Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ANULKA (z garażem) pracownia HB STUDIO

Recommended Posts

Gosia T. pięknie się zapowiada! W jakim mieście się budujecie?

My od tygodnia mieszkamy! 14.12.2012 nastąpiła ostateczna przeprowadzka! I jest super! Póki co wszystko wydaje mi się bardzo funkcjonalne, przestrzeni jest dużo, oczywiście pracy też nadal, gdyż wnętrze domu nie jest wykończone całkowicie, brakuje jeszcze wielu mebli, ale juz na swoim i to cieszy najbardziej. Niebawem umieszczę nowe zdjęcia, zapraszam też na mój drugi post - Planujemy wnętrza Anulki, gdzie bardziej skupię się na aranżacji pokoi.

Pozdrawiam

Wesołych świąt

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 276
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich budujacych anulkę z garazem i gratuluje serdecznie tym co juz mieszkaja,zazdroszczę i juz tez sama nie moge sie doczekac realizaji wlasnych marzen;) jestesmy na etapie sprzedazy mieszkan,kupiec czeka na udzielenie kredytu, mam nadzieje ze sie uda, szczegolnie ja czekam, poniewaz 25 kwietnia mam urodziny fajnie byloby dostac taki prezent;) przegladalam mnostwo projektow, ale chyba jednak stanie na anulce, ma wszystko to na czym nam zalezy, a pozatym jest tani w budowie i funkcjonalny. zalezalo nam na kącie komputerowym czyli tzw,gabinet, maly pokoik wystarczy by zamknac tam wszystkie papierzyska i dokumenty i tutaj super to zrobimy w pom,gospodarczym,, a pozatym b. zalezy mi na pralnio suszarni, mamy dwoje dzieci wiec pranie non stop, musi byc gdzieś zimą to zamkniete.by nie starszylo na widoku,wiec bedzie w miejscu wc i spizarni +kawalek zabrany z pom gospodarcz.a maz jeszcze sobie wykombinowal, ze w miejscu garderoby bedzie mala silownia, w sumie dobrze bo moj rower stacj, ciagle stoi w duzym pokoju, a tak bedzie mial wkoncu swoj kąt. zastanawiamy sie nad strychem, by nie podniesc anulki,ale chyba nie bedziemy podnosic, zrobimy wiekszy moze garaz i dzieki temu bedzie gdzie chowac wiekszosc gratow.A to nasze zmiany na bazie przeróbek znalezionego tutaj na poczatku forum projektu Beaty BB, bardzo nam sie te przerobki spodobaly, a my dolozylismy jeszcze swoje. mam nadzieje,ze sie wklei.pozdrawiam cieplo wszystkich budujacych anulke;)przeróki troche kosztem salonu, ale on jest i tak duzy wiec te pare metrow nie zrobia roznicy, tym bardziej,ze juest otwarta kuchnia.anulka nasza.JPG kliknijcie kilka razy na fotke to bedzie wiekszy widok Edytowane przez karina78

• 3 weeks później...
N o ładnie,ładnie!!Mąż sie naprawdę spisał na 6 :D Bardzo na + wysunięty daszek z przodu!!!

super te zmiany i ten daszek tez super sprawa powstały dwa tarasy w zaleznosci od naslonecznienia super, szkoda,ze beata bb juz tu nie zaglada i nie dzieli sie swoimi nowinkami z przebiegu budowy, bo idealnie to wszystko gra))

MOJE ZMIANY W ANULCE

[ATTACH=CONFIG]32028[/ATTACH],

FRONT -okna przesuniete blizej drzwi wejsciowych ,poniewaz poszerzyliśmy kuchnie powiekszony daszek frontowy oraz -WYSUNIETY DACH

[ATTACH=CONFIG]32029[/ATTACH]

Z BOKU PRZESUNIETE DRZWI TARASOWE

[ATTACH=CONFIG]32030[/ATTACH]

Z TYŁU POWIEKSZONE DRZWI TARASOWE O JEDNO SKRZYDŁO

[ATTACH=CONFIG]32031[/ATTACH]

MYŚLE ZE MÓJ MĄŻ NIE ZLE SIE SPISAL :):):)

super te zmiany i ten daszek tez super sprawa powstały dwa tarasy w zaleznosci od naslonecznienia super, szkoda,ze beata bb juz tu nie zaglada i nie dzieli sie swoimi nowinkami z przebiegu budowy, bo idealnie to wszystko gra))

sanbru, byc moze zajrzysz tutaj/super ze juz mieszkacie,powiedz mi czy podwojne drzwi tarasowe i potrojne okno boczne w salonie dostatecznie doswietlaja pokój, bo on jest dosc spory? ja planuje w tych samych miejscach okna z tym ze obydwa trojskrzydlowe tarasowe drzwi.od jakich stron macie salon?

Dawno nie zaglądałem bo wątek ma spore zrywy i napady ciszy. Ja już po... wprowadziliśmy się wzeszłym roku w październiku. Powiem tyle ... znajomi, którzy nas odwiedzają i ci co mają duże domy i ci co mieszkają w blokach mówią jednio - projekt idealny - żadnych zbędnych pomieszczeń, dużo przestrzeni, po prostu w sam raz na dla 4-rech osób. Jak coś to służę pomocą. Zmiany wprowadzone są w moich postach z zeszłego roku ( a było ich sporo ) .Pozdrawiam wszystkich.

2012-08-12 13.59.42.jpg

2013-03-21 17.24.14.jpg

Edytowane przez basiston

witaj basiston, nareszcie sie ktos odezwał, bo rzeczywiście cisza tu jak makiem zasiał))) pieknie wygląda domek i super, ze domek w sam raz tak jak to mowia odwiedzajacy was goscie))jak mozesz wstaw fotki wnetrz)))pozdrawiam cieplo))) a i widze,ze jestes z łodzi, my z pabianic,wprawdzie jeszcze nie budujemy, bo jestesmy w trackcie sprzedazy mieszkan i dopiero wtedy kupno dzialki i budowa,a le z pewnoscia bedzie to wlasnie anulka)))a czy bylaby mozliwosc w przyszlosci obejrzenia waszego domku?pozdrawiam cieplo))zerknelam tez na wasz projekt, nie ma az takich duzych zmian, tylko troche sciany przesuneliscie a tak chyba spizarka i wc w tym samym miejscu prawda?tylko garderoby zlikwidowaliscie.

• 1 month później...
Witam. Budujemy sie w kujawsko-pomorskim pod Chełmnem. w listopadzie zakończylismy etap zerowy. teraz czekamy na wiosnę. Mamy firmę budowlaną która za fundamenty wzięła od nas 10tys, za mury, stropy,ścianki działowe kolejne 10 tys., za dach całość łącznie z położeniem blachodachówki kolejne 10 tys. czyli łącznie 30 tys. Etap zerowy bez zastrzeżeń i mam nadzieję , że dalej będzie tak samo:p. To była jedna z tańszych firm. Najwięcej jedna firma chciała od nas 52 tys. Pozdrawiam

Pytanie do żaczka Robiliście coś przez zimę w środku?

witam jesteśmy zainteresowani tym projektem czy moglibyśmy zobaczyć wasz dom w realu mieszkamy w Bydgoszczy może w tą niedzielę. pozdrawiam Krysia

• 4 weeks później...
witaj basiston, nareszcie sie ktos odezwał, bo rzeczywiście cisza tu jak makiem zasiał))) pieknie wygląda domek i super, ze domek w sam raz tak jak to mowia odwiedzajacy was goscie))jak mozesz wstaw fotki wnetrz)))pozdrawiam cieplo))) a i widze,ze jestes z łodzi, my z pabianic,wprawdzie jeszcze nie budujemy, bo jestesmy w trackcie sprzedazy mieszkan i dopiero wtedy kupno dzialki i budowa,a le z pewnoscia bedzie to wlasnie anulka)))a czy bylaby mozliwosc w przyszlosci obejrzenia waszego domku?pozdrawiam cieplo))zerknelam tez na wasz projekt, nie ma az takich duzych zmian, tylko troche sciany przesuneliscie a tak chyba spizarka i wc w tym samym miejscu prawda?tylko garderoby zlikwidowaliscie.

Witam, rzadziej zaglądam bo już mieszkam :-) Fotek szczerze nie robiłem muszę coś wstawić w wolnym czasie,którego brak... Na działce cały czas coś do roboty a i łazienka nie skończona. Spiżarka i wc w tym samym miejscu, garderoba zlikwidowana na rzecz 2 dużych szaf ( 2 kobitki ). Zapraszam do obejrzenia a i w budowie pomogę, handluję materiałami budowlanymi w Łódzkim oddziale C.Z.B. Hadex - 608356363 mam też kilku znajomych wykonawców sam w branży budowlanej od ... dziecka taka rodzinna tradycja. A co do projektu to miałem już znajomego co chciał się zamieniać na domy mimo że ma większy, wszyscy podziwiają wygląd i funkcjonalność.

Pozdrawiam

• 2 months później...
Witam, rzadziej zaglądam bo już mieszkam :-) Fotek szczerze nie robiłem muszę coś wstawić w wolnym czasie,którego brak... Na działce cały czas coś do roboty a i łazienka nie skończona. Spiżarka i wc w tym samym miejscu, garderoba zlikwidowana na rzecz 2 dużych szaf ( 2 kobitki ). Zapraszam do obejrzenia a i w budowie pomogę, handluję materiałami budowlanymi w Łódzkim oddziale C.Z.B. Hadex - 608356363 mam też kilku znajomych wykonawców sam w branży budowlanej od ... dziecka taka rodzinna tradycja. A co do projektu to miałem już znajomego co chciał się zamieniać na domy mimo że ma większy, wszyscy podziwiają wygląd i funkcjonalność.

Pozdrawiam

ojej ja dopiero teaz zauwazylam,twoja odpowiedz,dzieki wielkie;))) alez mnie pocieszyles ta wiadomoscia,a szczególnie ostatnim zdaniem.numerek zapisze sobie i być może się odezwe;)my niestety nadal w martwym punkcie od maja sprzedajemy i kupcy maja problemy z kredytem,ale mamy nadz.ze do końca paxdziernika wkoncu już będzie wiadomo co i jak;)pozdrawiam cieplo;)

• 1 year później...
  • 1 month później...
SSZ dwa lata temu z porządnymi oknami, jednym HSem i roletami elektrycznymi to około 150 000 z robocizną. Całość - minimum 300 000 wkładając dużo pracy własnej w wykończenie. Myślę, że biorąc wykonawców do wykończeniówki to jakieś 350 000 + margines na wydatki nieprzewidziane lub ekstra fajerwerki. Oprócz tego jakaś opaska, podjazd, taras itp., ale bez tego da się mieszkać :). Mogłem trochę oszczędzić ale nie zawsze chciałem. Ocieplenie ścian to styropian 20 cm grafit, podłoga 23 cm, sufit 30 cm wełny. Ogrzewanie PC powietrze - woda + rekuperator. Pozdrawiam