym oznajmiam, że osiągnęłam niewielki sukces w sprawie wprowadzenia do naszego mieszkania szarości. Rozmowa z T. [Ja]: - Zobacz Słońce jaki fajny dywan znalazłam (wiadomo banan na twarzy i fotka w sieci)[T]: - Eeeeee.... Szary...?[J]: - No... ale taki faaaajny. Kundla sierści nie będzie widać... I nie będzie się wywalał na panelach...[T]: - Nieeeeeee... szary to nieeeeee.... brązowego poszukaj... albo czarnego...[J]: - Szary byłby fajniejszy....[T]: - Co Ty masz z tym szarym?[J]: - Nic. Kupmy se taki we wzorki. Taki babciny... Najlepiej od ruskich z targu... (foch) Następnego dnia [T]: - Wiesz co, ten szary dywan to by nam do kolumn pasował... I do sprzętu... Może faktycznie trzeba kupić szary...[J]: - Nooooooooooooooooo G'woli wyjaśnienia - mój T. to maniak jeśli chodzi o wszelkiego typu sprzęty elektroniczne, ze szczególnym uwzględnieniem kolumn (których na 14 m2 mamy 7). Natomiast co do psa - to w tym przypadku najlepszy byłby foliowy worek rozłożony w całym mieszkaniu, taki, co by go 2 razy dziennie można było zwinąć i wywalić. Od jutra zaczynam indoktrynację w sprawie białych listew. Uprzejmie proszę o trzymanie kciuków, bo sprawa wydaje się ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 24.02.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ci wszyscy faceci są jednak tacy sami im wiecej czytam wątków to pzrekonuje sie ze wszędzie to samo... Ja tam uwielbiam wszelkiego rodzaju świeczki , świeczniki , latarnie i etc. więc uważam twoje zakupy za udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 24.02.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Trzymam kciuki za akcje pt.: "białe listwy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.03.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dziewczęta, zapraszam na pączki: http://img834.imageshack.us/img834/1369/1179226914pczki.jpg lub faworki http://img821.imageshack.us/img821/3818/zdjecieu.jpg Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 03.03.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 mniam dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.03.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 nemi to ja też trzymam kciuki za białe listwy i szary dywan dobrze że mój M. nie protestował przeciw szarościom a nawet mu się spodobały. I białe listwy też powiedz swojemu facetowi że szary to taki męski kolor no a najbardziej pasuje do niego biały więc nie ma wyjścia z listwami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 05.03.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 nemi i jak postępy w indoktrynacji?? argumenty korozji - bardzo słuszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 05.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Nemi, a fotka dywanu gdzie? Mam nadzieję, że Twój facet wkrótce dołączy do grona wielbicieli szarości, a przynajmniej da Ci wolną rękę w kwestii wyboru kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.03.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) Cześć Dziewczyny, nemi i jak postępy w indoktrynacji?? argumenty korozji - bardzo słuszne lakorun postępów na razie brak. To znaczy T. stwierdził, że listwy mogę mieć nawet w kropki lub kwiatki (to był cytat), bo jemu wszystko jedno, ale wolałabym, żeby do tej opcji był przekonany. Bo inaczej przy każdym sprzątaniu będzie coś mruczał na temat tych listw. Nemi, a fotka dywanu gdzie? Mam nadzieję, że Twój facet wkrótce dołączy do grona wielbicieli szarości, a przynajmniej da Ci wolną rękę w kwestii wyboru kolorów. jonaw he he, fotki dywanu nie ma bo i samego dywanu brak. Cały czas szukam - mam parę typów (postaram się wrzucić jeszcze dziś), ale nie bardzo mogę się zdecydować. Muszę sobie podjechać do jakiegoś sklepu z dywanami i po prostu "pomacać" parę modeli bo w sieci ciężko stwierdzić jak się będzie sprawdzać przy psie. * * * Generalnie w kwestiach wykończeniowych to się niewiele u nas dzieje. I to jest trochę niefajne, ale mam nadzieję, że niebawem coś się ruszy. Edytowane 5 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.03.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) Ale jeszcze zanim o dywanach to pokaże Wam jaką śliczną narzutę wypatrzyłam gdzieś do sypialni: http://img192.imageshack.us/img192/9831/cbig6789483.jpg Podoba mi się strasznie. I co najlepsze mojemu T. także. Narzuta to ATICA z Eurofiran. Tylko cena trochę taka sobie. Edytowane 5 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 08.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Narzuta jest piękna. A białe listwy to bardzo eleganckie rozwiązanie, przekonaj Lubego. Ciekawa jestem, jak to ostatecznie u Ciebie wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 08.03.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 wow narzyta naprawdę piękna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulipka 08.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 nemi podczytuję Cię tu i z niecierpliwością czekam, także spowiadaj się tu częściej.. Ja swoje m2 odbieram za jakiś czas no i szczerze mówiąc mam nadzieję, że Ty swoje wykończysz znacznie wcześniej bo jestem cholerrnie ciekawa efektu szczególnie z białymi listwami.. Jestem fanką białych listew i wszechobecnej szarości, klimat troszkę połączony z decoupage, ale (ha!) weź i wytłumacz to facetowi.. więc rozumiem Cię doskonale i trzymam kciuki za Twoje przekonywania. Pamiętaj -cel uświęca środki, także wszystkie chwyty dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 08.03.2011 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Narzuta jest piękna. A białe listwy to bardzo eleganckie rozwiązanie, przekonaj Lubego. Ciekawa jestem, jak to ostatecznie u Ciebie wyjdzie... Maszenka witam Cię serdecznie u nas. Zapraszam do odwiedzania i komentowania. Co do efektu finalnego - he he sama jestem ciekawa. Niestety najgorsze jest to że mieszkamy 2 miesiące, a ja już bym połowę rzeczy zrobiła inaczej. nemi podczytuję Cię tu i z niecierpliwością czekam, także spowiadaj się tu częściej.. Ja swoje m2 odbieram za jakiś czas no i szczerze mówiąc mam nadzieję, że Ty swoje wykończysz znacznie wcześniej bo jestem cholerrnie ciekawa efektu szczególnie z białymi listwami.. tulipka witaj w naszych skromnych progach. Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę. Jak już pisałam - póki co w naszym eM nic nowego się nie dzieje, natomiast ja jestem na mocno zaawansowanym etapie wykańczania siebie. To znaczy pochorowało mi się trochę i nie bardzo wiadomo co mi jest. Dostałam jakieś wstrętne antybiotyki (jeszcze w paskudnych wielkich tabletkach) i skierowania na 100 badań (USG, RTG itp), więc siedzę w domu. Białe listwy będą u nas na 100%. T. oczywiście nie wie o tym jeszcze, ale ja wiem i to wystarczy. Znalazłam już w sieci takie o szerokości 15 i 18 mm (miałam z tym kłopot, a szczeliny dylatacyjne przy panelach mamy mniej więcej takiej szerokości), ale dziewczyny w wątku o listwach wysłały mnie do stolarza. No to sobie pójdę, jak tylko wyzdrowieję. Co do decoupage - też coś zaczyna mnie ciągnąć w tym kierunku (jakaś szafka na klucze, może listownik...) - nie wiem co mi się stało - forum powoduje chyba jakieś nieodwracalne zmiany w mózgu, bo wcześniej pewnie w ogóle nie zwróciłabym uwagi na takie rzeczy. To samo jeśli chodzi o szarości - na początku byłam przekonana, że szarości nie chcę - potem utonęłam w wątku o szarościach, w galerii ze zdjęciami i co - CHCĘ SZARY. Tak że tulipka zastanów się dobrze, czy chcesz się tu zadomawiać na dłużej. wow narzyta naprawdę piękna ! dagunia narzuta jest cacy. Cena trochę mniej cacy, ale w ostateczności do przełknięcia. Wczoraj T. przyjrzał jej się dokładnie i stwierdził, że ma cytuję "jakieś babcine wzory". Ehhh ci faceci... W każdym razie szukam narzuty, która nie będzie się błyszczeć... * * * PS. Kurcze strasznie fajnie umieć wstawiać te emotki Edytowane 8 Marca 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts