compi 01.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Mi się to skojarzyło ze słynnym zdjęciem, gdzie babka pokazuje świeżo zamontowane okno, tyle że obrócone o 90 stopni w stosunku do pożądanej pozycji . Ktoś źle pomierzył : D. Tutaj klient dowiedział się o konieczności pionów i płaszczyzn wtedy, gdy się zorientował, że z bramą coś nie teges. Winnny jest również kiero z jego budowy. po fakcie każdy jest zresztą mądry. A ekipa jest do upy. W miejsu skręcania ramiaka ze ścianą powinni dać kliny i po wszystkim zapianować szczeliny. Z zewnątrz i tak idzie albo styro, albo sam tynk, który by to zamaskował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.11.2010 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 IVO333 Wszystko rozumiem, wiem że klienci potrafią truć dupę na lewo i być upierdliwy o byle co. Sam jestem w pracy po tej drugiej stronie barykady - co prawda w innej branży ale wiem o co chodzi. Mimo wszystko, te minimum dobrej woli ze strony takiej firmy, powinno być zachowane a nie do końca upieranie się, że wszystko jest dobrze pomimo tego, że jest schrzanione. Ja na prawdę, byłem wstanie odpuścić te szczeliny, jednak samo funkcjonowanie bramy budzi we mnie niepokój. Co do zapianowania szczelin, to jak wyżej zacytowałem, Hormann podobno tego nie dopuszcza.?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.11.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Rozumiem, że masz już i tynki i elewację skończone? To silikonem lub zaprawą je wypełnij. Pianki nie zalecają, aby profila bardziej nie pokrzywiła. Przy niskoprężnej takiej obawy raczej nie ma, chyba, że są to centymetrowe szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts