zlu 19.10.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Cześć, W kilku hurtowniach powiedziano mi, że ostatnio coraz więcej ekip robi konstrukcję do przykręcenia plastikowej podbitki z profili stalowych, które są przeznaczone do montażu płyt gipsowo kartonowych. Szukałem dużo w internecie, ale praktycznie nic na ten temat nie znalazłem. Na stronach producentów podbitek są tylko instrukcje jak montować do stelaża drewnianego. Czy ktoś coś takiego robił? W jaki sposób i z jakich profili należy zrobić taką konstrukcję? Pozdrawiam, Zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 21.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Oczywiście, że można tylko po co ? Chyba żeby wydać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 21.10.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Oczywiście, że można tylko po co ? Chyba żeby wydać kasę. Nie wiem czy tak oczywiście, bo jak później przybijać blaszki trzymające panele? Gwoździe w blachę raczej ciężko wbijać. Ja robiłem tak, że za jakieś smieszne pieniądze kupiłem kilka łat i jazda. Jedyne co trzeba to zwrócić uwagę aby był w miarę proste. Szybko sprawnie i bez kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 21.10.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nie trzeba przybijać wystarczy przykręcić na wkręty takie do profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 25.10.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Nie trzeba przybijać wystarczy przykręcić na wkręty takie do profili. Słabo to widzę, bo wkręty mają sporo większę łby od gwoździ i obawiam się, że może to być widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 25.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 a widziales ty wogule taki fajny sytem do mocowania paneli ?zapomnialem jak sie on nazywa ale zaraz poszukam a pozatym mam nadzieje ze nie bijesz tych gwozdzi bezposrednio w panel tylko w dolna czesc wpustu ? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/87/5b/0d3546225401e9fdae70eb17a1c2-ukladanie-paneli-z-pcv.pdf fajny instruktaz niestety propozycja na klej juz mam klamerki sie to nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 26.10.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 a widziales ty wogule taki fajny sytem do mocowania paneli ? zapomnialem jak sie on nazywa ale zaraz poszukam a pozatym mam nadzieje ze nie bijesz tych gwozdzi bezposrednio w panel tylko w dolna czesc wpustu ? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/87/5b/0d3546225401e9fdae70eb17a1c2-ukladanie-paneli-z-pcv.pdf fajny instruktaz niestety propozycja na klej juz mam klamerki sie to nazywa Jeżeli o mnie chodzi to widziałem i nawet na taki całą podbitkę mocowałem. Sprzedawane z reguły w komplecie z gwoździami a otworki są w nich na tyle małe, że wątpię żęby dało się je przykręcać wkrętami do kg. Znaczy pewnie się da ale będą się mocno zniekształcać. Piszę o klamerkach takich jak na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts