Marcin Czyczerski 20.02.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Co za czuby są w tym SLD! Sorki za te słowa, ale cieszcie się, że nie użyję słów, które teraz mi chodzą po głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropeczka 20.02.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Czyli znaczy się mamy do końca 2007r. 7%VAT-u No nie dokońca, bo tylko na roboty i budynki, a materiały nie. No i nie wiadomo co w końcu przegłosuja nasi Osłowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekW 20.02.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 VAT 7% na "roboty i budynki" to bzdura i mydlenie oczu bo przedsiębiorca może odzyskać tylko tyle VAT-u ile wpłacił. A to oznacza, że nie podniosą cen tylko niektórzy. Ci co mają marżę wystarczającą aby wpłacony przez nich 7% VAT pokrył odliczony 22% za materiały. Czyli jak nie kijem go to pałką - najtańsze mieszkania i domy zdrożeją co najmniej do poziomu wynikającego z w/w. Apartamenty w W-wie być może nie zdrożeją choć właściwie dlaczego nie. A debile z SLD będą za pół roku biadoliły, ze zapaść w budownictwie, bezrobocie i szara strefa. I tak w wyborach mają przechlapane może im wszystko jedno. pozdrawiam PS: Zwrot VAT przez 5 lat po zakończeniu budowy to groteska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 20.02.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Jeszcze raz mój komentarz Taaak, jak teraz to wszyscy przeciw, a kto to SLD wkółko wybiera? Znamienne jest, że w pierwszych badaniach, którymi objęci sa ludzie pod lokalami wyborczymi, zwykle mniej osób przynaje się , ze głosowało na SLD, a faktyczne wyniki sa zawsze wyższe na korzyśc SLD. Czyli tak, narzekamy, psioczymy, wręcz wypieramy naszych sympatii do Leszka i kolezków, ale i tak oddajemy na nich głosy! Niezła polska hipokryzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 20.02.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Czyli tak, narzekamy, psioczymy, wręcz wypieramy naszych sympatii do Leszka i kolezków, ale i tak oddajemy na nich głosy! Niezła polska hipokryzja! Nie tylko polska. Ze 40 lat temu Pete Seeger (czy ktoś go jeszcze pamięta - autor wielu słynnych songów) śpiewał: "The leaders are the finest men, and we elect them again and again"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 20.02.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Hej Ludziska! W Zetce właśnie klepnęli, że w ciągu godziny dowiemy się jak to ostatecznie będzie z tym budownictwem społecznym! Jestem w trakcie remontu i jak sądzę już "przepołowiłem". Dla tych co się jeszcze nie pobudowali...i dla siebie - trzymam kciuki!!! Pozdrawiam Pearl PS: może Ci co tam naciskają też się jeszcze nie pobudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 20.02.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Slyszalem ostanie propozycję Millera w sprawie podatku liniowego... Zgadza się, żeby była jedna stawka! Zła wiadomość, ta stawka to 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocza 20.02.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Vat na budowlankę 22 %. Stało się, qrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.02.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Wiadomosć PAPSejm wprowadził 22-procentowy VAT na materiały budowlane po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Do 2007 roku zakup mieszkań i usługi budowlane będą obłożone 7-procentowym VAT-em, co gwarantują nam okresy przejściowe.O tym czy poprawka wejdzie w życie zadecyduje głosowanie nad całością ustawy. Bez komentarza Teraz ruch Senatu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.02.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 No i wszystko wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.02.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 podobno brakło 6 głosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareksr 20.02.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Kur...wa znowu sie nieudało.Zyc się niechce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 20.02.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Tak sobie mysle ze Ci którzy są zdecydowani budować i dlatego czytają Forum budować i tak będą. Będą szukać lewizny strefy szarej itd itp i w końcu się uda - przecież Polak potrafi. Nie rozumiem tylko dlaczego u nas tak właśnie ciągle jest. Jeżeli jest furtka w postaci budownictwa społecznego to dlaczego nasi wybrańcy nie walczą zębami i pazurami aby nas uchronić przed złą Unią która karze płacić więcej. To czyje interesy oni w końcu reprezentują? Mogę sobie tylko pogratulować że nigdy nie głosowałem na lewicę, która jak ma okazję albo wręcz pretekst by podatki podnieść - to na pewno podniesie, w końcu baaardzo lubi rozdawać nie swoje.A na tego nieudacznika Pola przyspawanego do stołka to patrzeć nie mogę i wstyd mi że on też z Poznania - tak sobie myślę on musiał tu imigrować.... Przepraszam wszystkich za ten kawałek polityki - czasem mnie szlag trafia. Tyle kłód pod nogami już przeszedłem, przejdę i tę, tylko mnie już nogi bolą od podnoszenia ich coraz wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulejman 20.02.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Przyjdzie taki dzień, że podziękujemy rządowi za to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pro 20.02.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 I tak kurcze myślałem 22% VAT na materiały dodatkowo dowiedziałem się że duza ulga z 2000r do końca grudnia 2004 r , prawo działa wstecz z tego wynika w tym pieprzonym państwie.Miler do kibla, Lepper na prezydenta. Kupować i wykonywać bez faktur niech żyją uczciwi podatnicy i szara strefa w budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.02.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 I chyba przyjdzie dokonać przedpłaty na niektóre materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Dyniogłowi podatkiem dziurę w sakwie Państwa naszego biednego chcą załatać, a niefrasobliwość ich wynika z faktu, że swoje Domy pobudowali już dawno, a nie jak my, "Biedne Misie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ambaran bez login 20.02.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Miałem użyć brzydkiego słowa ale po lekturze pszychloga dyżurnego napiszę: O jak niemiernie mi przykro że zont przyjął ustawę o VAT w poniższym kształcie: kur.a za onet.pl: ".......... wprowadzono 22-procentowy VAT na materiały budowlane ...... Ma być też wprowadzone rozwiązanie umożliwiające odliczenie części VAT-u od materiałów budowlanych dla osób budujących systemem gospodarskim." części VAT? Wiem że już to w wątku wcześniej napisano ale musiałem sobie ulżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Panie,Panowie, teraz dopiero szary odcień naszej biednej gospodarki powszechny będzie, jak moda na ulicach Warszawy w latach '50, czy '60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.02.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 A ja się łudziłem, że vat nie zostanie podniesiony i te cholerne ceny przestaną rosnąć. Ale nic z tego, teraz to dopiero się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts