PatiJ 14.12.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Cena gazu wysoka, ale taka jest bez promocji u dostawców, 30zł brutto dzierzawa to standard, za zabranie butli mam 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 14.12.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Czy 3,20 brutto/litr (2,60 netto) plus 30 zł/mies za dzierzawe butki to uczciwa cena ? Dodatkowo jeszcze mam płacić UDT 145 zł rocznie i 1440 zł brutto za zabranie butli w przypadku rozwiązania umowy. Zależy co rozumiesz przez uczciwą ceną. W listopadzie propan do własnej butli płaciłem 1,91 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 14.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 To może ja źle myślę,ale wydawało mi się,że lepiej jest płacić za faktycznie zużyty gaz niż płacić jednorazowo za cały zbiornik. no chyba źle, bo sezonowe wahania gazu (lato tanio, zima drogo) dotyczą także gaspolu. jeśli masz ochotę płacić za gaz dokładnie wtedy kiedy jest najdrożej, to rzeczywiście tylko telemetia. W przeciwnym razie tankujesz w maju kiedy jest taniej i czekasz do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 06.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Słuchajcie, a jak to jest z dopompowaniem gazu "na lewo", tym zaworem do spuszczania chyba... Robił to ktoś z Was? Jak wygląda technicznie sprawa, jak zostanie jeszcze gaz w butli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 07.01.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Mam kupioną własną butlę .W lipcu 2011 tankowałem gaz za 1,6 zł za litr w Barterze.Nie płacę za żadne dzierżawy ,umowy itd.Sąsiadka,która ma dom 130 m2 teraz płaci za gaz 600-700 zł przy telemetrii.Aż strach pomyśleć gdyby teraz było -20 stopni. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez kgolebiowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 11.01.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a jakie są koszty zakupu własnej butli i jej utrzymania później chodzi o roczne opłaty itp. bo zamierzam ruszyć z budową domu z zasilaniem na gaz płynny i zastanawiam się jakie rozwiązanie zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 12.01.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Butlę kupujesz za ok 3500 zł (używana z kwitami)z dowozem.Dodatkowo musisz zrobić podstawę,projekt ,uziom i oczywiście podłączenie do kotłowni,inspekcję UDT.Rocznie musisz płacić za dozór UDT sto parę złotych.Cała inwestycja zwraca się po ok 2-3 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 30.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Słuchajcie, a jak to jest z dopompowaniem gazu "na lewo", tym zaworem do spuszczania chyba... Robił to ktoś z Was? Jak wygląda technicznie sprawa, jak zostanie jeszcze gaz w butli... Żaden problem wlać zaworem zrzutowym:) Trzeba mieć tylko końcówkę i trochę chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam.Zapraszam do zadawania pytań i dzielenia się wątpliwościami na nowo założonym forum poświęconym przyszłym i obecnym użytkownikom zbiorników przydomowych na propan.Celem forum jest skanalizowanie w jednym miejscu tematyki związanej tylko i wyłacznie z ogrzewaniem LPG.Zapraszam serdecznie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199200-PROPAN-–-własny-zbiornik-LPG&p=5266950#post5266950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nietakisupermario 10.10.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ja mogę polecić amerigas. zerknij na stronie na ich promocje bo robią dość ciekawe. myślę że dadzą ciekawszą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ciekawszą od czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiiek 13.01.2016 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Ja polecam firmę [moderowano link],korzystam od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Nie miałem nigdy problemu z dostawą na czas. Bałtykgaz proponuje także bardzo dobre rabaty na wykonanie przyłącza, dzięki czemu inwestycja nie jest tak bardzo odczuwalna. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 14.01.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Ja polecam firmę [moderowano link],korzystam od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Nie miałem nigdy problemu z dostawą na czas. Bałtykgaz proponuje także bardzo dobre rabaty na wykonanie przyłącza, dzięki czemu inwestycja nie jest tak bardzo odczuwalna. Podaj proszę powody zadowolenia. Dostawa na czas /?/ i rabaty nie są żadnym argumentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antoinette 13.12.2016 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Butla to całkiem dobry pomysł. Z tym, że trzeba być świadomym jak należy się z nią obchodzić. Wiele osób decyduje się na ich napełnianie w szemranych źródłach, a potem dochodzi do tragedii. Moim zdaniem lepiej jest kupować butle bezpośrednio u dystrybutora, tak jak oferuje to np. AmeriGas. To zdecydowanie najbezpieczniejsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanZ 02.02.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam, Korzystam z usług amerigazu dawniej shella od prawie 10 lat i jest to o 10 lat za długo.Aktualnie ustalili dla mnie cenę za gaz w wysokości 20 zl brutto za metr czyli 5 zł za litr!.Zadzwoniłem i zapytałem skąd podwyżka w ciągu miesiąca o 5 zł na metrze i człowiek amerigazu powiedział ,że wcześniejsza cena na fakturze to była pomyłka....Ewentualnie mogą dać rabat przy którym cena i tak jest absrurdalna bo ok 15 zł za metr gazu.Zdecydowanie odradzam, pomimo tego, że grożą mi karą za wcześniejsze rozwiązanie umowy wypowiedziałem im ją. Amerigaz trzyma klientów na smyczy dzięki klauzuli gdzie klient się zobowiązuje do odbioru np 25000 litrów, a następnie po powiedzmy roku promocji ustala cenę o 100 % wyższą od rynkowej.ODRAZDZAM, Amerigas NIE IDźCIE TĄ DROGĄ! Reasumując :Najkorzystniej jest zainwestować we własny zbiornik i kupować gaz na wolnym rynku, cena zbiornika zwróci się po dwóch sezonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts