Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi zewnętrzne (wewnątrzklatkowe)-poradźcie :-)

Recommended Posts

Będziemy montować nowe drzwi (stawiamy do nich kawałek ściany, bo teraz mamy przeszklone dwuskrzydłowe, które zostawiamy dla ozdoby od strony mieszkania).

Chcielibyśmy jakieś porządne drzwi, a z tego, co mówia sprzedawcy gerdy są słabe.

Zaproponowano nam drzwi Impola-symbol A19 lub A01 (trochę trzeba przewinąć stronę)

http://www.impolsc.pl/new/index.php?op=drzwi_zewnetrzne&id=1

Cena to 1800,00 zł. więc jak większość tego typu drzwi.

Na żywo robią wrażenie-jednak są jak na mój gust zbyt "pancerne" no i doczytałam gdzieś, że ktoś zamontował, a okazały się nieszczelne i miał kłopoty z reklamacją.

A może ktoś ma takie drzwi i jest zadowolony?

A może ktos ma całkiem inne drzwi i może je polecić????

Cóż Ivo, tak już jest, że miły Pan w biurze ma dobry "bajer". Też ostatnio słyszałem że Gerda to "chińszczyzna". Czego to ludzie nie wymyślą, by zniechęcić do konkurencji.

Ale jak widać owa firma ma też drzwi Meth - oryginalne niemieckie. W profilach przetworzone śmieci. Widziałem w tym roku dwultenie drzwi, gdzie pod warstwą panela wyszła płyta wiórowa..

W przedszkolu do którego chodzi moja córka jest zamontowana Gerda WD. 200 albo 300 razy dziennie otwierana i zamykana, klamka z satyny już wytarta na połysk, próg dębowy zmaltretowany ale same drzwi od 3 lat objawów słabości nie okazują. Więc może te Gerdy nie takie słabe jak Ci to sprzedawcy przedstawiają.

Jeśli coś w klasie C to Gerda C lub CT , jeśli nie musi być certyfikatu C klasy to śmiało WD lub WDT. Sporo młodszy model TT troszkę tańszy ale odstaje sporo od tamtych.

Pozdrawiam

Tak, to prawda. Gerda - mimo niekiedy słyszanych złych opinii - to sprawdzony produkt. A zarzuty jak są to dotyczą chyba głównie paneli w droższych modelach zewnętrznych. Swoją drogą chciałbym, by za 15 lat we wszystkich drzwiach do wymiany nadawały się wyłącznie panele.

Swego czasu zamontowałem dużo Agatów i Opali z Porty. Jedna reklamacja dotyczyła drzwi, który montowała niedoświadczona w nich ekipa. Pozostałe bez zarzutu.

dostałam ulotki ze sklepu:

1. drzwi mikea

http://www.mikea.pl/

2. drzwi eurodoors

http://www.euro-doors.pl/

ta mikea wydaje sie niezła-przypomnę-drzwi będą zamontowane jako główne zabezpieczenie pomiędzy klatką schodową w kamienicy na ostatnim piętrze a mieszkaniem z drzwiami dwuskrzydłowymi szklonymi.

i jeszcze-jak i gdzie kupić juwenty? bo też mi się spodobały

• 3 years później...
  • 9 months później...
  • 3 weeks później...
Ja miałem takie preferencje, żeby drzwi były naprawdę szczelne akustycznie, bo mieszkam na parterze i ciągły hałas uprzykrzał życie mnie i mojej rodzinie. Dlatego wybrałem drzwi MODEROWANO – izolacyjność akustyczna 39dB, to praktycznie tyle, że nic nie podsłuchasz co w środku. No i w mieszkaniu je słychać co na klatce się mówi. Edytowane przez finlandia
Reklamy sa niezgodne z regulaminem forum

Nie wszystko co wylatuje to ja:) Na forum jest kilku moderatorów..

A koleżanka Sikoreczka reklamowała (nie tylko na tym forum) pewną sieć sklepów ze stolarką, a ponieważ mimo próśb nie przestała - dostała bana.

Ja zwyczajnie nie polecam zakupów w takich sieciach.

Dobra dobra ... już się nie tłumacz tak. Po prostu brakuje mi Sikorrrreczki i nie wiedziałem jak rozmowę mam zagaić he he.

A co do samych sieciówek - różna jakość jak wszystkim wiadomo (od totalnego dna po dobre jakościowo produkty) ale ceny mają z kosmosu, bo zwykły pan Xsiński sprzeda to samo 50-100zł taniej i znacznie solidniej bo podchodzi indywidualnie a nie masowo do Klienta.