Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje małe mieszkanko :)))

lakorun

Recommended Posts

Przechwytywanie231.JPG

IMAG0072.jpg

powyżej rzut oraz dla przypomnienia fotka "pokoju dziennego", zastanawiam się nad rozmieszczeniem mebli w tym pomieszczeniu...może jakaś propozycja?? ;)

optymalnie by było jeśli zmieściłby się narożnik, ewentualnie sofa oraz jakiś stół... mi się nie udało tego pogodzić :( :confused::bash:

Edytowane przez lakorun

• Odpowiedzi 715
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jestem fanką narożników, więc to popieram :D

Nie umiem robić ładnych projektów, więc namalowałam w paincie co umiałam luźna koncepcja - jeśli chcesz mieć w pokoju TV to potrzebna na niego ściana nie bardzo doświetlona, najlepiej na przeciwko sofy. Nie wiem jak duży stół będzie Ci potrzebny, nie pisałaś, czy potrzebujesz regały na książki czy nie, ale wstawiłam. :)

http://img651.imageshack.us/img651/4089/lakorun1.jpg

Nie wiem, czy potrzebujesz drzwi do tego pokoju (może warto zrezygnować na rzecz ościeżnicy typu tunel)?

I jeszcze jedna koncepcja:

http://img847.imageshack.us/img847/3577/lakorun2.jpg

Edytowane przez nemi

nemi dzięki za obie propozycje :) wariant pierwszy do mnie bardziej przemawia :)

z drzwi do tego pokoju chcę zrezygnować, na dzień dzisiejszy mi nie będą potrzebne, zresztą sprawa drzwi to osobny i ciężki temat będzie dla mnie... planowałam białe drzwi na wysoki połysk zarówno do łazienki oraz sypialni... ale od wczoraj zastanawiam się nad drzwiami dopasowanymi do paneli, czyli coś a'la dąb ;), boje się że przy kuchni (z białymi meblami na wysoki połysk) otwartej na przedpokój będzie to w całości tworzyć bardzo zimną przestrzeń, zwłaszcza przy wybranych już szarych kaflach (nowa gala or13), dlatego z decyzją o wyborze drzwi wewnętrznych poczekam do chwili - jak już będą położone płytki... pomalowane ściany... i jak już będzie kuchnia...

a w otworze drzwiowym do łazienki zawiśnie tymczasowo jakaś zasłona ;)

w sobotę byłam oglądać fronty i blaty kuchenne :wave: i tak:

- fronty białe, gładkie na wysoki połysk

- blat:

IMAG0331.jpg

a'la aluminium

zastanawiałam się jeszcze nad takimi, bo wyglądają dosyć ciekawie:

IMAG0332.jpg

IMAG0333.jpg

ale ostatecznie decyduję się na nr1. wystarczy że podłoga będzie "mazajkowata" więc blat będzie gładki

i do kuchni nad blatem, na ścianie chcę biały lacobel :)

taki jest plan :D

natomiast wieści z budowy w szybkim skrócie:

DZIEŃ 4 - przerwa w pracach (czwartek)

DZIEŃ 5 - płytki w łazience (piątek)

DZIEŃ 6 - płytki w łazience c.d oraz kucie przy grzejnikach, aby zmienić podejścia pod grzejniki z prostych na kątowe :D

poniżej zdjęcie z wczoraj:

łazienka :D:

ściana nad wanną:

IMAG0335.jpg

miejsce na lustereczko:

IMAG0336.jpg

IMAG0337.jpg

wc:

IMAG0338.jpg

miejsce na pralkę:

IMAG0341.jpg

ps. płytki ponoć tragicznie trudne w obróbce :(

z zapartym tchem czekam na płytki OR13 :) piękne są i jestem ciekawa jak to Wam wszystko wyjdzie :) Generalnie mamy bardzo podobny gust - uwielbiam szarości i kuchnię również będę miała białą z tym, ze z dębowym blatem ;)

Pozdrawiam gorąco i życzę wytrwałości

witam serdecznie :)

ja też już nie mogę się doczekać położonych OR13 i tego jak będą wyglądać położone na całej powierzchni :)

alana już grzecznie melduję:)

po dwóch tygodniach położone płytki w łazience i praktycznie cały przedpokój, powolutku wszystko nabiera kształtu:):D:)

wanna zamontowana, podłączona, brakuje jeszcze płytek od przodu - mają być kładzione jutro :D

IMAG0361.jpg

IMAG0362.jpg

IMAG0363.jpg

miejsce na lustro zostawione :D

"sprawny wucecik":

IMAG0364.jpg

IMAG0366.jpg

oczywiście wszędzie mnóstwo kurzu i pyłu...

i jeszcze bez fug :(

IMAG0367.jpg

wczoraj zakupiłam kinkiety które będą nad lustrem - 3 szt

takie o:

http://www.maxlamp.pl/image_func.php?img=gfx/bf929b53d7ad022933b5a8581be7a4a2.jpg&maxwidth=500&lang=pl

IMAG0369.jpg

i jeszcze na sam koniec podłoga w kuchni i w przedpokoju... :D

IMAG0372.jpg

oczywiście są zakurzone bardzo :(, ale jak dla mnie "miodzio" ;)

i tak... lustereczko w łazience zamontowane... tak... lustereczko... o rozmiarach 220x80cm :D takie malusie.... :D... takie jak chciałam...

i kinkieciki też i już świecą :)

i płytki wszystkie położone... dziś jeszcze fugi :)

i dziś pomiary do kuchni:) na mebelki :)

a wczoraj zamówiłam piekarnik :D

o taki:):

http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/thumbs/0ba104c033085d974e7e30f0960953e2.jpg

poniżej kilka samodzielnie zmajstrowanych obrazków dotyczących kuchni:

kuchnia%2525201.JPG

kuchnia%2525202.JPG

kuchnia%2525203.JPG

kuchnia%2525204.JPG

meble - białe na wysoki połysk, blat a'la aluminium... nad blatem białe szkło...

i teraz pytanka z gorącą prośbą o pomoc!!!

- czarny czy biały zlew... chyba czarny i czarna bateria ??

- jak oświetlić blat i w ogóle zaplanować oświetlenie w kuchni??

na dzień dzisiejszy jest tylko górne - ogólne...

myślałam o dwóch wiszących z sufitu lampach nad blatem pod oknem i o jednym nad "barkiem", ale zabudowa w kuchni nie będzie się kończyć równo z oknem, będzie trochę krótsza niż narysowana na tej wizualce... wiec teraz nie wiem czy te wiszące lampy symetrycznie względem okna... raczej nie... więc względem blatu i zabudowy... ale boje się, że będzie to dziwnie wyglądać :bash:

Witam, podglądam wasze mieszkanko, interesuje mnie w szczególności kuchnia fronty i blaty:) ciekawe jak wyjdzie, a co do czerwonej lampy est super taka orginalna i klimatyczna.Ciekawe jak urządzisz pomieszczenie w którym ona w końcu się znajdzie i jak ja wyeksponujesz, będę obserwować. Tym czasem życzę trafnych wyborów przy meblach kuchennych. a co do szyby w kuchni też bym dła na całość będzie ładnie elegancko wyglądać.

Ja bym zrobiła wszędzie, najbardziej brudzi się ściana przy płycie i zlewie. Ja nie mam jeszcze położonej mozaiki na ścianie, na razie tylko jest pomalowana a raczej wyciapana już cała. Ewentualnie na resztę ściany dać specjalną farbę.

:)

też bardziej skłaniam się do tego aby całość zrobić... ale ostatecznie zdecydują finanse ;/

Witam, podglądam wasze mieszkanko, interesuje mnie w szczególności kuchnia fronty i blaty:) ciekawe jak wyjdzie, a co do czerwonej lampy est super taka orginalna i klimatyczna.Ciekawe jak urządzisz pomieszczenie w którym ona w końcu się znajdzie i jak ja wyeksponujesz, będę obserwować. Tym czasem życzę trafnych wyborów przy meblach kuchennych. a co do szyby w kuchni też bym dła na całość będzie ładnie elegancko wyglądać.

Witam :) i zapraszam do podglądania i komentowania, a i na wszelakie sugestie jestem otwarta :)

ja kuchni też nie mogę się doczekać... a pewnie to jeszcze trochę potrwa... nie mniej już bliżej niż dalej:)

lampa puki co to stoi i czeka na swoje 5 minut... ale sama nie wiem czy będzie w salonie czy w sypialni... musiałam trochę zrewidować wizje swoich biało - szarych pomieszczeń, z lekka minimalistycznych.. bo będzie dodatek orientalny...:stirthepot:

dziś pojechałam popatrzeć na łazienkę i rogala mam takowego :D :rotfl: :lol2: :wiggle::lol: :D

(w prawdzie z lekka brudno... i kurz i tynki inne takie takie, ale mnie się podoba :D)

IMAG0391.jpg IMAG0390.jpg

IMAG0404.jpg

IMAG0400.jpg

:wave::wave::wave: