Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nemi :) też mam wrażenie, że bardzo szybko :) ale jeszcze trochę pracy tam jest do zrobienia... nie mniej funkcjonować w łazience już się da ;)

alana odnośnie kuchni to nawet nie wiem ile będę czekać... u mnie wszystkimi pracami wykończeniowymi zajmuje się wujek - złota rączka :D a i meble do kuchni i szafy w zabudowie - też on ma zrobić...

możliwe, że same szafki będą w ciągu tygodnia... tylko na fronty do mebli będę dłużej czekać, więc pewnie dopiero w lipcu ;)

a poniżej OR 13 po lekkim wymyciu... i w oczekiwaniu na fugi ;)

IMAG0413.jpg

i wypucowany czarny antaresek ;)

IMAG0415.jpg

no to żeś mi radochę uczyniła tą fotą OR13 :) Są zaje...e! I jakieś takie jaśniejsze mi się wydaja niz myślałam, ale z doświadczenia wiem, ze muszę je zobaczyć na żywo. A powiedz mi jeszcze, jak myślisz, będzie widać na nich paprochy? :) Bo ja z tych co ze ścierą latać nie lubią :D Swego czasu byłam zachwycona Nową Galą Signum SG12 tzn. nadal jestem, ale zobaczyłam je na żywo u rodziny i niestety widać na nich kaaażdą kroplę, a nie daj Boże pod światło....

Co do sprzętu to niestety za bardzo nie pomogę bo ja jeszcze nie na tym etapie :)

A chcesz indukcję? Bo polecają tę http://www.ceneo.pl/;0152141246-10.htm

lodówkę do zabudowy polecam Liebherr - jestem z niej baaaardzo zadowolona w ogóle nie słychać, że chodzi, co do płyty ind. wybrałam Amicę ze ze względu na to, że nie ma narysowanych kółek i ma bardzo fajne wygrawerowane przyciski i suwaczek , zmywarka Bosch, miałam wcześniej i byłam bardzo zadowolona.

witaj

widzę ze powoli cos rasza :)

mieszkanie prezenuje się super, piękny duze drzwi balkonowe w salonie masz :)

inspiracje tez fajne - mysle ze wyjdzie miodzio :)

moja rada w sprawie łazienki....przemyśl czy nie ukryć pralkę w szafie - można zrobić drzwi dotykowe z luster.......z doświadczenia wiem ,ze a mala szafeczka pod umywalką nie pomiescie proszków, miski, brudów i ręcznikow.......a w szafie robisz połki i chowasz wszystko co powinno byc schowane :)

alana :) or13 wbrew pozorom nie jest bardzo ciemna, czasami mam wrażenie, że wpada w coś błękitnego innym razem fioletowego... wszystko zależy od oświetlenia i kolorów które są obok:), więc cały urok tych płytek nabierze jeszcze wyrazu jak już będą mebelki i pomalowane ściany :)

myślę, że paproszków nie będzie na nich widać... one same z siebie sprawiają wrażenie z lekka zakurzonych :D

ale racją jest - że najlepiej samemu się przekonać - więc polecam zobaczyć je na żywo.... i pogłaskać :) i kupić ;)

mróweczko dziękuję za info z AGD... tylko ceny lodówek Liebherr - jak dla mnie kosmiczne ;)

zamówiłam lodówkę BEKO i płytę MASTERCOOK... :)

AgaKuba witam w mych skromnych progach i zapraszam do częstych odwiedzin :)

betib dziękuję :)

rada w sprawie łazienki bardzo słuszna i przydatna i na pewno zabuduje pralkę, a szafkę chce zabudować do samej góry :), tak aby wszystko było pochowane.

specjalnie nie robiłam żadnych półek w łazience... aby mnie nie kusiło robienie wystawy sklepowej ze wszystkimi szamponami, odżywkami itp. ekspozycją ;)

a najnowsze wieści z mieszkania:

- sufity pomalowane

- drobne przeróbki gniazdkowe

- dziś wymiary mebli zostaną w końcu zdjęte

w sobotę byłam w sklepie na "I", i kupiłam ręczniczki, pościel... i dwie donice na balkona :D

• 2 weeks później...
mam nadzieje mróweczko, chociaż pewnie kolejna faza bałaganu będzie po przeprowadzce... jak wszystko w jakiś pudłach i kartonach będzie stać ;)

Oj wiem coś o tym, nie mam jeszcze szafy więc pudła są wszędzie. Jedynymi istotami zadowolonymi z tej sytuacji są moje dwa małe koty które skaczą po tych kartonach jak oszalałe :)

witaj,

mnie rownież niebawem czeka urządzanie mieszkania (juz jest odbiór ale planujemy jeszcze zrobic małą zmianę) jestem bardzo ciekawa twojej kuchni, ja także marzę o białej....

witam również :)

białe kuchnie są "de best" :)

ja już widzę swoją kuchnie - oczyma wyobraźni... ;)

bo w realu to pewnie w połowie sierpnia dopiero będzie :)

mróweczko dziś w sklepie na "I" obkupiłam się w kartonowe pudła, pewnie to będą meble na najbliższy czas :D

UWAGA :)

panele położone :)

sypialnia:

IMAG0534.jpg

saloooonnnnn:

IMAG0512.jpg

IMAG0513.jpg

IMAG0514.jpg

IMAG0524.jpg

kawałek ściany w kuchni i lodówka ;):

IMAG0522.jpg

fragment przedpokoju:

IMAG0528.jpg

Balterio to jednak Balterio :) Wyglądają obłędnie, użytkują się rewelacyjnie... Zastanawiałam się nad tym dębem, ale pierwszy wybór (= miłość od pierwszego wejrzenia) dębu tasmańskiego był dla mojego M najlepszy :D

a dziś będąc po kartonowe pudła w sklepie na "I" kupiłam lampę :D

o taką :)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/samtid-lampa-podogowa-do-czytania__0091464_PE227139_S4.JPG

będzie stała w dziennym,

marokańska będzie w sypialni

(albo będzie odwrotnie ;))

i osłonki trzy :D

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/kardemumma-osonka-doniczki__0108818_PE258478_S4.JPG

i do nich sztuczną trawkę...

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/fejka-roslina-sztuczna__0136211_PE293491_S4.JPG

zastanawiam się też nad meblami do sypialni

łóżko z serii NYVOLL, tylko nie wiem w jakim wybarwieniu :(

średni brąz:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/nyvoll-rama-ozka__0134646_PE291069_S4.JPG

czy jasnoszary:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/nyvoll-rama-ozka__0120811_PE277610_S4.JPG

:bash:

Edytowane przez lakorun

Balterio to jednak Balterio :) Wyglądają obłędnie, użytkują się rewelacyjnie... Zastanawiałam się nad tym dębem, ale pierwszy wybór (= miłość od pierwszego wejrzenia) dębu tasmańskiego był dla mojego M najlepszy :D

joliska zgadzam się w 100%, w moim przypadku to też miłość od pierwszego oglądnięcia i mimo że później szukałam i szukałam czegoś po prostu tańszego... na nic się to zdało:)

i jak przyjemnie było po nich się przejść bosa stópką ;)

aha, pytałam Panów Montażystów czy są jakieś zalecane środki do czyszczenia i pielęgnacji, ale nie umieli mi nic doradzić... "każdy może być"

masz coś sprawdzonego??

Pronto do paneli użyte raz w miesiącu w zupełności wystarcza. Przeważnie jeżdżę po nich odkurzaczem lub skarpetkami frotowymi :) W Biedronce dzisiaj widziałam super kapcie z doczepioną froterką i chyba kupię sobie takie cudo :lol2: Tu link: http://fanbiedronki.pl/gazetka/do.mieszkania/468,Kapcie,do,mycia,podlogi