Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

No to zgłaszaj koniecznie, bo normalne to raczej nie jest. :)

U nas kłopot był z otworami do drzwi wewnętrznych (przecież co za problem zrobić otwór o szerokości prawie 110 cm - właściciel się później będzie martwił co z tym dalej zrobić. :) Brakuje ścianki do ościeżnicy - jaki problem dorobić... A no taki, że zabawy z tym na pół dnia a i tak najpewniej będzie pękać, bo blok pracuje. :bash:

takie "usterki" to najlepiej podczas odbioru wychwycić...

ja u siebie właśnie to przeoczyłam....

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

alana moja fuga do OR13 to kolor: antracyt :)

a może w jakimś salonie łazienkowym mają Twoją baterię, więc sprawdź sobie czy jest wygodnie ;)

Dzięki za fugę ;)

No właśnie dziś w Obi widziałam moją baterię w połączeniu z Koło twins i to mi dało do myślenia. Dł. mojej wylewki to 7,3 cm. Przy Koło Twins wychodzi, ze tylko jakieś 3 cm baterii będzie nad umywalką...

• 2 weeks później...

Ja się ostatnio zakochałam w roletach rzymskich, więc to Ci mogę doradzić :)

Ale pytanie, ile masz miejsca od sufitu do ramy okiennej.

Co do lampy. Muszę poszukać Twojego planu mieszkania, bo nie umiem sobie wyobrazić jak powieszona po przekątnej oświetli jednocześnie blat i górę.

I witam się. Tu mnie jeszcze nie było :)

narendil witam i zapraszam :)

mi rolety też się bardzo podobają, ale ich cena jest zabójcza :(

i nie wiem czy na takie "okno-drzwi balkonowe" będzie wygodna w użytkowaniu, bo każde wyjście na balkon będzie wymagało podciągania całej rolety do góry.

postaram się wrzucić jakąś wizualkę z kuchnią... to sama przy okazji zobaczę co z tego mojego kombinowania wyjdzie ;)

Fakt, tanie to nie są :bash: Ale z drugiej strony, dobre zasłony też kosztują.

Uszyłam synowi na próbę w dekorii. I przyznaję, że jestem zadowolona.

Jedyne o czym dobrze pamiętać, to żeby wybierać mechanizm koralikowy a nie sznurkowy. Jako, że kupowałam próbnie, to zaoszczędziłam i wzięłam standardowe sznureczki. I wiem, że następne będą z koralikami.

Na pocieszenie pomyśl, że ja mam prawie 5 metrów okien bez miejsca na zasłony po bokach :no:

Ale masz fajną kuchnię!

Musi być po przekątnej? Fakt, mam zboczenie na punkcie symetrii, ale wydaje mi się, że lepiej będzie prostopadle/równolegle do ścian. Te kuleczki możesz chyba ustawiać pod różnym kątem, żeby sobie doświetlić wybrany fragment?

Zwinięta roleta zajmuje około 25-30 cm. Ma to znaczenie w przypadku otwierania drzwi balkonowych albo okien na oścież.

Kuchnia i bez frontów nieźle wygląda. Kiedy fronty? Jutro? Trzymam kciuki, żeby dojechały terminowo :)

Nie wiem, czy oświetlanie blatów górną lampą zda egzamin. Przecież stojąc będziesz miała za plecami i zasłonisz strumień światła.

Rozumiem niechęć do kucia. Może rozważysz kinkiety, ale takie, które mają wiszący kabelek ze sznureczkiem. Jak tak mam w kuchni. Widziałam kabelek przez pierwszy tydzień. Potem w magiczny sposób się wtopił w tło :p

Albo mam jeszcze jeden pomysł. Tylko tu też kabelki są na wierzchu. Na suficie masz jedno podłączenie do lampy, tak? A gdybyś powiesiła ich więcej (bezpośrednio nad blatami) i tylko ich kabelki pociągnęła do puszki? Mogłabyś mieć ładne kolorowe kabelki :)