Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie :)Animozjo

zapraszam do podglądania a wszelkie uwagi i wskazówki mile będą widziane... wróć ;) czytane :)

ten kafel to nowa gala or13 :), mnie właśnie urzekły taka naturalną fakturą, chociaż początkowo miałam wizje białej podłogi na wysoki połysk ;)... ale jednak względy praktyczne zwyciężyły - przynajmniej w tym starciu ;)

nad łazienka nadal się zastanawiam, możliwe że jutro będę mieć spotkanie z wujkiem - fachowcem - to wtedy już podejmę decyzje odnośnie samej łazienki

ufff! jak dobrze że już po odbiorze....:wiggle:

Nemi u mnie te paskudne barierki nie przylegają do balkonu... i tworzy się tam nieprzyjemna dziura.... średnio to estetyczne i bezpieczne... więc na bank będą tam jakieś doniczki z czymś "zielonym" ;)

na szczęście moja przyjaciółka zna się na krzaczkach i kwiatkach - i ma bojowe zadanie coś "zaprojektować"

będzie wtedy przyjemny mój skrawek przyrody ;):wiggle:

Witam,

Jestem po raz pierwszy na tym forum, więc nie pozostaje mi nic innego jak się tylko przywitać, więc witajcie :)

Lakorun jak odnosisz się do tych dylatacji, czy po pomalowaniu ścian nie będą one widoczne? Czy trzeba może jeszcze te miejsca czymś ewentualnie pokryć?

Jak Twoja ocena po odbiorze, chłopaki spisali się :)? Możesz ewentualnie jeszcze zamieścić zdjęcia łazienki? Widziałem, że zawory doprowadzające wodę są nisko, czy zatem zastosujesz wannę z baterią stojącą i tym samym będziesz musiała wycinać otwory w wannie właśnie pod tą baterię?

Pozdrawiam

Gmail

Witam,

Jestem po raz pierwszy na tym forum, więc nie pozostaje mi nic innego jak się tylko przywitać, więc witajcie :)

Lakorun jak odnosisz się do tych dylatacji, czy po pomalowaniu ścian nie będą one widoczne? Czy trzeba może jeszcze te miejsca czymś ewentualnie pokryć?

Jak Twoja ocena po odbiorze, chłopaki spisali się :)? Możesz ewentualnie jeszcze zamieścić zdjęcia łazienki? Widziałem, że zawory doprowadzające wodę są nisko, czy zatem zastosujesz wannę z baterią stojącą i tym samym będziesz musiała wycinać otwory w wannie właśnie pod tą baterię?

Pozdrawiam

Gmail

Hej ho Gmail witam serdecznie :)

odnośnie dylatacji... jest bardzo delikatna, ale nie wiem czy będzie widoczna po malowaniu - to wyjdzie "w praniu"

podejście do baterii wannowej - do przerobienia - bo już mam baterie ścienną kupioną... w łazience kilka innych przeróbek też będzie... np kanalizacja od pralki prowadzona po podłodze...

ogólne wrażenia ok.... jedyne zastrzeżenia to:

- podejścia pod grzejniki (proste, a nie kątowe):mad:

- dylatacja

a reszta pewnie wyjdzie z czasem ;)

Dzięki za fotki :) Odnośnie tej kanalizacji od pralki prowadzonej po podłodze to czy będziesz te rury zabudowywała płytkami w postaci takiej półki z płytek czy też niestety ale konieczne jest kucie i schowanie tych rur w ścianie? Czy takie własnoręczne przeróbki nie wpływają na utratę gwarancji i czy można je spokojnie zrobić?

Dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam

Gmail

Gmail nie wiem jak u lakorun, ale u mnie teoretycznie takie przeróbki nie miały wpływać na utratę rękojmi na mieszkanie. Mimo wszystko ja zleciłam to deweloperowi, bo bałam się, że jak w razie czego zaleję sąsiadów, to będą kłopoty... Oni zrobili co chciałam, wystawili faktury (różnica w cenie między nimi a fachowcami jakieś 20%, czyli gra nie warta świeczki). Natomiast przeróbki elektryczne wykonane "tymi ręcami" przez mojego męża (dużo - przerabiane lub dorabiane prawie 20 punktów).

• 2 weeks później...

a u mnie na mieszkanku nadal nic się nie dzieje, ale za to jutro już zaczynam przewozić zakupiony asortyment do łazienki (kibeluniek, umywalunie itp) i jutro też przyjadą kafle na podłogę do przedpokoju i kuchni :)

a w czwartek, takie mam postanowienie, zamówię płytki do łazienki... ale jakie to nie wiem... w ogóle nic ni wiem jeśli chodzi o łazienkę i jej aranżacje... trudno będzie spontanicznie a co wyjdzie to zobaczymy za jakiś czas ;)