Dejjvid 17.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 witam, pół roku temu nabylem mieszkanie na terenie Gdyni. W calym domu woda ma odpowiednio wysokie ciśnienie cieplej wody z wylaczeniem prysznica. Poczatkowo mi to nie przeszkadzało lecz teraz okropnie mnie to irytuje... gdy odkręcę maxymalnie ciepłą wodę to leci jak by chciała a nie mogla a w kranie ktory znajduje sie hmm 50 cm od prysznica leci normalnie. co może byc przyczyna ? mógłbyć zainstalowany jakis ogranicznik? czy moze rury sa zablokowane? Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 17.10.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 (edytowane) witam, pół roku temu nabylem mieszkanie na terenie Gdyni. W calym domu woda ma odpowiednio wysokie ciśnienie cieplej wody z wylaczeniem prysznica. Poczatkowo mi to nie przeszkadzało lecz teraz okropnie mnie to irytuje... gdy odkręcę maxymalnie ciepłą wodę to leci jak by chciała a nie mogla a w kranie ktory znajduje sie hmm 50 cm od prysznica leci normalnie. co może byc przyczyna ? mógłbyć zainstalowany jakis ogranicznik? czy moze rury sa zablokowane? Z góry dziekuje za pomoc Przyczyn może być kilka (najbardziej prawdopodobne): - "padnięty" zawór termostatyczny (jeżeli masz baterię z termostatem), - zapchane sitka. Ostatnio używa się uszczelek z sitkami. Odkręć całą baterię i sprawdź przepływ. Jeżeli będzie OK, to wina baterii (lub uszczelek z sitkami), jeżeli nie, to prawdopodobnie rury. Edytowane 17 Października 2010 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts