emjot27 18.10.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam, Pytanie jak w temacie. Czy ktoś z was kupował już może ekogroszek z Castoramy. Cena od 17.50 do 20.50 za worek 25kg u nas w Bydgoszczy. Czy nie ma z nim problemu, czy lepiej unikać... jak ognia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 19.10.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Czyli mam rozumieć, ze nikt wolał nie ryzykować i raczej nie zaopatrywał się w Castoriamie w ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 15.12.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Czyli mam rozumieć, ze nikt wolał nie ryzykować i raczej nie zaopatrywał się w Castoriamie w ekogroszek? Witam Ja narazie kupuję groszek w casto, powód instalacja zrobiona niedawno jeszcze nie mieszkam ale grzać trzeba. O jakości nie powiem za wiele bo jeszcze nie ustawiłem odpowiednio pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peem26 23.12.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Kupiłem parę dni temu po 3 worki na próbę. Jeden węgiel 25 zł za worek drugi prawie 20 zł. Był jeszcze jakiś za ok 18 zł ale jeden sprzedawca mówił że to mix brunatnego i kamiennego, za chwile inny sprzedawca że to brunatny, a gdy podniosłem worek i zaczęła się lać z niego woda stwierdziłem że tego próbować nawet nie będę (720zł za brunatny?!!!! w dodatku mokry)W domu rozpakowałem ten za 25 zł. Był niestety mokry. Worek 25 kg piec pochłonął mi w 14 godzin. Nadmienię że syberyjskiego węgla który posiadam (za 570 zł za tonę) i który uważam za małokaloryczny, 25 kg na dobę wystarcza w zupełności. Z pozostałymi workami poczekam aż przeschną. Ale tego tak zachwalanego przez sprzedawcę za 25 zł (1000 zł za tone!!!) napewno więcej nie kupię. Wolę męczyć ten syberyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek104 19.12.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ja kilka razy kupiłem go doraźnie do pieca pierwotnie przewidzianego jako miałowy. Najtańsza wersja (ta za 16zł) pali się ładnie i mimo najsłabszej kaloryczności starcza na kilka godzin palenia dłużej niż ten złotówkę na worku droższy. Tak czy inaczej rewelacji nie ma.100x bardziej wolę podjechać do skłądu węgla, choćby na BB masz na terenie Prefabetu bardzo fajny skład i sobie kupić u nich workowany miał czy eko za te same pieniądze 5kg więcej, do jakości palenia nie ma porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyalek 27.08.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Kupowałem ekogroszek niedżwiedź. Wegiel jest mokry. Zrobiłem próbe, odważylem troche i polożylem na kaloryfer w kartonie i co jakis czas ważyłem. Waga początkowa 2120 gram.Po 6 dniach 1885g. Po kolejnych 12 - 1690.Po kolejnych 30 - 1640g . Czyli około 30 % to woda. Na jej odparowanie potrzeba bardzo dużo energii- zamast grzac dom grzejemy wodę i wypuszczamy kominem. Węgiel sie nie pali a dymi z powodu wody, a piec szybko koroduje w wilgotnym srodowisku. Nawet po wysuszeniu wegiel ma tendencje do dymienia.Wnioski niech kazdy wyciagnie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 To pewnie ten: http://www.castorama.pl/produkty/instalacja/technika-grzewcza-i-ogrzewanie/materialy-opalowe-i-paliwa/ekogroszek/ekogroszek-miekki-20-kg-1.html i wszystko się zgadza - on ma w składzie prawie 30% wody w stanie powietrzno-suchym, a gdy jest wilgotny to więcej. Poczytaj więcej tu: http://suspenser.eu/ekogroszek/ http://suspenser.eu/testy-ekogroszku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyalek 22.09.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Tak, to ten.I usuneli mój post z opinii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.09.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Sam widzisz ile warte są tamtejsze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts