Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ANULKA (z garażem) pracownia HB STUDIO

Recommended Posts

Dodaję kilka nowych zdjęć.

Są już wstawione okna i drzwi od kotłowni, nadal czekamy na drzwi wejściowe i bramę do garażu.

Pojawia się tez już dachówka i rynny, w garażu na ścianach widać pierwsze tynki.

Efekty nie są już tak spektakularne jak przy wznoszeniu ścian, ale cieszą oko.

[ATTACH=CONFIG]122676[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]122675[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]122677[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]122678[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]122679[/ATTACH]

Hej, my również budujemy anulkę, póki co mammy dopiero płyte fundamentowa -mam pytanie wiesz ile zbrojenia poszlo Ci na dom - bo nam się wydaje, że nasz budowlaniec trochę się przeliczył, będę wdzieczna za info.

Zdjęcie z tęczą jest fantastyczne - super pamiatka

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 276
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na plyte wyszlo ponad 4 tys zl prety ponad 4000m fi 6 to jest okolo tony czyli jakies 3 tys zl plus zetki miedzy kratownice i za robocizne cos kolo tysiaca przywiezli kratownice o wymirach 2m na 4m juz polaczona zetkami podwojna i laczylkem je sam jakby byla pojedyncza kratownica to mozna samemu na budowie a tak to nie za bardzo sam probowalem i odpuscilem do tego 24 m betonu jakies 7tys zl pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Jeszcze kilka dni i SSO będzie gotowy. Fotka od strony ogrodu. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]126603[/ATTACH]

Jeszcze kilka fotek[ATTACH=CONFIG]128813[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]128814[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]128873[/ATTACH]

Życzę powodzenia i czekam na kolejne etapy i informacje jak idzie budowa! Na kiedy planujecie przeprowadzkę ?

Witam. Proszę o kolejne zdjęcia z zewnątrz. Zmiany jakie są w projekcie są super, pasują nam. Jakie żuty wewnątrz. Na jakim etapie prace i jaki koszt na chwilę obecna. U nas nie jest dobrze, samo doprowadzenie wody to koszt rzędu 7tys. (75zł za mb.) pozdrawiam.

[email protected]

Witam. Proszę o kolejne zdjęcia z zewnątrz. Zmiany jakie są w projekcie są super, pasują nam. Jakie żuty wewnątrz. Na jakim etapie prace i jaki koszt na chwilę obecna. U nas nie jest dobrze, samo doprowadzenie wody to koszt rzędu 7tys. (75zł za mb.) pozdrawiam.

[email protected]

Polecam śledzić obydwa posty które prowadzę, tam na bieżąco będą zamieszczane zdjęcia i informację dot. budowy, napotykanych problemów itp.

O sprawach technicznych poproszę aby napisał mąż.

Jeśli chodzi o aktualny stan zaawansowania budowy - w zeszłym tygodniu ekipa skończyła centralne ogrzewanie, położyli podłogówkę, tynki zrobione, wysuszone, wczoraj zalane posadzki. Mąż grzebie pod wiatą bo przymierza się do wyłożenia tam kostki brukowej i niebawem rozpocznie ocieplanie budynku i ocieplanie dachu od środka wełną mineralna. czekamy tez na resztę dachówek - gdyż nam zabrakło :D

Pozdrawiam i zapraszam na obydwa posty.

My wykopaliśmy własną studnię.

No to tak jak obiecałam załączam kilka bardziej aktualnych zdjęć - więc tak w połowie lipca przyjechały okna i brama garażowa (Wiśniowki) i tak oto wyglądają....

a.jpgb.jpgc.jpgd.jpg

Widoczne na zdjęciu zbiorniki będą wkopane pod ziemią, aby do nich gromadzila się woda z rynn (deszczowka), która stopniowo zostanie rozprowadzana w glebę (trawnik sam się bedzie podlewal od sponiej warstwy) :)

Witam,

Rozpoczynamy budowę anulki pod koniec września w woj. łódzkim, w tym roku planujemy postawić fundamenty i mam wielką prośbę do osób, które mają już ten etap za sobą o podanie zestawienia materiałów niezbędnych do wybudowania fundamentu na priv.

Z góry dziękuję za pomoc:p

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam po małej przerwie.

Lato już prawie za pasem,a roboty się posuwają na przód - raz szybciej, raz wolniej...

Załączam parę zdjęć z prac sierpniowych:

zalane 1.jpgzalane 2.jpgz zewnątrz przed ocieplaniem.jpgpłytki garaż.jpgpłytki kotłownia spust.jpg

Na pierwszym i drugim zdjęciu wylane na początku sierpnia posadzki....

Trzecie zdjęcie to widok domu z zewnątrz od frontu przed ocieplaniem.

Czwarte i piąte zdjęcie to pierwsze położone w naszym domu kafelki - w kotłowni, chcieliśmy to zrobić przed postawieniem pieca.

Po ociepleniu z zewnątrz zabrałem się za ocieplanie dachu.

tej cholernej wełny mam już dosyć bo gryzzzzzzie nieziemsko!

No ale zrobić trzeba było.

Wczoraj przywieźli też piec, ale jeszcze nie jest podłączony.

W kotłowni zamontowałem sufit - z profili regipsowych, pomalowany wczoraj schnie, farba na ściany tez już czeka.

Jutro przyjedzie węgiel... i koparka będzie kopać pod linie energetyczną.

W tym celu musiałem wyciąć kika starych choinek - ale że to pod energetyke to pozwolenie bez problemu dali.

klej wyschnięty.jpg

pokryty klejem 1.jpg

pokryty klejem 2.jpg

DSC_2979.jpg

ocieplenie dachu 2.jpg

Witam

Mam wielką prośbę do państwa,planujemy budowę Anulki z garażem systemem gospodarczym,czyli nie chcemy zaciągać kredytu,mam dwie działki i tylko teraz zastanawiamy się nad kosztami budowy,chcielibyśmy wiedzieć jaki jest koszt w przybliżeniu budowy Anulki w stanie surowym otwartym,koszt budowy nie uwzględniając budowlańców.Dziękuje.Pozdrawiamy:rolleyes:

• 2 months później...