OlaiJacek 12.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam:), drzwi fantastyczne, koładkę też chcemy, ale ja z kolei zakochałam się w koładce z gieldy staroci, na którą wówczas nie było mnie stać - ok 50zł kosztowała, ale akurat nie miałam, a teraz mam, a koładki już nie ma;(, może jeszcze kiedyś przyjedzie, szukałam na allegro, ale też nie widzę, no trudno. Tak czy siak, gratuluję postępów prac i motywacji!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 18.01.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 UWAGA UWAGA wiadomość z ostatniej chwili - w sobotę odbiór stanu SSO!!!! Jestem dobrej myśli, bo oprócz kilku małych szczególików domek w nedzielę prezentował się cudnie - taki......gotowy:http://img829.imageshack.us/img829/11/p1010019hd.jpghttp://img213.imageshack.us/img213/4619/p1010022yq.jpg i jeszcze okienka luksferowe dla zwierzyny:http://img220.imageshack.us/img220/2408/p1010029w.jpg A poniżej dokumentacja bardzo ważnego wydarzenia - mego męża pierwszy raz z ciężarówką (no.. prawie) - pękałam z dumy! Gwoli wyjasnienia - mój dobry pracodawca obdarował nas żerdziami drewnianymi, co podjazd zagracały - wraz z transportem - ależ się cieszę-będzie z czego ogrodzenie dla zwierzaków zrobić!!http://img192.imageshack.us/img192/5357/p1010015xv.jpgpozdrawiam i DZIĘKI WSZYSTKIM ZA WPISY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 18.01.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ślicznie się u was zrobiło:) gratuluję SSO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 19.01.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 wow, jak pięknie, przejrzyście i czysto, no prawdziwa wiosna u Was nastała, gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 19.01.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ola z tym 'CZYSTO' to mocno przesadziłaś! po roztopach wyszedł cały budowlany zamęt - z daleka po prostu nie widac:) Na szczęście umowilismy sie z panami robotnikami ze w ramach rekompensaty za 3 miesięczne opóżnienie zrobią jeszcze to i owo-w tym sprzątanie i wywóz śmieci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 19.01.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Gratuluję Dom z dachem wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 19.01.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Przyszłam z rewizytą I bardzo mi - miłośniczce domów typu "stodoła" i tradycyjnego wyglądu "obejścia" - się tu podoba Zazdroszczę zwłaszcza pomieszczenia gospodarczego - u nas niemal identyczne w planach - ale z uwagi na wąziutka i małą działkę, będzie stało dość daleko od domu. Wiem, ze efekt już nie ten - ale trudno No i bliskości Wrocka zazdroszczę - ja, wrocławianka z wyboru serca, rzucona na Mazowsze... Przyłączam się do opinii za zwiększeniem lodówki (ze względów praktycznych i wizualnych) oraz do rezygnacji z tej szafki nad ławą. Stół to jeszcze odsuniesz, ale jak postawisz ławę narożną, to już nie bardzo. Trudno będzie coś stamtąd wyjąć. A te szafki mają szklane półki i kurze trzeba co tydzień wytrzeć (przynajmniej u nas, pewnie dlatego, że podłogówka jest). I wiesz, ja mam chyba nawet gdzieś jeszcze w kompie mój pierwszy projekt małej, dolnej łazienki. Umywalkę miałam na przeciwnej ścianie, ale cała reszta niemal identyczna - tylko kabina na planie wydłużonego trapezu, bo mam wnękę chyba szerszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 19.01.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A ja przydreptałam do Ciebie od Waderki, bom przeczytała, żeś miłośniczka STATa. Zobaczyłam projekt kuchni i się zachwyciłam. I dzwoneczki z kołatkami są piękne. Ale szczytem wszystkiego jest dla mnie projekt domu z budynkiem gospodarczym. MARZENIE!!!!! Cudownie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 20.01.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Waderka, ane3ka1 witajcie u mnie!! No i oczywiście ściskam wszystkich 'starych' znajomych, hehejeszcze nie odebrany SSO, jeszcze nie zaczęty środek a ja juz rozmyślam nad elewacją... Jako ze pierwotny zamysł z deskowaniami na elewacji przerósł z górką nasze możliwości finansowe i poszedł w... no .. w zapomnienie - w wolnej chwili strzeliłam sobie na szybko elewację zastępczą w programiku ceresit'a:http://img14.imageshack.us/img14/6923/ele3wacjaproba.jpgnie jestem jeszcze do konca zadowolona, kolor drewna dużo za ciemny, nie widac mojego zamysłu wokół okien - a chodzi mi o cos takiego jak w ty domku, tylko te górne belki niewystające poaz obrys okna:http://img810.imageshack.us/img810/2862/elewacja.jpg Hehe chyba mogę się Waderko podczepic pod twój tytuł (mały biały domek...)pozdrawiam i trzymajcie kciuki za sobotę - oby nie było przeróbek, niedoróbek itp itd.... Edytowane 21 Stycznia 2011 przez dorben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 21.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) bardzo fajny ten domek na zdjęciu...mysle, że pasowałyby by to twojego domku takie akcenty...i przylaczam się milośników białej lub prawie białej elewacji...też mi sie marzy tylko z szarymi wstawkami... miałam już wizje, byłam jej pewna, ale juz wiem, że będzie jakaś inna:)a...a masz może link żeby ściągnąć ten program do elewacji...szukam i cos sobie nie radze.. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.01.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No to już przesada żeby w tym samym dniu osiągnąćSSOsuper, idealnie!!!:yes:. u mnie w lutym mają montować okna i chyba powitam elektryka:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 25.01.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Ilona ale numer!!!!!!!! ale zeby nie było za kolorowo - u nas szykuje się jeszcze jedna poprawka jak juz mrozy puszczą - na szczęście nie w domku tylko w tym podcieniu na stajni - fundamenty pod słupkami okazały się przemrożone (wrr!!!) A w ogole ostatnio to nam się poszczęści - to znów przy%@**%*: Pierwsza dobra wiadomosc jest taka, ze znależliśmy kupca na mieszkanie - świetnie. Jednak zeby nie było tak pięknie - okazało się ze od dochodu ze sprzedaży trzeba będzie zapłacic 10 % podatku !!!!!!!!!!!!! no masakra po prostu, cały czas zyłam w przeswiadczeniu, ze dotyczy nas ulga. Pocieszające jest to, ze część przyszłych wydatków na budowę mozna od tego dochodu odjąć i w ten sposób podatek naliczany jest od mniejszej kwoty. Szkoda tylko, ze wszystko to, co wydaliśmy do tej pory nie zostanie uwzględnione... Wniosek jest taki - US to.. bardzo niefajna instytucja. Wracając do spraw typowo budowlanych - zamowiliśmy dzisiaj pana 'okiennego', termin wyznaczył na godz. 7 rano - no dobra wstałam, pojechałam, zaczynamy mierzyć... Rozglądnęłam się zaspanym okiem po włościach i widzę, ze jakos czysciutko, puściutko... Pierwsza myśl moja, ze fajnie - ekipa posprzątała, ale jednak czegoś mi brakowało. Okazało się po chwili, gdy doszliśmy do górnych okien, hehe. Zniknęły śmieci owszem, ale i rusztowania, i kawałki dech i bloczków, cokolwiek, po czym możnaby było wejść na górę przepadło, hehe. Pan nie uległ moim namowom na próbę kaskaderską wejścia po stemplu i słupie, więc siłą rzeczy spotkamy się ponownie... TYLKO PO CO ZRYWAŁAM SIĘ O 6? Edytowane 25 Stycznia 2011 przez dorben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.01.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 No to Ci pięknie posprzątali... Ja z panem od okien umówiona nie byłam, a też o 6 się zrywałam - żeby Larwy do jednostek opiekuńczo-dydaktycznych zdążyły. Jutro Marta na po południu, to trochę luzu, ufff... Z tytułem podczepiaj się śmiało Współczuję fundamentów do poprawki, szara budowlana rzeczywistość. Jeśli chodzi o elewację, to jest to jedna z nielicznych rzeczy, które były w mojej głowie od zawsze i nad którymi nie musiałam się głowić (co po iluś tam dylematach budowlanych mocno doceniam). U nas niestety na razie elewacja poczeka, bo wygląd kleju uzmysłowił mi, że pierwsza w kolejce jest bezwzględnie kostka i trawa. Białej elewacji zapryskanej żółtym piachem nie zniesę. A, o podcieniach miałam napisać - nie żałuj tak bardzo, że nie masz ich w domu. To nie jest najlepsza szerokość geograficzna na podcienie. Mój znajomy ma taki dom, trzy strony z podcieniami, mimo sporej ilości naprawdę dużych okien - dom jest ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 25.01.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 HEHE WADERKA ja sobie wyobrażam, ze przy Twoim trybie życia 6 godzina to juz pewno środek dnia Aż mi się głupio zrobiło za to moje narzekactwo, które niestety mam w genach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 26.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 U mnie montaż w okien w I tygodniu lutego, słuchaj to na kiedy umawiamy się na przeprowadzkę do domu?? hi hi hi. moja córka jeździ konno i stajnia też jej się marzy ale niestety. ile masz koników ? daj jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dirben wstydmi straszny, że tak dłuuugo u ciebie nie byłam, a tu się tyle dzieje!!!!!!!!!!!!! Po pierwsze SSO piękny!!!! dom+budyneczek - to jest TO!!! u nas na wsi takie rozwiązanie byłoby idealne, no ale niestety: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Po drugie: drzwi bomba!!!! i choć cena tez powalająca to chyba jej warte Po trzecie: kuchnie zaprojektowana idealnie (choć ja też szafki wiszącej bym nie dawała) a jak duża jest twoja kuchnia? A i gratuluję tak dokładnie sprzątającej ekipy Przypominam o odbiorze króliczków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 27.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dorben Dzisiaj jeszcze raz prześledziłam Twoj dziennik. I pierwsze pytanie, w jakim programie projektowałaś łazienkę. W projekcie kuchni nie mogę się dopatrzec lodówki. Porównuje Twój kuchnio salon z moim i widze że u Ciebie jest szerzej Masz okolo 480 cm szerokości, u mnie jest tylko 430. No i wiecej masz długości przeznaczonej na kuchnie. U mnie to jest tylko 180 cm. Czyli kuchnia ma mniej wiecej 180 x 430. Niewiem, czy koniec konców, nie zostawie tej ścianki środkowej tylko, tak jak jest u Ciebie. Wkurza mnie tylko ta lodówka na widoku. Nie planowałam jej zabudowywać, a teraz juz sama niewiem Czy planujesz tak jak w wizualce zostawic elementy z cegły? Ja bym chciała mieć kominek w cegle, i do tego tą środkową ścianę z cegły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.01.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 witam, jakie w końcu okna wybrałaś? I ile, jesli można spytać duży fix wyniósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 28.01.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 O rety! Ile odwiedzin! Baaardzo się cieszę!!Tom Bor Hehe co powiesz na termin przedświateczny? Choć pierwszą parapetówę jeszcze bez parapetów to chcę zrobic w jakiś cieplutki wiosenny weekend, a co!Co do koni - swoich na własnośc jeszcze nie mamy, a planujemy 2. Na razie mamy zaprzyjaźnione stadko 10-konne 'do kochania' i trenowania, hehe. Skoro córa tak lubi to juz macie do nas zaproszenie!! Teraz kochana nas nieźle odstawisz - my okna pewno pod koniec lutego dopiero.. ale nic to - będziemy ścigać! martaibartek czeeesc!! super ze wpadłas!!! Cieszę sie ze podobają Ci sie plany, bo tzn. ze moze bedzie tak ładnie jak u Ciebie! Pytam właśnie mężka o króliczki - nie wiem czemu się krzywi.. agi_78 heloł! łazienki zrobiłam w googlowskim sketchupie - bardzo fajny programik, tylko ze nie ma tam 'gotowców' typu płytki itp. Co do ccegły planuję właśnie tą ściankę rozdzielającą ceglaną do tego dojdzie słup w salonie i moze jedna sciana na klatce schodowej. To sa oczywiście plany - a jak wyjdzie to się okaże w miarę postępu prac wcześniejszych = odpływu gotówki.. ale będę o tą cegłę walczyć!!! Lodówka w otwartej kuchni to faktycznie problem - my wpakujemy ją w ikeowska szafkę - ale to będzie mała lodówka (przy mikrofali na wizualce) a drugą lub samą zamrażarkę postawimy w kotłowni (u nas to jest bardzo blisko). Moja kuchnia faktycznie jest szersza od Waszej ale ja jeszce muszę upchac tam stół (chyba stanie na ławie narożnej) - bo salon tylko 22m mamy i jadalni brak.. Ola okna mamy wybrane pomierzone razem wyszło ok. 11 tys., ale które ile kosztowało, to zeby Ci nie skłamac napiszę jutro - bo będziemy mieli ostateczne zestawienie od Pana. pozdrawiam wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.01.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cześć Dorben:)Przyszłam się przywitać bo przyznam się że już kiedyś myszkowałam w Twoim dzienniku ale nie wiem dlaczego się nie ujawniłam.Fajny macie ten domek i już w stanie "zaawansowanym":) nie to co u nas:/Trzymam kciuki, żeby wszystko szło jak po maśle&&&&&&&&&&&&&& ps. jak to przemrożone fundamenty? przepraszam za naiwne pytanie ale jak to można poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts