anna99 20.02.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Jutro kupuję styropian. Wiem, powiecie, że nie dać się zwariować. Ale mnie nawet nie przysługuje odliczenie nadwyżki vat-u. Więc będzie krucho. Co się da kupić na zaś, a potem, na lewo, tzn. bez faktury. Albo przez wykonawcę, niech on sobie odliczy. Mam ochotę kląć jak woźnica!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 anna99 , tu mik99, nie dajmy się ponieść emocją... http://info.onet.pl/_i/70/malysz17.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.02.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Mik99 - dlaczego jesteś 99? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolek 20.02.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Chyba to Korwin-Mikke proponował ,żeby rozgonić sejm i naszych wspaniałych posłów , a na ich miejsce zatrudnić 200 fachowców z Danii ( bo podobno najuczciwsi w Europie). Byłoby dużo taniej , sprawniej i lepiej . Ja jestem za ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 21.02.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Chyba to Korwin-Mikke proponował ,żeby rozgonić sejm i naszych wspaniałych posłów , a na ich miejsce zatrudnić 200 fachowców z Danii ( bo podobno najuczciwsi w Europie). Byłoby dużo taniej , sprawniej i lepiej . Ja jestem za ! Też jestem za! a duńczycy to naprawdę uczciwy naród. Znam z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gaj Mały 21.02.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Czy ktoś z Was może wyjaśnić o co chodzi z "przepuszczaniem" materiałów przez wykonawcę? Czy on dostanie zwrot nadwyżki Vatu? Mój wykonawca ma jednoosobową działalność gospodarczą (jest vatowcem) i tak się zastanawiam czy zakup materiałów przez niego nie uchroni mnie w prosty sposób przed 22pr vatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Na pochybel czerwonymKupujmy wszystko na czarno i przeczekajmy az te swinie powymieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 21.02.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Czyli co do maja musimy się sprężyc i kupić jak najwięcej materiałów budowlanych. A najśmieszniejsze jest to że sprzedawcy juz powoli o kilka procent podnoszą ceny.Oj będą miec ruch w kasach oj będa .... ale co potem ? Tylko podziękowac naszej partii rządzącej zachęca jak może do budowy własnego domu .Za to prezydentowa zaciera ręce jej agencja nieruchomościami na pewno podniesie zyski.... Paty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.02.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Na pochybel czerwonym Kupujmy wszystko na czarno i przeczekajmy az te swinie powymieraja. gościu jesteś rzecznikiem min. infrastruktury? wg. sondaży zostało ich 10% tj. 3mln po śr. 3 os. na mieszkanie to zwolni się jakieś 1mln. mieszkań, sprzedać je z 7% Vat i dziura budżetowa przytkana, problem budownictwa społecznego rozwiązana, więc preferencyjny VAT na materiały budowlanene jest nie uzasadniony a ewentualne wpływy można przekazać na NFZ w celu rozwoju lecznictwa psychiatrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.02.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 co ty w cuda wierzysz ich tam jest 3/4 trza pisać do JOLKI co by wpłyneła na decyzje OLKA jak nie to głosuję na Tomka L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Ustawa o VAT: Awantura w SLD Sejm w całości przyjął ustawę o podatku VAT. Za jej przyjęciem głosowało 221 posłów, przeciw było 190, a dwóch wstrzymało się od głosu. Teraz ustawa trafi do Senatu. Niespodziewanie koalicja odstąpiła od kilku podwyżek VAT-u. Wprawdzie wprowadzono 22-procentowy VAT na materiały budowlane, ale odstąpiono od takiej samej podwyżki tego podatku na artykuły dziecięce, usługi turystyczne czy transport drogowy. no to wszystko jasne...kur...mać Całkowicie zwolniono z VAT-u dostęp do Internetu. chociaż na forum będzie taniej;)...ale pociecha...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 chciałem w tym miejscu nawrzucac tym wszystkim odpowiedzialnym za ten burdel!! ale po co i tak sie nami nie nie przejmuja tylko mysla o sobie co do tego Vatu to pracuja nad jakimis poprawkami aby nam ta róznice zrekompensowac ale jak zwykle nikt nic nie wie!! juz widze co od dzisiaj bedzie sie dzialo w składach budowlanych, tak sie zastanawiam ilu z tych co nam taka niespodzianke zafundowało jest właścicielami składów a tak powaznie to moze pan minister finansów Raczko odpowie nam wszystkim jak to jest ze w kilku krajach unii jest zanizony Vat na materiały budow. i te panstwa nie płaca zadnych kar.Znowu rzad sciemnia zeby wyciagnąc od nas kase ok!! wystarczy!!! Jade na zakupy do składu LUDZISKA ZRÓBMY OGÓLNO KRAJOWE RUSZENIE MOZE TO COS ZMIENI!! NA POCZĄTEK ZABLOKUJMY RZĄDOWE SERWERY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 21.02.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 blokowac serwery to moje!!!Jolka.Alek ratujcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 21.02.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 co do tego Vatu to pracuja nad jakimis poprawkami aby nam ta róznice zrekompensowac ale jak zwykle nikt nic nie wie!! projekt tego zwrotu mówi, że 15% różnicę będzie można odzyskać : 1. po zakończeniu budowy 2. z podatku dochodowego w następnym zeznaniu rocznym PIT 3. rozłożone na 5 lat Krótko mówiąc można sobie to w du..... wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Tak myślałam że będzie 22% VAT-u ale czy ktoś w ogóle ptotestował na sam taki projekt. Ludzie przyjmą wszystko, na chyba że za parę lat sięgną dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 21.02.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Jeszcze raz mój komentarz Taaak, jak teraz to wszyscy przeciw, a kto to SLD wkółko wybiera? Znamienne jest, że w pierwszych badaniach, którymi objęci sa ludzie pod lokalami wyborczymi, zwykle mniej osób przynaje się , ze głosowało na SLD, a faktyczne wyniki sa zawsze wyższe na korzyśc SLD. Czyli tak, narzekamy, psioczymy, wręcz wypieramy naszych sympatii do Leszka i kolezków, ale i tak oddajemy na nich głosy! Niezła polska hipokryzja! Ejżesz, to nie kwestia głosowania, ale dotrzymywania obietnic wyborczych i egzekowania programów przedwyborczych. Co z tego, że głosujemy na lewo czy prawo, jak naprawdę głosujemy na program? Co z tego, że są obietnice przedwyborcze i TRZEBA coś wybrać, licząc się z tym, że nie zostaną spełnione? Każdy ma jednak nadzieję, że jednak może... w części... A tu jak się nie obejrzeć d upa zawsze z tyłu. Miał być wzrost gospodarczy? Likwidacja bezrobocia i szarej strefy? No 22% VAT na budowlankę mówi wręcz coś odwrotnego. Nie chce mi sie politykować, i nie robię tego, ale ci kolesie z rządu (przez małe "r") to żenada na całej linii. Takiej indolencji to ze świecą szukać. No może na Białorusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 21.02.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Mój mąż ma znajomego, który ma skład budowlany. Zadzwonił do niego przed chwilą czy mamy już kupować materiały a na to Znajomy ze Składem mówi, żeby nie panikować, bo PO maju ceny nawet trochę spadną... Czy to możliwe, czy Znajomy ze Składem chce więcej zarobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 21.02.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Wiadomość z http://www.onet.plMiller jest zadowolony z tego, że posłowie - głównie głosami kolacji SLD-UP - zdecydowali o usunięciu z projektu ustawy definicji "budownictwa społecznego", które miałoby być objęte 7- proc. podatkiem VAT. Za takie budownictwo miała być uznawana całość budownictwa mieszkaniowego. Zdaniem Millera, taka definicja w ustawie prowadziłaby do wielu nadużyć. "To, co nie byłoby budownictwem społecznym, byłoby traktowane jako budownictwo społeczne. Można sobie wyobrazić specjalistów od zamienia &czegoś w coś&, już nie mówiąc o ubytkach dla budżetu" - powiedział Miller. Dodał, że trwają prace nad ustawą, która ma w pewnym stopniu kompensować wydatki poniesione na materiały budowlane, obciążone 22-proc. stawką VAT.Zostawię to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Za rok wybory - pamiętajcie ten dzien. JA BĘDE GO PAMIĘTAŁ DO KOŃCA ŻYCIA i mojego głowsowania w kolejnych wyborach. Rzadko się traci 15 tys w ciągu chwili. SLD PRZESZŁA DO HISTORII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 trzymam cie za slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts