dorben 13.05.2011 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Renia czeeeść!! Pianka zostaje, ale na dole, przygotowujemy tylko papę, tak by była przedłużeniem tej spod fundamentów i połączyła się a pianką na podłodze. Painka będzie w piątek,musimy zdązyć wszystko przygotować, został jeszcze odkurzacz, w sensie rury.. na górze dajemy 5 cm styro - te zdjęcia to z góry. Co do drzwi - właśnie z tą zielenią sie waham ze względu na okna które mamy orzechowe (kolor był za drogi). Ale zieleń do brązu pasuje-czy musi byc ten sam kolor?..Fajnie, ze znalazłaś schody - to będą samonośne czy obkładane betonowe? A kafelki jakie, jaka seria (bo ochra to pewnie kolr?)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Dorotka płytki to te co twoje na W ty masz te mniejsze ja zamówiłam większe .A schody będą obkładane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 13.05.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) Witeczka Dorbenko! Zeżarło mi pościka do Ciebie, ale jestem wytrwała. Szalej kobieto, szalej. Fason klasyczny,więc poszalej z kolorem. Zazdroszczę w skrytości uropu, po prostu B A J K A . Oczywiście ręczne robótki na chacie też watre pogratulowania. A przy okazji doszkalamy się, dzięki za fotorelację.Pozdawiam Edytowane 13 Maja 2011 przez lili07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.05.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 http://meksa.com.pl/galeria.html takie zamówiłam pan ma przyjechać na dokładny pomiar te ze ścianą z cegły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 13.05.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 co myślicie o tych drzwiach ? ja się prawie zdecydowałam pojadę je zobaczyć http://allegro.onet.pl/drzwi-drewniane-producent-transport-caly-kraj-i1612631228.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.05.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 i co w temacie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.05.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja będę Ilonko jechała zobaczyć na żywo drzwi do producenta może w piątek te z linku zobaczyć chce drewniane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 17.05.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja na Twoim miejscu zrobiłabym drzwi zielone takie właśnie ciemniejsze, ale futryny koniecznie w kolorze okien. Będzie wygladało zaje.....ście A najlepiej z czasem zamówcie takie drewniane opaski na drzwi w kolorze okien. Renatamama, drzwi wybralas bardzo fajne Sami bedziemy szukac drewnianych, tylko bardziej takich jak na drugim obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 18.05.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzięki kochane za głosy w sprawie drzwi!!!!!!!!!! Jak na razie: decyzja idzie w 65% w stronę zielonych.. a ostatecznie okaze się w sobotę-pojedziemy zamawiac!! Jeszcze się głowimy troszkę czy nie zmienić modelu na cos z okienkiem.. tylko ze oczywiście w naszej szerokości to tylko same supermodernistyczne potworki:( Agi niestety nie da się futryn brązowych a drzwi zielonych-jakos masakrycznie nieelastyczni są w tym salonie. To samo z klamką- 3 do wyboru i tyle. No ale juz myślę sobie nad taką opcją: drzwi i tak będa obudowane drewnem-daszki i osadzone głeboko w murze, więc po ociepleniu na zewn. moznaby wnękę drzwiową obudować orzechowym drewnem (tez się zastanawiam nad klinkierem+klinkierowe parapety). A klamkę chyba najzwyczajniej w świecie przemaluję na czarno farba do metalu.. czy to zda egzamin? Renatko zapomniałam zupełnie, ześ Ty tez fanka woodentica! Masz kogos poleconego, kto Ci to połozy? Bo ponoc są cyrki z tymi płytkami, niby bardzo nierówne, no ale trzymam kciuki zeby fajnie wyszło:) Bardzo ładne schody wybrałaś, prostokątne stopnie bez żadnych obłości- super. Na reklamie napisane 'w dobrej cenie' - napiszesz jaka to cena? Co do drzwi wewnętrznych - mi sie podobaja te pełne, lub z pojedynczą prostokatna szybką. To są drzwi surowe, prawda? Sami będziecie je wykańczać, wprawiac klamki itp? A co framugą i montażem? Lili dzieki za 'drzwiowy' głos Ilonka pytałaś fachowca o to ułożenie podłogówki? A w ogóle masz juz dzrwi i bramę? (jakos przeoczyłam) Dzis znów nas czeka sporo pracy - jestesmy na etapie rozkładania odkurzacza, ja jeszcze kończę sklejanie pap. Moze wieczorem jakies fotki wrzucę pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dorotko są surowe tak sami bedziemy malować ,można zamówić z malowaniem ale opcja ta jest droższa więc pędzel w łapę i jazda .Wstawiać też będziemy sami wejściowe wstawił mąż z moim tatą więc damy radę na dół myślę ,żeby dać po 2 szybki a na górę mąż upiera się na szybki bo chce światło z pokoi na korytarza zobaczymy może uda się go przekabacić .W dobrej cenie no powiem ,że jak dla nas to w dobrej mam wycenę na 11 stopnic 3 zabiegi ,jeden duży spocznik balustrady surowe czyli sami malujemy i montujemy cena 2800 pan ma wycenić z montażem .A do płytek pana jeszcze brak dziś jestem umówiona z jednym Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.05.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 oczywiście u mnie hula wiatr po chałupie drzwi nie stwierdza się i bramy również, własnie jestem na etapie wyboru i..Wiem że nic nie wiem http://emotikona.pl/emotikony/pic/11icon_devil.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.05.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a co ty teraz działasz bo ja mam wyleweczki robione i już muszę rozglądać się za płytkami do kotłowni, bo mój brat nie może się doczekać kładzenia. oczywiście czekaliśmy na ostatnią chwilę z kupnem płytek bo mnie małż hamuje, że na wszystko przyjdzie czas...a teraz na wariackich papierach....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0belay.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a co ty teraz działasz bo ja mam wyleweczki robione i już muszę rozglądać się za płytkami do kotłowni, bo mój brat nie może się doczekać kładzenia. oczywiście czekaliśmy na ostatnią chwilę z kupnem płytek bo mnie małż hamuje, że na wszystko przyjdzie czas...a teraz na wariackich papierach....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0belay.gif Nam pan od wylewek powiedział ,że trzeba odczekać po wylewkach 3 tygodnie aż woda odparuje i się zmocnią więc poczekaj z płytkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Dorotko poszłam zrobić zdjęcia i kuknełam na drzwi tu ich nie widać bo są za drzewami ale są orzechowe, brama jest zielona ,okna dachówka domek ,balustrady http://images37.fotosik.pl/825/a3de2daa090a2f32med.jpg Edytowane 18 Maja 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Renatko płytkowanie wyłącznie ścian a tam to już kupę czasu minęło od tynków, jak skończymy ściany to na końcu podłogi coby " za porządkiem " było.http://emotikona.pl/emotikony/pic/2okulary.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Renatko płytkowanie wyłącznie ścian a tam to już kupę czasu minęło od tynków, jak skończymy ściany to na końcu podłogi coby " za porządkiem " było. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2okulary.gif Jeśli tak to ok .Mi właśnie tata dokupił siatki i papieru ściernego bo zabrałam się za usuwanie resztek piasku ze ścian wczoraj wiatrołap i holl ,dziś zaliczę gabinet i będę mogła dół gruntować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 18.05.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja mam jeden poważny problem nie mogę słuchać tarcia papieru ściernego, bo mnie dreszcze biorą, więc życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 18.05.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 dorben, lecisz z robotą nieźle, w sprawie drzwi wybrałabym orzech ale ja nie przepadam za zielonym, wiem:) mogłam u Ciebie tego nie pisać, w sensie: podoba mi się u kogoś, ale sama bym nie zrobiła u siebie. No tak już mam. Każdy ma jakieś 'ale'. Powinnam zacząć robić już notatki odnośnie wylewek - żeby później niczego nie zawalić - papa, folia, styro itp. Przyjdę na przeszpiegi jak u nas będą robione:). I jeszcze pozwolę sobie napisać u Ciebie Renacie, której się nie chciało;) dziennika zakładać,bardzo fajny wybór schodów. Ja też długo szukałam i w końcu przedstawiłam stolarzowi wybrane z kilku obrazków - ciekawe co z tego wyjdzie;))). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 dorben, lecisz z robotą nieźle, w sprawie drzwi wybrałabym orzech ale ja nie przepadam za zielonym, wiem:) mogłam u Ciebie tego nie pisać, w sensie: podoba mi się u kogoś, ale sama bym nie zrobiła u siebie. No tak już mam. Każdy ma jakieś 'ale'. Powinnam zacząć robić już notatki odnośnie wylewek - żeby później niczego nie zawalić - papa, folia, styro itp. Przyjdę na przeszpiegi jak u nas będą robione:). I jeszcze pozwolę sobie napisać u Ciebie Renacie, której się nie chciało;) dziennika zakładać,bardzo fajny wybór schodów. Ja też długo szukałam i w końcu przedstawiłam stolarzowi wybrane z kilku obrazków - ciekawe co z tego wyjdzie;))). Pozdrawiam Oluś kiwan paluszkiem w Twoją stronę .Schody to dylemat wiem jak jak mam coś wybierać i podejmować decyzję to sny mnie budzą spać nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 18.05.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja mam jeden poważny problem nie mogę słuchać tarcia papieru ściernego, bo mnie dreszcze biorą, więc życzę powodzenia i pozdrawiam Ilonko też tego nie lubię aż mam gęsią skórkę ale no właśnie ktoś to musi robić najpierw robię taką siatką a dogładzam papierem ,dziś zrobiłam gabinet ,salon z jadalnią został tylko w salonie i jadalni sufit ale mam nadzieję ,że to zrobi mąż bo kręci mi się w głowie na drabinie tak patrząc do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts