mbied1 16.10.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam mam problem, ponieważ mam zaplanowaną kuchnię z wyspą i chce na niej miec kuchenke na gaz, wiem jednak ze przeowy muszą być łatwo dostępne, czy ktoś rozwiązał ten problem aby było estetycznie i zgodnie z przepisami? z góry dziękuje za pomocEdyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 16.10.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Puścić z sufitu pionowo na dół. Czy estetycznie? Pewnie Cię to rozwiązanie nie usatysfakcjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 22.10.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 wolałabym poznać inne rozwiązanie, ale każda wskazówka będzie pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.10.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 może być estetycznie ale pod warunkiem zastosowania połączeń zaprasowywanych,może być miedź, może być nierdzewka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.10.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Inne rozwiązania, to rurka puszczona na podłodze, o którą będziesz się potykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.11.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 tu był też ten temat poruszonyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?161632-Jak-doprowadzić-gaz-do-quot-wyspy-kuchennej-quot jak byłam w sprawie gazu w gazowni powiedziano mi, że można np. zrobić rurę w podłodze, ale żeby był dostęp, to trzeba byłoby zrobić jakby taki ruszt. Mi wstępnie instalator mówił o jakiejść rurze wentylowanej, ale nie zgłębiałam na razie dłużej tematu. Powiedzieli, że najlepiej pytać tych, co robią kuchnie, bo skoro projektują płytę gazowa na wyspie, to powinny mieć ustalony sposób montażu. Obawiam się jednak, że niekoniecznie mogą projektować zgodnie z przepisami. Ogólnie, wbrew pozorom, dość ciężki problem do rozwiązania w sposób funkcjonalny i estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 14.11.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 puszcza się przez podłogę do wyspy, a zawór gazu umieszcza się przy cokole szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.11.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 ale czy ta podłoga nad rurą jest normalna, w sensie płytki czy co tam kto ma, czy musi być dostęp do tej rury (jak wyżej coś jakby ściągana pokrywa jak w grzejnikach kanałowych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 14.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 ale czy ta podłoga nad rurą jest normalna, w sensie płytki czy co tam kto ma, czy musi być dostęp do tej rury (jak wyżej coś jakby ściągana pokrywa jak w grzejnikach kanałowych)? Puszcza się przez podłogę (przepust przez strop w tulei osłonowej) takie rozwiązanie widziałem tylko raz (czyli z pomieszczenia pod wyspą). Myślę, że w podłodze w bruździe z rozwiązaniem wentylowania byłoby ok dla gazu ziemnego i właśnie taka kratka jak w grzejniku kanałowym też byłaby ok bo zabezpieczała by przed uszkodzeniami mechanicznymi, ale z drugiej strony gaz "puszcza się" nad puszkami instalacji elektrycznej etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 dzięki, muszę o tym pogadać z instalatorem, bo inaczej zostaniemy przy indukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 15.11.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 dzięki, muszę o tym pogadać z instalatorem, bo inaczej zostaniemy przy indukcyjnej Jak to nie kwestia kasy tylko przyzwyczajenia ja osobiście wybrał bym indukcję... fenomenalnie się gotuje, gazem może trochę taniej, ale mniej komfortowo i nie ma ryzyka, że przypalisz sobie jakieś ciuchy lub rękawice od płomienia z gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 mam od 10 lat indukcję i ogólnie ok. Tylko jak nie ma prądu jest problem, bo nie można nic ugotować, a poza tym na gazie lepiej się gotuje - "panujesz" nad płomieniem i możesz np. użyć woka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts