Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ANULKA (z garażem) pracownia HB STUDIO

Recommended Posts

Dom nie wygląda na duży i na pewno taki nie jest. Każdy kto pierwszy raz do niego wchodzi twierdzi, że układ jest funkcjonalny i z zewnątrz nie widać wykorzystanej w środku przestrzeni. Dla nas jest optymalny. Sąsiedzi, którzy wybudowali 180 metrów, teraz chętnie by się zamienili :). Wrzucam kilka zdjęć, chociaż one nie oddają wszystkiego. Przydał by się jakiś szerszy kąt w obiektywie :yes:. Pozdrawiam

Kuchnia.jpg

Salon.jpg

Łazienka.jpg

Hall.jpg

Sypialnia.jpg

• Odpowiedzi 276
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Witam wszystkich.

Jesteśmy z żoną na etapie wybierania projektu- bardzo podoba się nam projekt Anulka z garażem- moje pytanie jest takie- czy jest ktoś na forum z śląska cieszyńskiego lub okolic, kto wybudował już Anulkę lub jest w trakcie? Oraz czy była by możliwość podjechania i zobaczenia jak ten dom wygląda w rzeczywistości...?z góry dziękuję za odpowiedź

Witam, mam kilka pytań co do Anulki:

1) jak wygladą sprawa wyciszenia dachu blachodachówką? Czy podczas deszczu jest głośno?

2) Czy pod ścianki wewnętrze daje się fundament?

3) Czy można wyjść na strych np. w celu ocieplenia stropu bądź w późniejszym czasie, żeby przechowywać jakieś szpargały? Czy strop się ociepla od dołu?

Pozdro!

orzech28 bardzo ladnie macie urzadzony domek:-) mozesz napisac cos na moje pytania powyzej? Ile Was wyszedl ten domek?

Tak jak mówiłem to było cztery lata temu, tak na gotowo około 230 tys, jeśli chodzi o deszcz to jest bardzo cicho jedyne miejsce gdzie słychać to wyjście na strych ponieważ właz mamy nie ocieplony, ścianki działowe stawia się bezpośrednio na wylewce nie stawia się pod nimi ścianek fundamentowych, a sufity ociepla się z góry na strychu na którym spokojnie można magazynować różne przedmioty z choinką włącznie..My mamy ogrzewanie tradycyjne palimy drzewem i dzisiaj kotłownie zrobiłbym w garażu a tam gdzie ma być kotłownia garderobę a w garderobie tej na projekcie zrobiłbym przejscie do garażu. POZDRAWIAM

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

My również kupiliśmy projekt Anulka. Musieliśmy dokonać zmian w projekcie. Dotyczyły one głównie szerokości. Nasza Anulka będzie węższa o ok 2 metry, niestety takie mamy warunki zabudowy. Zmiana dotyczy też garażu, będzie w jednej bryle z domem i będzie podwyższony.

Czekamy teraz na pozwolenie na budowę i na jesień chcemy zacząć budowę. Szukamy teraz ekipy, może ktoś zna jakąś? A czy jest ktoś z woj. po morskiego lub okolic, kto również buduje Anulkę? A pytanie do osób, które już szczęśliwie wybudowali domek, jaki jest orientacyjny koszt stanu surowego otwartego? Czy sami kupowaliście materiały do budowy czy lepiej zostawić to budowlańcom?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.:D:D:D

• 3 months później...
Witajcie,my też budujemy Anulkę pod Koszalinem, a właściwie dopiero zaczniemy we wrześniu bo czekamy na wszystkie zgody więc niewiele mogę napisac. Planujemy większość zrobić sami z pomocą teścia. W projekcie prawie nic nie zmienialiśmy, robimy odbicie lustrzane, zrobiliśmy tylko przejście do garażu i zlikwidowaliśmy ściankę w salonie. Chętnie obejrzymy więcej zdjęć,może jest jeszcze ktoś z okolic Koszalina? Pozdrawiamy wszyskich:D

• 3 weeks później...
  • 5 months później...
Witajcie,my też budujemy Anulkę pod Koszalinem, a właściwie dopiero zaczniemy we wrześniu bo czekamy na wszystkie zgody więc niewiele mogę napisac. Planujemy większość zrobić sami z pomocą teścia. W projekcie prawie nic nie zmienialiśmy, robimy odbicie lustrzane, zrobiliśmy tylko przejście do garażu i zlikwidowaliśmy ściankę w salonie. Chętnie obejrzymy więcej zdjęć,może jest jeszcze ktoś z okolic Koszalina? Pozdrawiamy wszyskich:D

Witam,

Jestem również z okolic Koszalina. Jak postępy z budową ? Sami zastanawiamy się nad tym projektem :) Z chęcią byśmy zobaczyli jak wygląda Anulka. Moj adres mailowy to: [email protected]

Pozdrawiam