Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

tak, drewno będzie bardziej pracować i nie będzie pękać tak jak płytki od mrozu i słońca, kwestia zaimpregnowania dobrze drewna i można się cieszyć z super podłogi i nie trzeba butów zakładać jak się chce wyjść z kawą na balkon bo w nóżki ciepło, polecam drewno na balkon :D

Witam karlosu i dziękuję za opinie :)... i właśnie to, że w nóżki ciepło najbardziej do mnie przemawia :)

Trzymamy! I na fotki oczekujemy!

:) musiałam troszkę sprzątnąć, bo jak zwykle masa kurzu powstaje przy wszelkich czynnościach wykończeniowych. Na szczęście kolejna rzecz w mieszkaniu zrobiona :D

wnęka na garderobę rok temu wyglądała tak:

P1020621.JPG

a dziś tak:

IMAG1552.jpg

IMAG1554.jpg

(Bestyjka oczywiście mi towarzyszy... tylko nie bardzo lubi się w lustrze przeglądać...chyba, że sprawdzała pręgi na "tyle" ;)

aaa i na przedpokoju zawisły ramki... teraz tylko wybrać muszę fotki ;)

IMAG1558.jpg

Ślicznotce się podoba :D

IMAG1559.jpg

IMAG1557.jpg

IMAG1556.jpg

IMAG1563.jpg

i nowa sosenka na balkonie:)

IMAG1567.jpg

a bratki mają się dobrze :)

IMAG1568.jpg

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Świetnie! W ogóle strasznie fajnie to Twoje mieszkanko wygląda - tak spójnie. :)

Bestyjka boska.

:) dziekuje Nemiczku za miłe słowa :)

Powtórzę się, ale te twoje drzwi są obłędne!

A pokażesz garderobę w środku?

Bestyjka piękna.

:) narendil, postaram się cyknąć jakieś fotki... tylko tam strasznie ciężko coś uchwycić...

Garderoby zazdroszczę ( u mnie wszystko jeszcze w pudłach), a pies - prawdziwy strażnik domu

ja ukryłam kartony w garderobie...będą tam grzecznie czekać, aż znajdę chwilę na posegregowanie, więc to bardziej schowek na wszystko niż garderoba... bo i odkurzacz i suszarka i deska do prasowania... są ukryte ;)

lakorun a co to za sosenka na balkonie? :)

Drzwi masz absolutnie obłędne!

I w ogóle super to Twoje mieszkanko :yes: Z tymi zawieszonymi ramkami jest już takie "wykończone" :)

nie wiem co to za sosenka... chyba jakaś karłowata ;) - dostałam w prezencie :)

ciekawe ile te ramki będą teraz czekać na zdjęcia ;)

dziekuję za komplementa i bestyjka również bardzo dziękuje :) i podaje łapę :)

garderoba jest w kształcie litery L, przesunięcie drzwi z lewej na prawą stronę - ukazuje mały schowek który jest na podręczne kurtki, buty, również dla gości, czyli:

- od góry wieszaczki:

IMAG1595.jpg

- na dole półki

IMAG1596.jpg

przesunięcie drzwi z prawej na lewą - pojawia sie schowko - garderoba, można wejść do środka:

IMAG1597.jpg

IMAG1598.jpg

IMAG1599.jpg

pomysł mam jeszcze taki, że na ścianie na wprost lustrzanych drzwi chcę dać duży obraz, plakat, np 2x1 m (wysokość x szerokość), tak aby pogłębić optycznie przestrzeń w przedsionku, teraz odbijają się w lustrze szafki elektryczne itp.

IMAG1572.jpg

więc szukam odpowiedniego obrazka, sama nie mam zdjęć o takiej jakości, aby przy tym formacie wyszło coś fajnego. Szukam zdjęć gór, jezior, albo i np architektura... np jakieś schody...

może macie jakieś propozycje?

pysiaczku doskonale rozumiem, że góry :)

ja kocham i góry i morze i jeziora :) więc w tym wypadku to kwestia znalezienia pejzażu, który po prostu do mnie przemówi. Koleżanka ma w sypialni fototapetę z molem wychodzącym w morze i uzyskała rewelacyjny efekt, pięknie to powiększa przestrzeń, a dodatkowo stwarza przyjemną atmosferę i klimat w pokoju.

Ja podobny efekt chcę osiągnąć w przedsionku przy drzwiach a dodatkowo chcę, aby to odbijało się w lustrze, dla wzmocnienia efektu. A z drugiej strony np. właśnie schody… prowadzące gdzieś do góry lub na dół albo most, czy droga, a może jakaś dolina i góry a może widok z dziobu łódki na mazurach z widokiem na wodę i łąki i pola i niebo….

Heh… rozmarzyłam się ;) chce już wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

A garderoba w takim podziale to mój pomysł :D

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...

Mikołaja bogatego,

śniegu bielutkiego,

choinki pachnącej

i gwiazdki błyszczącej.

Minimum stresu,

maksimum miłości

oraz tyle radości ile ryba ma kości!

Wszystkiego najlepszego na święta i nie tylko!

życzy nemi

http://img843.imageshack.us/img843/7875/merrychristmasfromblogg.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Słońca, szczęścia, pomyślności,

w pierwsze święto dużo gości,

w drugie święto dużo wody-

to dla zdrowia i urody!

Mnóstwo jajek kolorowych,

świąt wesołych oraz zdrowych!

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

życzy nemi