Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie sypialnia też biała tzn łóżko i szafa, tylko ściany popielate (ncs 1500n)... no i fioletowe - tymczasowe zasłonki...kiedyś będą białe i czerwona lampa z maroka... i od wczoraj czerwony wazon...

Lakorun tak sobie wczoraj myslałam właśnie o Twojej sypialni w kontekście dodatków - czerwone będą fajne, tylko zastanawiam się nad tym takim "patriotycznym" połączeniem (czerwony i biały)... Planujesz tam taki bardziej orientalny klimat czy niekoniecznie?

nawet TV w salonie - czarno - biały z odcieniami szarości :rotfl:

Popłakałam się ze śmiechu, a w pracy jestem, więc to wybitnie niewskazane. :rotfl::rotfl:

Idę oczy sprawdzić, czy nie wyglądam jak panda...

Lakorun tak sobie wczoraj myslałam właśnie o Twojej sypialni w kontekście dodatków - czerwone będą fajne, tylko zastanawiam się nad tym takim "patriotycznym" połączeniem (czerwony i biały)... Planujesz tam taki bardziej orientalny klimat czy niekoniecznie?

Popłakałam się ze śmiechu, a w pracy jestem, więc to wybitnie niewskazane. :rotfl::rotfl:

Idę oczy sprawdzić, czy nie wyglądam jak panda...

no i teraz ja się popłakałam w pracy... ze śmiechu... i pewnie też wyglądam jak PANDA :):rotfl:

a odnośnie sypialni - to raczej nic nie planuję ;) mam wrażenie, że żyje ona własnym życiem... i prawdę powiedziawszy to nie wiem jak wybrnąć z tej bieli i czerwieni... może kiedyś trafię jakiś fajny dywanik z "maroka" kilka kolorowych poduch itp. i całość jakoś zagra ;) albo i nie ;)

Edytowane przez lakorun

no jakie wyczucie :D

mówię "idę se do lakorun popatrzyć raz jeszcze na OR" a tu foty :D Dzięki ;)

Z drugiej strony zawsze potem mam problem bo za każdym razem jak jestem w sklepie ogladać OR to 13 wydaje mi się za ciemna do mojego eM a u Ciebie mają idealny odcień...

A jakiej fugi do nich użyłaś (producent i kolor/nr?)

Edytowane przez alana

Lakorun pokazałaś tę część mieszkania, którą masz najbardziej podobną do mnie. :D Nie drażnią Cię wejścia do pokoi obok siebie? Ja mam tak samo i jakoś nie mogę się do tego rozwiązania przekonać. :confused:

A i zauważyłam, że zrobili Ci tę samą krzywdę co nam - zamontowanie ościeżnic regulowanych będzie wymagało "domontowania" z płyty K-G lub dobudowania (np. z docinanego y-tonga) kawałka ściany w sypialni. :D

no jakie wyczucie :D

mówię "idę se do lakorun popatrzyć raz jeszcze na OR" a tu foty :D Dzięki ;)

Z drugiej strony zawsze potem mam problem bo za każdym razem jak jestem w sklepie ogladać OR to 13 wydaje mi się za ciemna do mojego eM a u Ciebie mają idealny odcień...

A jakiej fugi do nich użyłaś (producent i kolor/nr?)

alana te płytki nie są ciemne... patrząc na jedną, może rzeczywiście się takie wydają...

dla mnie or12 była za jasna i za beeeeżowa

a te są takie w sam raz :) no i mają fantastyczną zaletę... nie widać na nich okruszków... i kurzu... bo same z siebie sprawiają wrażenie lekko zakurzonych :)

jak będę w domku to poszukam faktury i sprawdzę jaką fugę do nich kupiłam :)

Lakorun pokazałaś tę część mieszkania, którą masz najbardziej podobną do mnie. :D Nie drażnią Cię wejścia do pokoi obok siebie? Ja mam tak samo i jakoś nie mogę się do tego rozwiązania przekonać. :confused:

A i zauważyłam, że zrobili Ci tę samą krzywdę co nam - zamontowanie ościeżnic regulowanych będzie wymagało "domontowania" z płyty K-G lub dobudowania (np. z docinanego y-tonga) kawałka ściany w sypialni. :D

nemi nie przeszkadzają mi tak usytuowane pokoje :)

a otwór wejściowy jest "skopany" i zapewne nie obejdzie się bez problemów i kombinowania przy wstawianiu drzwi wewnętrznych do sypialni ;/

w ogóle muszę zgłosić deweloperowi problem z drzwiami zewnętrznymi do mieszkania... są tak zamontowane, że jest bardzo duża szczelina od dołu... i obawiam się, że zimą będzie bardzo wiało z klatki.

No to zgłaszaj koniecznie, bo normalne to raczej nie jest. :)

U nas kłopot był z otworami do drzwi wewnętrznych (przecież co za problem zrobić otwór o szerokości prawie 110 cm - właściciel się później będzie martwił co z tym dalej zrobić. :) Brakuje ścianki do ościeżnicy - jaki problem dorobić... A no taki, że zabawy z tym na pół dnia a i tak najpewniej będzie pękać, bo blok pracuje. :bash: