Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

niestety nadal nie wiem co z łazienką..... bo dziś przyjrzałam się ponownie płytkom z ver. nr 2

DSC00190.JPG

i już nie było szału, jak za pierwszym razem....

za to wracam myślami do tych (ver. nr 1):

DSC00192.JPG

może jakieś trzecie powinnam znaleźć?????????????????????

:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

a odbiór już 30 marca o 12:30 :D

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja już widziałam ten wątek, tylko wtedy jeszcze cicho przeglądałam :D. Słuchaj, ja jestem fanką białych łazienek, a dekor z kwiatkami jest dla mnie prześliczny i bardzo oryginalny. Może i takie płytki łatwiej się nudzą, ale są przeurocze. Wzór drugich na zdjęciu (wersja 1) kojarzy mi się z marihuaną i są zbyt "glamour" jak dla mnie, ale to Ty musisz wiedzieć, jaki efekt chcesz osiągnąć. Ja jestem za kwiatkami z wersji 2, kolory są przepiękne.

nemi oficjalna informacja jest taka, że nie zdążą na 30 marca położyć płytek na balkonie... a że nie chciałam częściowego odbioru, to nowy termin to 18 kwietnia dopiero...

jonaw i Maszenka witam w "prawie" moich progach ;)

fajnie, że jest jest "trochę" osób którym biel i szarość w mieszkaniu wydaje się po prostu piękna...

ja ostatnio usłyszałam komentarz do swoich planów kolorystycznych - że w jaskini będę mieszkać ;)... a łazienka, że będzie jak w szpitalu...

do mnie również bardzo przemawia i biel i szarość...

tylko ostatnio to już nie wiem jaką chcę łazienkę....

a teraz rzeczywiście wersja 1 odpada... skojarzenie z "maryską" do dziś u mnie nie istniało, ale się pojawiło ;) hihihi

odnośnie odbioru to nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać na "wiosnę"

fajnie, że jest jest "trochę" osób którym biel i szarość w mieszkaniu wydaje się po prostu piękna...

ja ostatnio usłyszałam komentarz do swoich planów kolorystycznych - że w jaskini będę mieszkać ;)... a łazienka, że będzie jak w szpitalu...

Jak ja nie lubię takich komentarzy... :-x Zwykle padają one z ust osób, które o wnętrzach bladego pojęcia nie mają. Ale szpital to jeszcze nie najgorzej; kiedyś czytałam coś o masarni w kontekście białej łazienki więc w ogóle padłam. :-x

Białe łazienki SĄ ŁADNE. Zerknij do wątku Maryblair - ona ma białą i wyszło super. :)

do mnie również bardzo przemawia i biel i szarość...

tylko ostatnio to już nie wiem jaką chcę łazienkę....

a teraz rzeczywiście wersja 1 odpada... skojarzenie z "maryską" do dziś u mnie nie istniało, ale się pojawiło ;) hihihi

odnośnie odbioru to nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać na "wiosnę"

lakorun a myślałaś o płytkach Stella? Albo New Glory (te chyba drogie, ale można by je użyć jako akcent niekoniecznie na całej powierzchni). Wrzucam wizualki, żeby było wiadomo o co chodzi:

Stella:

http://img684.imageshack.us/img684/7880/stella1l.jpg

New Glory:

http://img59.imageshack.us/img59/9175/newglorytile.jpg

Ewentualnie możesz pomyśleć o jakimś wyraźnym akcencie przy najzwyklejszych białych płytkach jakie znajdziesz - np. tutaj blat wygląda super:

http://img638.imageshack.us/img638/4748/z7960446xaranzacjewbial.jpg

nemi new glory - boskie, a cena kosmiczna ;)

muszę przyznać, że wersja 3 też mi chodzi po głowie :) aby właśnie mocnym akcentem była szafka :)

a ostatnio mam trochę dużo pracy i jakoś to zamieszanie z odbiorem... zniechęciło mnie do ciągłego rozmyślania o płytkach itd...

nawet nie mam czasu na FM ;(

myślę, że taka biała łazienka jest neutralna i ponadczasowa - nie grozi, że za 2 lata nie będziesz mogła na nią patrzeć. No i zawsze będzie można odmienić jej wygląd kolorami - albo pomalować ściany, albo zmienić dodatki. Sama też mam białą łazienkę i właśnie teraz planuję odmienić ją szarymi ścianami. Będzie inaczej małym kosztem ;)

jonaw właśnie to samo mi przyszło do głowy, aby łazienka była właśnie neutralna... tylko nie mam pomysłu jak wydzielić te strefy mokre... bo przydałoby się dookoła wanny... i przy umywalce... ale wtedy nie będzie symetrycznie, a to mnie z lekka drażni i boje się że wprowadzi bałagan i że za bardzo podzieli to i tak malutkie pomieszczenie :bash: dlatego mam mentlika w głowie ;):bash:

jonaw :) ja, miałam na myśli taką łazienkę jak nemi pokazała na zdjęciu 3... że płytki są tylko na podłodze i w prysznicu

i ja zastanawiałam się aby u siebie dać tylko płytki dookoła wanny i przy umywalce oraz na podłodze... ale chciałabym dać też takie duże lustro jak na wizualizacjach... tylko że wtedy nie wiem w których miejscach zakańczać płytki... czy cała ściana z wanną i umywalką oraz za miską ustępową... a reszta bez płytek...

sama nie wiem ;) :bash:

muszę, rzeczywiście jeszcze pogoglować ;)

pogogluj a potem wklej tu najlepsze wg Ciebie rozwiązania - na pewno wiele osób coś doradzi :) Takiej łazienki z wydzielonymi strefami mokrymi nie widziałam u nikogo na żywo, więc nie wiem co doradzić, ale może ktoś się z tym spotkał, albo sam tak ma? Czekam na fotki z inspiracjami ;)

• 3 weeks później...
tak wygląda ten "płytek" w internecie:

http://static1.skapiecstatic.pl/1414867-1-1-0.jpg

a tak na "żywo":

DSC00262.JPG

DSC00261.JPG

ufffff... jedno z głowy ;)

Witaj lakorun :)

Płytki, które wybrałaś jak dla mnie wyśmienite, naturalne tekstury są jedyne słuszne ;), pozwolą Ci dobierać kolorowe dodatki do woli, a cały czas łazienka będzie wyglądała na niezaśmieconą i będzie oazą relaksu :).

No i pięne masz te okna w salooonie ;) uwielbiam światło od ziemi do sufitu...

trzymam kciuki za urządzanie!

pozwolę sobie tu czasem zajrzeć ;)