dorben 19.05.2011 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Renia, Ilonka, oświećcie mnie, bo nie nadążam - co Wy robicie tym papierem ściernym? Które ściany-wewnętrzne czy zewnętrzne i po co???? Brama zielona- baaaardzo moje klimaty, poza tym tak zazdroszczę drzew temu domkowi ze zdjęcia... suuuper zarośnięty:)Renia - dzięki za zdjęcie! Ilonka - witaj w klubie bezdrzwiowców, hehe. Rozumiem, ze kradzieży raczej się nie obawiasz? Bo pewno juz masz instalacje pokończone.. Ola - dzieki za głos w sprawie drzwi, hehe. Do decyzji coraz bliżej i coraz dalej....chyba w końcu zalosuję i będzie z głowy!! Miały być zdjęcia z wczorajszych prac, ale nic z tego - aparat 'się zapomniał' - moze dziś sie uda. Dobra wiadomość jest taka, ze ostatecznie zakończyłam przygodę z lepikiem - czas był najwyższy, bo juz miałam odruch wymiotny na widok, a raczej zapach czarnej mazi. Izolacja zrobiona, czeka spokojnie na ocieplenie i wyleweczki. Chłopcy wczoraj wzięli się za odkurzacz - tzn. połozyli instalację (rurki). Uwinęli się w 3 godzinki, na dziś pozostało tylko przewiercenie dziury w stropie i scianie. Tak więc sprawa okazała się szybka, łatwa i przyjemna - a przede wszystkim tania:wiggle: prawie tysiąc złotych pozostał w kieszeni (Materiały kosztowały 250zł, a z instalacją wycenili nam na 1200). Ale zeby nie bylo tak kolorowo- nastąpiło kolejne zawirowanie terminowe - o dziwo PRZYSPIESZENIE!!! Dotychczas goniliśmy z robotą pod presją zbliżającego się piatku, na kiedy to mamy zamówioną piankę na dolną podłogę. Wczoraj Pan PIANKOWY postanowił, ze zapoda nam od razu piankę na podłogę i skosy- FAJOWO, hehe, tylko ze przedtem trzeba zamocować haki do konstrukcji gk. Dostaliśmy odroczenie terminu do poniedziałku i cóż...trzeba działać Na początku MEGA PANIKA i podstawowe pytanie: JAK TO SIE ROBI??!!?? Na szczęście Benio przekabacił Pana Krzysia, który w lipcu będzie nam robił kafelki - w dwójkę mają robić w piątek i sobotę. Dobrze, ze choć jeden z nich wie o co chodzi:) Tymczasem do piatku (czyli do jutra!! ) musimy zrobić zakupy: drewniane łaty, haki, śruby, wkręty -czarna magia! W tym całym zanieszaniu postanowiliśmy uproscić sprawę i zrezygnowaliśmy z większości drewna na skosach - buuuu :( - będzie tylko nad schodami. Trudno - najwyżej obijemy sobie ściany. Zeby było ciekawiej, okazało się, ze trzeba zebrać pięknie i mozolnie rozkładany przeze mnie styro z góry... nie ma to jak bezsensowna praca:) Tak, ze w weekend melduję się z relacją, hehe. No a za tydzień domek powinien byc już ocieplony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 19.05.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dorotko ja ścieram węwnatrz ten pozostałośći grubszego piasku tak ,żeby wszędzie było równo bo jednak grubość piasku jest różna co widać na tynkach więc ten większy ścieram dziś rąk i palców nie czuję .My też instalacje do odkurzacza robiliśmy sami bo też nam podawali ceny z księżyca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dzięki kochane za głosy w sprawie drzwi!!!!!!!!!! Jak na razie: decyzja idzie w 65% w stronę zielonych.. a ostatecznie okaze się w sobotę-pojedziemy zamawiac!! Jeszcze się głowimy troszkę czy nie zmienić modelu na cos z okienkiem.. tylko ze oczywiście w naszej szerokości to tylko same supermodernistyczne potworki:( Agi niestety nie da się futryn brązowych a drzwi zielonych-jakos masakrycznie nieelastyczni są w tym salonie. To samo z klamką- 3 do wyboru i tyle. No ale juz myślę sobie nad taką opcją: drzwi i tak będa obudowane drewnem-daszki i osadzone głeboko w murze, więc po ociepleniu na zewn. moznaby wnękę drzwiową obudować orzechowym drewnem (tez się zastanawiam nad klinkierem+klinkierowe parapety). A klamkę chyba najzwyczajniej w świecie przemaluję na czarno farba do metalu.. czy to zda egzamin? Dzis znów nas czeka sporo pracy - jestesmy na etapie rozkładania odkurzacza, ja jeszcze kończę sklejanie pap. Moze wieczorem jakies fotki wrzucę pozdr:) Dorben, dobrze kombinujesz Chodzi o to, aby wejście połączyć z oknami. A zielona nie musi byc futryna. Możecie zamówić taka opaskę u stolarza na drzwi, i tez bedzie git. Albo właśnie wokół wejścia wykończyc cianę drewnem orzechowym. Każdy z tych pomysłów będzie dobry Jeśli jednak zdecydujecie sie na drzwi orzechowe, to wtedy na ścianę dałabym klinkier. Niewiem o jakim kolorze klinkieru myslisz? Ja do czerwonego dachu jade też czerwonym klinkierem, ale inny kolor tez pewnie bedzie dobrze wygladał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 a co do malowania klamki, jesli bedzie Cie wkurzała, to przemaluj. Tylko musisz sie liczyc z tym, ze bedziesz musiała powtarzać malowanie co jakiś czas, bo farba bedzie sie zcierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ścierała oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.05.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ja na szczęście nic nie ścieram na razie ale sam opis tarcia dreszcze wywołujedorben instalka porobiona a wylewki jutro będą skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.05.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 muszę brame i drzwi wybrać, bo jak zacznę płytki na działkę zwozić to może się znaleźć jakiś chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 20.05.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ufff znalazłam tańszą bramę. poza tym-szkoda gadać - wczoraj dzien do dupy, straciłam zapał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 20.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A co się Dorotko stało ? Ja wczoraj pościągałam w salonie i jadalni piankę dylatacyjną posprzątałam dół i znowu ścierałam ściany klatka i przedpokój na górze .A dziś woziliśmy z tatą resztki czytaj śmieci z dudowy przewieźliśmy 4 przyczepki i 4 bagażniki jeszcze troszkę zostało ale taki był skwar ,że mieliśmy dość .Ale troszkę ubyło i to gratis tylko paliwo bo na naszym osiedlu podstawili dwa kontenery na porządki ogrodowe i domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 20.05.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 ja dzisiaj bramę zamówiłam krispola, z napędem i 2 pilotami -4 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 21.05.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 ja dzisiaj bramę zamówiłam krispola, z napędem i 2 pilotami -4 tys A my z M przywieźliśmy nasze zamówione woodentica całe 37 metrow i jedna paczuszka wylądowała w salonie są Boskie .Rano przyjechały 2 łóżka synków sosnowe mam dość taki skwar ale jeszcze jadę na budowę gruntować holl i wiatrolap wczoraj gruntowałam gabinet został sufit fajnie biało się zrobiło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 21.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 No no babeczki - idziecie jak burza!!!!!!!!!! U nas było chwilowe zwolnienie tempa, bo mieliśmy trochę fatalnych przeżyć - raz - wypadek w rodzinie-na szczęście (albo nieszczęście) skończyło się na złamaniu; dwa - bardzo pochorował sie nasz wiekowy juz uszak - nie chcę krakac, ale chyba trzeba będzie go uśpić :( I to wszystkie te wydarzenia w jedno popołudnie-masakra jakaś.. Także budowa zeszła na chwilę na drugi plan, co nie znaczy ze nie działamy! Dzisiaj, podobnie jak u Ciebie Renia, u nas pracowity dzionek był - zrobiliśmy instalację odkurzacza (oprócz dwóch dziur w ścianie nośnej i stropie, bo okazały się za grube na nasze wiertła), a wczoraj nasz pan specjalista Krzysiek przy pomocy Benka i sąsiada przygotowali haki pod regipsy. Takze spora część planu wykonana, niestety zabrakło czasu na sprzątanie, wiec pianka przesunieta na czwartek (na szczęście udało się zmienić termin). Jutro wrzucę foty z postepów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.05.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 No to czekamy na zdjęcia .Współczuje wiem jak boli jak przyjaciel domu odchodzi nasz psiak już uśpiony 3 lata a moje dzieciaki dalej wspominają naszą sunię była z nimi od ich przyjścia na świat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 24.05.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Obiecana fotorelacja:-efekt piątkowej roboty:http://img690.imageshack.us/img690/9950/p1010036oq.jpg a to już sobota i dumni monterzy odkurzacza:http://img811.imageshack.us/img811/9977/p1010026t.jpg dziura wywiercona prawie własnoręcznie - z tylnym dociskiem Benka, hehe (pękam z dumy:) )http://img846.imageshack.us/img846/1797/p1010025j.jpg i mój mąż alpinista dokręcający śruby w więśbiehttp://img12.imageshack.us/img12/3795/p1010034a.jpg A w przerwie w pracy - PIERWSZE ODWIEDZINY W OGRÓDKU!!!!!!!!!!!!! to chyba okazja do świętowania:) http://img863.imageshack.us/img863/3933/p1010030q.jpg Dziś wznawiamy działania - dla mnie jak zwykle szykuje się najciekawsze zajęcie (wrr) - sprzątanie(maseczka na twarz w pogotowiu) I jeszcze dylemtów drzwiowych ciąg dalszy.. po zdemontowaniu drzwi wejściowych, tzn. tego co je zastępowało doznalismy dosłownie OLŚNIENIA - wpadło tyle swiatła i przedpokój wydał się po prostu piękny! Wobec tego zachciało nam się drzwi z szybą i to sporą.. Oczywiście do naszego otworu ładnych drzwi tego typu w rozsądnej cenie BRAK... czyli dumamy dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.05.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 dumaj dumaj tylko pokaż co z tego dumania wyniknie, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 24.05.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ilonka jak tylko coś znajdziemy od razu wrzucę.. Ależ u nas dmucha, aż się boję o te wszystkie luźne elementy - głównie śmieci.. pewnie będę je jutro zbierać po całej wsi, hehe. słuchajcie drodzy grupowicze, czy ktoś moze mnie oświecić gdzie się kupuje taką jakby folię z naniesioną miarka do układania podłogówki na niej i jak ona się oficjalnie nazywa?? bo w castoramie nie wiedzieli o co mi chodzi, a w hurtowni nie mają... pozdr i dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.05.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 no nie mam pojęcia co do tej folii, ale chyba widziałam w obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.05.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) Chodzi o tą folię w kratkę ? Jeśli tak to najtaniej na allegro ja płaciłam coś koło 100 za rolkę 50 m a w LM 6 albo 7 zł metr i w tych szystkich matketach tak samo więc zamawiaj na allegro może ktoś blisko Ciebie wystawia .A prace idą widzę do przodu ,Fajnie ,że M uporał się sam z odkurzaczem bo zawsze troszkę kaski zostaje .O takie coś chodzi ?http://allegro.onet.pl/folia-do-ogrzewania-podlogowego-podlogowka-hit-i1611490967.html Edytowane 24 Maja 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.05.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 potwierdzam czym wiecej sam zrobisz to kasa w portfelu i zadowolenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Dorben, ja kupowałam w lokalnym sklepie budowlanym - tu mówią na to folia pod podłogówkę. Ja poszłam i pobiedziłam, ze chce srebrną folię z czerwoną kratką do podłogówki i się skapnęli o co chodzi (jestem tam stałym klientem, więc już chyba się przyzwyczaili do tyhc moich pytań niefachowych). Aż milo popatrzeć jak u Was wszystko idzie na przód Zielone drzwi śliczne - do orzecha będą pasowały. I do czerwonych pelargonii przy drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts