Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka sidingowa na profilach metalowych

zlu

Recommended Posts

Cześć,

W kilku hurtowniach powiedziano mi, że ostatnio coraz więcej ekip robi konstrukcję do przykręcenia plastikowej podbitki z profili stalowych, które są przeznaczone do montażu płyt gipsowo kartonowych. Szukałem dużo w internecie, ale praktycznie nic na ten temat nie znalazłem. Na stronach producentów podbitek są tylko instrukcje jak montować do stelaża drewnianego.

Czy ktoś coś takiego robił?

W jaki sposób i z jakich profili należy zrobić taką konstrukcję?

Pozdrawiam, Zlu

Oczywiście, że można tylko po co ? Chyba żeby wydać kasę.

Nie wiem czy tak oczywiście, bo jak później przybijać blaszki trzymające panele? Gwoździe w blachę raczej ciężko wbijać.

Ja robiłem tak, że za jakieś smieszne pieniądze kupiłem kilka łat i jazda. Jedyne co trzeba to zwrócić uwagę aby był w miarę proste. Szybko sprawnie i bez kombinowania.

a widziales ty wogule taki fajny sytem do mocowania paneli ?

zapomnialem jak sie on nazywa ale zaraz poszukam

a pozatym mam nadzieje ze nie bijesz tych gwozdzi bezposrednio w panel tylko w dolna czesc wpustu ? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/87/5b/0d3546225401e9fdae70eb17a1c2-ukladanie-paneli-z-pcv.pdf

fajny instruktaz niestety propozycja na klej

juz mam klamerki sie to nazywa

a widziales ty wogule taki fajny sytem do mocowania paneli ?

zapomnialem jak sie on nazywa ale zaraz poszukam

a pozatym mam nadzieje ze nie bijesz tych gwozdzi bezposrednio w panel tylko w dolna czesc wpustu ? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/87/5b/0d3546225401e9fdae70eb17a1c2-ukladanie-paneli-z-pcv.pdf

fajny instruktaz niestety propozycja na klej

juz mam klamerki sie to nazywa

Jeżeli o mnie chodzi to widziałem i nawet na taki całą podbitkę mocowałem. Sprzedawane z reguły w komplecie z gwoździami a otworki są w nich na tyle małe, że wątpię żęby dało się je przykręcać wkrętami do kg. Znaczy pewnie się da ale będą się mocno zniekształcać.

Piszę o klamerkach takich jak na fotce.

klamerka.jpg