Allenin 17.10.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam. Mam dylemat, jaką wiertarkę udarową kupić. Potrzebna mi jest do okazjonalnych przeróbek/mini-remontów w domu (wielka płyta, beton) + czasem jakiś otworek w ścianie wywiercić itp. Zależy mi na jakości i niepsujości. Wpadły mi w oko te dwa modele: Bosch GSB 1600 RE http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-bosch-gsb-1600-re-walizka-i1253976241.html i Makita 1640k http://allegro.pl/wiertarka-makita-hp1640k-680w-walizka-i-wiertla-i1254480347.html Za Makitą przemawia cena, za Boschem marka (chyba, tj. dla mnie, jako amatora ). Co radzicie? Warto dorzucać stówkę więcej za Boscha? I jak sprawuje się ten boschowy uchwyt samozaciskowy w niebieskiej serii? Nie luzuje się sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 17.10.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 makita Ci wystarczy w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montolit 17.10.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 witamdo wiercenia w wielkiej płycie zdecydowanie polecam młotowiertarkę do pracy amatorskiej wystarczy coś takiego http://allegro.pl/bosch-mlotowiertarka-gbh-2-18-re-druga-glowka-i1263955755.htmltwoje propozycje to wiertarki z udarem mechanicznym które słabo radzą sobie w betonie .moim zdaniem w wierceniu w betonie lepiej sobie da radę młotowiertarka za 200 zł bo też takie są niż wiertarka z udarem mechanicznym za 500 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 17.10.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 ...tak zartobiliwe:ktos pisal,ze padl mu Bosch serii prof,wiec kupil za 30 pln.jakiegos szmelca,ku zdziwieniu swemu,weirtarka ta chodzi,ze az milo...ja bylem swiadkiem w Leroy Merlin,klient pod dzialem reklamacji,oddawal zakupiony przed kilkoma godzianmi tam sprzet,skarzyl sie,ze za 70 pln. to ta wiertarka powinna zakrecic chociaz raz,a ta w ogole nie odpalila...:-)nie czytalem Waszych postow,ale...tak dla rozladowania stresu przedzakupowego napisalem....z zycia i forum wziete,ot co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterklepa 01.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 WitamSzukam wiertarki do domowych prac, prawdę mówiąc nie chcę jakiej mega wypasionej firmówki. Znalazłem coś takiego, sprzedawca mi odpowiedział że jest niezłe, czy ktoś może słyszał o tym wynalazku warto go kupić ? http://narzedziaceglewskipl.shoper.pl/pl/p/wiertarka-PROF-580W-ROSCHELL/70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 01.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 kup sobie raczej taka http://allegro.pl/2-biegowa-wiertarka-900w-1022-skil-walizka-i2670271293.html mam taka w domu i jestem zadowolony, nic jej nie moge zarzucic. choc porownujac z makita ktorej czasem uzywam w pracy ten skil to dziecieca zabawka... tylko gdybys jednak ja kupil to uwazaj... ta "dziecieca zabawka" moze na pierwszym biegu bez problemu skrecic ci nadgarstek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekkadiusz 21.11.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja osobiście używam MAKITA HP1640 i jestem bardzo z niej zadowolony nie miałem z nią żadnych problemów przy pracy, a trochę już się nawierciłem. Zdecydowanie polecam ten model do domowych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.12.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Co za Boshem przemawia - marka? Bosh był dobry 10lat temu. Ostatnio zszedł na psy. Brachol miał od zarypania sprzętu stolarskiego, szlifierek itp Bosha. Wierzył w tę firmę. Ostatnio przejrzał na oczy, że za te same pieniądze ma sprzęt Makity i jak się przekonał Bosh nie umywa się do Makity. Polecam zdecydowanie Makitę. Sam już też tylko makitę kupuję (Hilti trochę za drogie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kallor 23.03.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Odkopię temat.Szukam wiertarki do użytkowania w bloku z wielkiej płyty (wiercenie w betonie + czasem jakeiś małe prace w matelu i drewnie) Co wybrać w cenie do 500zł? Czy lepiej kupić wyżej proponowaną Makitę HP 1640K i do tego jakieś porządne wiertła do betonu? A może jakas młotowiertarka?Pozdrawiam! Edytowane 23 Marca 2013 przez kallor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cewaw 24.03.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 bosh robi już wszystko. polecam makitę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 27.07.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Do ścian betonowych zdecydowanie bardziej wydajne będą młoty udarowo-obrotowe. Polecamy GBH 2-28 F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 27.07.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 ja kupiłem w castoramie jakiegoś noname za 70 zł - to było 5 lat temu. od tamtej pory przeżyła kilka remontów w wielkiej płycie i wykończenie aktualnego domu - czyli wiercenie + mieszanie zapraw. najlepszy zakup - tylko trzeba pamiętać, że wiertarka to nie wszystko - bez dobrych wiertel nic nie zrobisz- a one też kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.07.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ja się kiedyś skusiłem na wiertarke z lidla 2kW za 2 stowki. Duża moc, udar, funkcja mlotowiertarki. Do amatorskiego użytku polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henrok 03.08.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Tak samo jak większość używam wiertarki makita i wystarcz to w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markomarek 28.08.2019 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 słuchajcie, potrzebuje wiertarki do domu, takiej nie za miliony monet i najlepiej akumulatorową? Słyszałem, ze Ryobi robi dobry solidny sprzęt za rozsądne pieniądze? Możecie mi coś powiedzieć na temat tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts