IZA30 19.10.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Czy ktoś może zbudował,buduje lub zamierza budować ten domek i chciałby sie podzielić swoimi uwagami Oto ona http://www.projektoskop.pl/p-2639.html Edytowane 13 Grudnia 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 19.10.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 "Anulka " była moją pierwszą miłością.... ale spiżarnia mi nie odpowiadała... i swoje poszukiwania zakończyłam na http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/filipek/373 . Gabarytowo podobny ale uważam, że po likwidacji podcienia ko korzyść salonu i wydzieleniu garderoby w miejscy szaf będzie idealny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 19.10.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 "Anulka " była moją pierwszą miłością.... ale spiżarnia mi nie odpowiadała... i swoje poszukiwania zakończyłam na http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/filipek/373 . Gabarytowo podobny ale uważam, że po likwidacji podcienia ko korzyść salonu i wydzieleniu garderoby w miejscy szaf będzie idealny:) No wiesz rezygnować z projektu tylko przez spiżarkę...trochę błachy powód jak dla mnie Ja się jeszcze zastanawiam co z nią zrobię,choć uważam,ze to bardzo ważne pomieszczenie w domu,ale mam też spooorą kuchnię-ponad 14 m:)to może zadowolę się jakąś szafką cargo.Myślę nawet o rezygnacji,ponieważ chciałabym powiększyć mały wc moze uda mi się wepchnąć mały prysznic? Filipek to fajny projekt.Odpada u mnie ze wzglęgu na spory kopertowy dach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 24.10.2010 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 A to raczej "ostateczne" zmiany;) 1.poszerzenie pokoi o 1 m kosztem salonu; 2.wstawienie kabiny prysznicowej do małego wc; 3.zamknięcie kuchni; 4.garderoby z wejściem z pokoi; 5.c.o za garaż w jej miejscu suszarnio-prasowalnia 6.prawdopodobnie przeniosę okna w salonie,co by bardziej ustawny był salon,ale tego pewna jeszcze nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 28.10.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Myślę jeszcze żeby zrobić takie okienko na salon z kuchni,co myślicie?Choć ogólnie chcę mieć zamknietą kuchnię: Zgapione od pewnej forumowiczki (przepraszam zapomniałam kogo... ) hmmm cos wodze,że mi się tu jakichś dziennik utworzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 28.10.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 To nowy projekt wiec jestes pewnie jedna z pierwszych ktora go wybrala wiec na razie bedzie to dziennika a nie wymiana doswiadczen Na pewno wkrotce sie to zmieni, bo projekt jest naprawde dobry. Osobiscie wolalabym zrobic drzwi przesuwne zamiast takiego okienka. Drzwi mozesz rozsunac lub zasunac, a okienka chyba nie bedziesz zaslaniala zaslonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.10.2010 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 To nowy projekt wiec jestes pewnie jedna z pierwszych ktora go wybrala wiec na razie bedzie to dziennika a nie wymiana doswiadczen Na pewno wkrotce sie to zmieni, bo projekt jest naprawde dobry. Osobiscie wolalabym zrobic drzwi przesuwne zamiast takiego okienka. Drzwi mozesz rozsunac lub zasunac, a okienka chyba nie bedziesz zaslaniala zaslonka? Oooo to naprawdę dobry pomysł!Tym bardziej,że chcę ZAMKNIĘTĄ KUCHNIĘ.Nawet jak w salonie będa goście,to rzeczywiście będzie wygodniej- otwieram drzwiczki i jestem w salonie nie musząc nosić jedzonka na około:).... mhm do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 15.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam.Jestem w trakcie budowy projektu Anulka z garażem. My również wprowadziliśmy pewne zmiany, w tym:1. przeniesiona kotłownia za garaż ( ze względu na to, że będziemy opalać paliwem stałym)2. pomieszczenia wc, kotłowni i spiżarni połączyliśmy w jedno - będzie tam pralnia, prasowalnia i częściowo garderoba:)3. w miejscu gdzie była garderoba pomiędzy pokojami zrobiliśmy drzwi do garażu ( ze względu na kotłownie), jednocześnie będzie tam coś na kształt spiżarnio-graciarni:) 4. przesunęliśmy ścianę środkowego pokoju o 20 cm kosztem salonu5. zrezygnowaliśmy z kominka6. zlikwidowaliśmy jedne drzwi balkonowe - te obok kuchennego okna (bardzo nad tym ubolewam, bo to właśnie podobało mi się w tym projekcie, ale u nas było to konieczne)7. jeszcze nie postawiliśmy ścianki między kuchnią i salonem - nie wiemy czy jest to dobry pomysł, a lepszego nie mamy:(, z jednej strony chciałabym chyba odgrodzić kuchnię, ale z drugiej nie chcę tak ograniczać przestrzeni)8. zmniejszyliśmy wymiary garderoby - tej naprzeciwko wejścia, w projekcie jest ona bardzo głęboka, gdyby tak została, to przejście do pokoi, jak i do salony byłoby bardzo wąskie - 1m. co utrudniałoby komunikację, nie mówiąc o przeniesieniu jakiś większych przedmiotów, typu meble itp.9. zmniejszyliśmy okna od łazienki i pom. gosp. - teraz są 60x60A najważniejsza zmiana to taka, że nasz domek usytuowany jest "bokiem" do drogi:yes:, ze względu na położenie względem stron świata - mamy działkę z wjazdem od południowego zachodu, dzięki temu 'zaoszczędziliśmy" też więcej miejsca na ogród:)Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii na temat takich zmian, jak również sposobów na zagospodarowanie przestrzeni między kuchnią a salonem, pomysłów na elewacje i inne wykończenia zew. domu.Czy ktoś ma już zdjęcia ze swojej budowy?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 15.11.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam. Jestem w trakcie budowy projektu Anulka z garażem. My również wprowadziliśmy pewne zmiany, w tym: 1. przeniesiona kotłownia za garaż ( ze względu na to, że będziemy opalać paliwem stałym) 2. pomieszczenia wc, kotłowni i spiżarni połączyliśmy w jedno - będzie tam pralnia, prasowalnia i częściowo garderoba:) 3. w miejscu gdzie była garderoba pomiędzy pokojami zrobiliśmy drzwi do garażu ( ze względu na kotłownie), jednocześnie będzie tam coś na kształt spiżarnio-graciarni:) 4. przesunęliśmy ścianę środkowego pokoju o 20 cm kosztem salonu 5. zrezygnowaliśmy z kominka 6. zlikwidowaliśmy jedne drzwi balkonowe - te obok kuchennego okna (bardzo nad tym ubolewam, bo to właśnie podobało mi się w tym projekcie, ale u nas było to konieczne) 7. jeszcze nie postawiliśmy ścianki między kuchnią i salonem - nie wiemy czy jest to dobry pomysł, a lepszego nie mamy:(, z jednej strony chciałabym chyba odgrodzić kuchnię, ale z drugiej nie chcę tak ograniczać przestrzeni) 8. zmniejszyliśmy wymiary garderoby - tej naprzeciwko wejścia, w projekcie jest ona bardzo głęboka, gdyby tak została, to przejście do pokoi, jak i do salony byłoby bardzo wąskie - 1m. co utrudniałoby komunikację, nie mówiąc o przeniesieniu jakiś większych przedmiotów, typu meble itp. 9. zmniejszyliśmy okna od łazienki i pom. gosp. - teraz są 60x60 A najważniejsza zmiana to taka, że nasz domek usytuowany jest "bokiem" do drogi:yes:, ze względu na położenie względem stron świata - mamy działkę z wjazdem od południowego zachodu, dzięki temu 'zaoszczędziliśmy" też więcej miejsca na ogród:) Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii na temat takich zmian, jak również sposobów na zagospodarowanie przestrzeni między kuchnią a salonem, pomysłów na elewacje i inne wykończenia zew. domu. Czy ktoś ma już zdjęcia ze swojej budowy?!!! Zaczek,super,ze sie odezwałaś...no wreszcie nie będę prowadziła monologu Gdzie budujecie ?Ja w świętokrzyskim.Cd zmian odniosę sie jutro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 15.11.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 (edytowane) Kiedyś zastanawiałam się dość długo nad anulką, za wszelką cenę chciałam powiększyc pokoje i tak oto pozmieniałam. Czarną linią zaznaczyłam zmiany. Pokój na dole (dość wąski ok 2,6m) poszerzyłam kosztem łazienki, ona żeby nie była za mała została powiększona kosztem szafy z wiatrołapu. Szafy zostały przeniesione na strone przeciwną. Może komuś się przyda taka zmiana Zobaczcie sami:) Zastanawiałam się jeszcze nad tą ścianą oddzielającą kuchnie od salonu- chyba bym ja usunęła. Okien nie zmieniałam na rzucie ale na pewno do poprawy z uwagi na zmianę miejsca jadalni. Według rzutu korytarz ma tylko 1m szerokości poszerzyłabym go likwidując garderobę przy pokoju a wstawiając np szafę z lustrami:)Ps 9 na rzucie to przejście do garażu gdzie też można ewentualnie wstawić jakieś "graty" http://img607.imageshack.us/img607/4166/anulka5653zoom.gif Edytowane 15 Listopada 2010 przez bagusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.11.2010 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Kiedyś zastanawiałam się dość długo nad anulką, za wszelką cenę chciałam powiększyc pokoje i tak oto pozmieniałam. Czarną linią zaznaczyłam zmiany. Pokój na dole (dość wąski ok 2,6m) poszerzyłam kosztem łazienki, ona żeby nie była za mała została powiększona kosztem szafy z wiatrołapu. Szafy zostały przeniesione na strone przeciwną. Może komuś się przyda taka zmiana Zobaczcie sami:) Zastanawiałam się jeszcze nad tą ścianą oddzielającą kuchnie od salonu- chyba bym ja usunęła. Okien nie zmieniałam na rzucie ale na pewno do poprawy z uwagi na zmianę miejsca jadalni. Według rzutu korytarz ma tylko 1m szerokości poszerzyłabym go likwidując garderobę przy pokoju a wstawiając np szafę z lustrami:) Ps 9 na rzucie to przejście do garażu gdzie też można ewentualnie wstawić jakieś "graty" http://img607.imageshack.us/img607/4166/anulka5653zoom.gif Fajne zmiany.Ja jednakże nie będę powiększać pokoju koło łazienki-w zamyśle jest to pokój goscinny,więc wystarczający.Wolę większą łazienkę.Do dwóch pokoi na przeciwko,zgodzę się,trzeba powiększyć kosztem salonu-w założeniu mam około 1m.Kuchnię nie ruszam-od zawsze chciałam dużą i zamkniętą,nie jestem zwolenniczka otwartych.Jedynie co,w razie gości będę miała przesuwne drzwi od strony ściany,żeby nie latać na około.Wyznaje zasadę:pokój to pokój-salon to salon;)Po prostu nie cierpię jak mi ktoś patrzy na ręce lub obserwuje co i jak robię...brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.11.2010 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Zaczek,super,ze sie odezwałaś...no wreszcie nie będę prowadziła monologu Gdzie budujecie ?Ja w świętokrzyskim.Cd zmian odniosę sie jutro! Witaj Zaczek,jesteś chyba pierwszą osobą,która już buduje Anulkę!Co za radość Wszystkie Twoje zaproponowane zmiany są super-choć cd.kuchni ja na bank będę miała sciankę. Z kominka też rezygnujemy.Ja chciałabym mąż nie.Przekonał mnie,ze te pieniądze można zainwestować choćby w kostkę czy ogród.Co do przejścia do garażu...u nas nie wiadomo czy wogóle będzie Anulka z garażem,ponieważ warunki określiły szerokość elewacji frontowej 10,40m-15,60 a anulka z garażem ma 18,40 ;( jesteśmy na etapie odwołania,zobaczymy co z tego wyjdzie.Tym bardziej,że nasza działka ma ponad 34 m szerokości i z tym nie możemy się pogodzić,ze urbanistka nie zezwala ;( Zaczku,jeżeliby to było mozliwe to z nieskrywalną ochotą obejrzę waszą Anulkę! :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 16.11.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) powiedziałam mężowi o pomyśle z przesuwanymi drzwiami pomiędzy kuchnią i salonem - spodobał mu się. Obecnie mamy otwartą kuchnię na salon i ma to swoje plusy, ale chyba jednak więcej minusów, więc takie rozwiązanie byłoby dobre - chcesz widzieć co się dzieje w salonie to otwierasz, nie chcesz żeby inni widzieli bałaganik w kuchni - zamykasz:) Odnośnie powiększenia pokoju przy łazience - też myśleliśmy, że wyjdzie taka "kiszka", ale jak już stanęliśmy w wybudowanym pokoju okazało się,że nie nie jest tak źle, a ponieważ zrezygnowaliśmy z wc to chcieliśmy mieć przynajmniej większą łazienkę. Pozostałe pokoje, które są jednak sporo większe od tego, również po wybudowaniu okazały się całkiem spore, jak już pisałam, my poszerzyliśmy ten środkowy tylko o 20 cm i to w zupełności wystarczyło. mamy już obraz jak to wygląda w realu i sądzę, ze "ujęcie" z salonu aż 1 m. spowodowałoby jego znaczne zmniejszenie i wynikłyby z tego trudności aranżacyjne. Ale każdy ma własne wizje i dla każdego co innego jest ważne. Zdjęcia z budowy dołączę, gdy znajdę kabelek do połączenia komp. z tel. Budujemy tuż koło Radomia. Gdyby ktoś chciał to zapraszam na budowę - pooglądać i wymienić doświadczenia:) Edytowane 16 Listopada 2010 przez zaczek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 16.11.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Co do tej garderoby to racja - w projekcie to jakaś pomyłka - ni to szafa wnękowa ni garderoba, do której można wejść - my tez ją zmniejszyliśmy do gł. 80 cm, aby poszerzyć przejście w korytarzu. Ja niestety nie widzę Twojego rzutu ze zmianami:( nie wiem dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 16.11.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 jesliktoś buduje ten domek to prosze wrzucic jakies fotki na forum...w miare mozliwosci:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.11.2010 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 powiedziałam mężowi o pomyśle z przesuwanymi drzwiami pomiędzy kuchnią i salonem - spodobał mu się. Obecnie mamy otwartą kuchnię na salon i ma to swoje plusy, ale chyba jednak więcej minusów, więc takie rozwiązanie byłoby dobre - chcesz widzieć co się dzieje w salonie to otwierasz, nie chcesz żeby inni widzieli bałaganik w kuchni - zamykasz:) Odnośnie powiększenia pokoju przy łazience - też myśleliśmy, że wyjdzie taka "kiszka", ale jak już stanęliśmy w wybudowanym pokoju okazało się,że nie nie jest tak źle, a ponieważ zrezygnowaliśmy z wc to chcieliśmy mieć przynajmniej większą łazienkę. Pozostałe pokoje, które są jednak sporo większe od tego, również po wybudowaniu okazały się całkiem spore, jak już pisałam, my poszerzyliśmy ten środkowy tylko o 20 cm i to w zupełności wystarczyło. mamy już obraz jak to wygląda w realu i sądzę, ze "ujęcie" z salonu aż 1 m. spowodowałoby jego znaczne zmniejszenie i wynikłyby z tego trudności aranżacyjne. Ale każdy ma własne wizje i dla każdego co innego jest ważne. Zdjęcia z budowy dołączę, gdy znajdę kabelek do połączenia komp. z tel. Budujemy tuż koło Radomia. Gdyby ktoś chciał to zapraszam na budowę - pooglądać i wymienić doświadczenia:) No własnie dlatego baaardzo bym chciała zobaczyc Anulkę choćby ze ściankami działowymi tylko :)My planowalismy 1m ,ale jak piszesz,ze to by było za dużo,to już mi dało do myślenia. Zaczku w sumie to nie tak daleko ten Radom,ja buduję w Staszowie w woj.świętokrzyskim to względnie blisko.Choc naprawdę gnałabym na drugi koniec Polski,zeby zobaczyć ją w realu Może dało by radę np.w weekend podjechac,powiedzmy w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 16.11.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 No własnie dlatego baaardzo bym chciała zobaczyc Anulkę choćby ze ściankami działowymi tylko :)My planowalismy 1m ,ale jak piszesz,ze to by było za dużo,to już mi dało do myślenia. Zaczku w sumie to nie tak daleko ten Radom,ja buduję w Staszowie w woj.świętokrzyskim to względnie blisko.Choc naprawdę gnałabym na drugi koniec Polski,zeby zobaczyć ją w realu Może dało by radę np.w weekend podjechac,powiedzmy w niedziele w niedzielę pasuje, bo każdej niedzieli ok południa jesteśmy na działce, żeby "nacieszyć oko" naszym domkiem i posmucić się tempem prac przy dachu:( niestety. Jeśli chcecie się wybrać to proszę o maila na adres: [email protected] - omówimy szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.11.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ale zanim wizyta-z chęcią obejrzymy jakieś zdjęcia:)Email wysłany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczek17 17.11.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ale zanim wizyta-z chęcią obejrzymy jakieś zdjęcia:)Email wysłany oto zdjęcia z budowy, nie udało mi się wgrać wszystkich, bo wychodzi jakiś błąd:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 17.11.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 oto zdjęcia z budowy, nie udało mi się wgrać wszystkich, bo wychodzi jakiś błąd:( Wow,pierwsze zdjęcia mojej Anulki!Wrażenie : kawał chałpy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo się ciesze,że zobaczę ją również "na żywo" hip hip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts